Valkompass

Alla som gjort testet hos SvD insåg nog snabbt att det var helt åt hellskotta kasst konstruerat. Det tog MiNimaliteter tillvara på och gjorde en egen, bättre, sådan.

Här nedan följer mitt resultat och jag kan inte säga annat än av urvalet på frågor att döma så verkar det helt rimligt.

Valkompass
 • Vermon

  Sverigedemokraterna? :/

 • gothbarbie

  Relativt sett så, ja. Jag skulle inte rösta på dem, för jag är inte för deras lösningar, men jag håller med om deras kritik. Till skillnad från SD ser jag inte mer kristendom och sossepolitik som lösningen, utan tvärtom liberalisering och humanism; dvs färre bidrag och klara ställningstaganden i lagstiftning för humanismens värden.

 • K-SATANAS

  Självklart SD hur kan man vara förvånad? Det går inte att som politiker negligera en massa hur långt som helst. Någon gång börjar folk att tänka själva och inte bara lyssna på andra.Det viktigaste för fler och fler är invandrarfrågan, alla är inte sossestyrda från födseln.

  För mig är ekonomi det viktigaste, då borde jag rösta på moderaterna. Nästan lika viktigt är invandrarfrågan, då ska jag nog kanske ta SD istället..jag får se.
  Men den viktigaste fråga är yttrandefriheten. Så länge jag inte ser och hör ett parti som har den verkliga inriktningen att verkligen vilja införa total yttrandefrihet, så finns det inget sådant parti.
  Alla partier har inskränkningar i begreppet yttrandefrihet.
  Tyvärr så är ju PP en stor smältdeg av alla möjliga och omöjliga politiska åskådningar, som i princip bara är uppbyggt runt FRA sörjan och internetfrågor.
  Jag är medlem i PP, dom tänker jag nog inte rösta på, känns ganska meningslöst. För mig är nog de två andra frågorna viktigare än FRA mm, och demokratin lär inte stärkas med PP.

 • Daniel Wijk

  Problemet, om man ser det så, är ju frågorna och hur de värderas.

  Frågan som hade med mångkultur och invandring att göra var, i sig, något bedräglig.

 • Erik

  Jag fick samma som i SvD, iallafall top 4 överesnstämde. Dock med ca halverat procentuellt stöd. Kan också säga att baserat på frågorna var det ett rimligt svar.

  Min top var KD, med C inom en procent bakom. Hade t.ex. HBT frågor, abortfrågor, eller sexual lagstiftningsfrågor dykt upp hade KD droppat.

 • Avatar

  Gillar man ekonomi ska man absolut inte rosta pa International democrat union s svenska underordnade , ej heller pa socialist internationals rodgrona skit , de 2 vill forstora ekonomin for oss …
  Man ska ta tillbaka landet fran imperialisterna samt avskaffa kungen , sen skota allt pa ett bra satt…