Våldtäktsdömd får prövning i EU-domstolen

Att dömas för brott utan någon bevisning är per definition rättsosäkert. Ändå kan häxjakt som bekant driva fram detta beteende, när det är viktigare att någon fälls, än att det sker med rättssäkerhet.

Våldtäkt är ett sådant område, där feminister gärna proklamerar att ”ingen kvinna skulle vittna falskt om något så hemskt som våldtäkt” och varje ifrågasättande av en påstått våldtagen kvinnas vittnesmål kritiseras som trakasserier.

Resultatet av detta blev under 90-talet att ett flertal män dömdes för våldtäkt, trots att ingen bevisning fanns, annat än det hävdade brottsoffrets eget vittnesmål. Ljög man bra nog, så fick man någon i fängelse, kan man säga om man vill dra det till sin spets.

Att kvinnor ljuger om våldtäkt för att få män i fängelse är konstaterat. Inte så att det sker varenda gång förstås, men ofta nog för att totalt utesluta det feministiska påståendet att det aldrig sker.

Nu har praxis ändrats av högsta domstolen, så att det i princip inte ska ske (men ändock gör det, om än mer sällan). Fortfarande sitter dock ett flertal män fängslade som dömts på dessa rättsosäkra sätt för ett brott det omöjligen kan anses bevisats utom rimligt tvivel att de är skyldiga till.

Att det i sig är svårt få teknisk bevisning vid våldtäktsmål legitimerar inte att man tummar på rättssäkerheten. Det är principiellt vidrigt att av politiska skäl låta folk dömas för att man så gärna vill ha någon fälld. Det är inget annat än att återgå till medeltidens häxprocesser. Vi har redan sett hur modet för sexualbrott gått från incestmål till våldtäkt till övergrepp på barn.

Vi vet att det dömts ett flertal pappor utan bevisning för påstådda incestuösa övergrepp, som sedan fått resning och skadestånd för att ha fått sina liv förstörda av rättsapparaten. Nu är tydligen våldtäktsmodets tid kommen. Väntar vi ytterligare ett decennium är det väl dags för ”pedofilerna” att få resning. Att somliga aldrig lär sig?

Källa: Fria Tider