Vad har du rökt Ask?

Tant gredelin verkar ha rökt nåt, för kreativiteten är det uppenbarligen inga fel på. Förnuftet och analysförmågan av de praktiska konsekvenserna verkar det värre med.

Till att börja med rör det sig om ett väldigt lindrigt brott. Att köpa sex är inte samma sak som att köpa en sexslav, det finns andra lagar för det. Det är inte samma sak som våldtäkt, det finns andra lagar för det. Det är kort och gott en lag som ska täcka in allt som inte täcks in när det finns uppenbara tecken på brott – t.ex. när två personer till synes av fri vilja väljer att köpa och sälja sex. Bara då är sexköpslagen tillämplig.

Den kriminaliserar frivilliga transaktioner mellan vuxna människor, där ena parten säljer och andra parten köper sexuella tjänster.

Detta är allt. Men det finns nån slags allmän vriden uppfattning om att alla de där verkliga brotten också ingår i sexköpet. Som våldtäkt, sexslaveri osv. Lite som någon som blivit bedragen av en otrogen partner helst vill jämställa otrohet med emotionell våldtäkt, vilket är förståerligt, när man känner sig djupt kränkt. Men otrohet är inte våldtäkt. Och sexköp är inte våldtäkt, sexslaveri eller vad fan och hans moster nu vill likna det vid. Det är köp av sexuella tjänster. Och en del tanter tycker det är moraliskt fel och ska vara förbjudet. Som tant gredelin.

Jag håller faktiskt med Widar, det är nästan så man önskar tillbaka Bodström. Det här är ju helt åt helvete. Ask har skitit i det blå skåpet så många gånger nu, med tvångsåtgärder mot barn, IPRED, FRA etc, att Bodström inte kunde gjort ett värre jobb. Rött eller blått, det är samma skit. (Såväl kristdemokrater som miljöpartister har uttryckt sig positivt till Ask:s lagförslag). Ingen bryr sig om integritetsfrågor. Ingen utom Piratpartiet.

Andra om detta: Widar Nord, Anna Troberg, 之乎者也, Hanna Wagenius, Louise Persson, HAX; 2, Nyheter24, DN, Scaber Nestor, Thomas Hartman, Galna Kocken, Johannes Blogg, Juristens Funderingar, Mina funderingar och andra konstigheter, Frilansande Memetiker, Mårtensson, Johan Ingerö, Lars-Ericks Blogg – En Rebell, Alliansfritt Sverige, Peter Andersson, Fredrik Westerlund, Den Förvånade Pappan, Jeanettes blogg, Tommys Tankar, Niclas Selberg, Karl Hellberg, Full Mental Straightjacket, Peace, Love and Capitalism, SvDs Ledarblogg, Sandy Lloyd, Svensk Myndighetskontroll, Beelzebjörn (varsågod;D), Pezster, Ipse Cogita!, Liberal och långsint, Yami och pandorna, The cautionary revelation of the apocalypse, Futuriteter, Per Pettersson, Vargen, Caspian Rehbinder, Liberati; 2, Inslag.se, Robsten blog, Perspektiv,

 • Hahahaha! ”De tycker att jag är lite vild ibland, säger ministern till tidningen.” Lite? Hon är ju helt jävla bananas! Kan man inte kasta ett LPT på henne eller nåt? Hon gillar ju såna lagar också, tycker hon ska testa själv. :P

 • Pingback: Nu ska skampålen fram igen()

 • Pingback: Judge Ask « Full Mental Straightjacket()

 • daniel

  tack hanna, jag läste artikeln förut idag och slogs av hur patetisk beatrice är, men jag fann inte de rätta orden. att hon var mentalt handikappad insåg jag först när hon använde det klassiska uttrycket ”fula gubbar” för att beskriva syftet bakom anti-grooming-lagar, men så är jag inte heller så speciellt politiskt insatt.

 • Daniel WIjk

  Hade hon varit en hund så hade det varit dags att ta henne bakom ladugården nu.

  Mer värdelös justitieminister får man nog leta i diktaturer efter.

 • Yuri

  Det är dags för Ask att avgå.

  I Juni kommer regeringen att utvärdera sexköpslagen. Tyvär, men det känns som att idiotlagen stannar kvar eftersom aliansen vill nu spela vänster för att fiska röster.

 • 420

  Hon har inte rökt någonting, det är småaktigt att skylla på cannabis i det här fallet.
  Att Beatrice Ask även vill jaga cannabisbrukare står klart sedan länge.
  Cannabisrökare vill oxå ha rätten till privatliv.
  Avgå Ask!

  • 420: Det är lite det som är humorn i mitt rubrikval.

 • Manen

  jag vill ha den sortens haschisch de uppenbarligen röker på på Justitiedepartementet!

 • WysiWyg

  @Yuri; är det utvärderingen som har som jobb att avgöra om det krävs strängare straff i sexköpslagen du menar? Nej, den utvärderingen KAN inte komma tillbaka och säga att sexköpslagen måste tas bort, eftersom den inte FÅR det. Order är order vet du. ;-)

  @420; det finns andra saker att röka vet du. Problemet kanske är att hon borde ha rökt lite cannabis istället så hon kunde tagga ner lite, istället för vad det nu är för hallucinogener hon knarkar.

 • Yuri

  WykiWyg: Jag är inte så insatt, men jag fattar inte varför så många kvinnor är så vänstergalna i det här landet? Det verkar vara som att Mona kommer att vinna valet bara för att hon är en kvinna, svenska kvinnor vill ha sin första kvinnliga statsminister, thats the bottom line.

 • Pingback: Justisminister Ask « No size fits all()

 • Republikmannen

  Så är det med hovpolitiken idag det kungen säger är det som går runt inte undra på att lagarna ser ut som apor skrivit dem.

 • Pingback: Ett rättssamhälle i Ask | Rick Falkvinge (PP)()