Vad har du rökt Ask?

Tant gredelin verkar ha rökt nåt, för kreativiteten är det uppenbarligen inga fel på. Förnuftet och analysförmågan av de praktiska konsekvenserna verkar det värre med.

Till att börja med rör det sig om ett väldigt lindrigt brott. Att köpa sex är inte samma sak som att köpa en sexslav, det finns andra lagar för det. Det är inte samma sak som våldtäkt, det finns andra lagar för det. Det är kort och gott en lag som ska täcka in allt som inte täcks in när det finns uppenbara tecken på brott – t.ex. när två personer till synes av fri vilja väljer att köpa och sälja sex. Bara då är sexköpslagen tillämplig.

Den kriminaliserar frivilliga transaktioner mellan vuxna människor, där ena parten säljer och andra parten köper sexuella tjänster.

Detta är allt. Men det finns nån slags allmän vriden uppfattning om att alla de där verkliga brotten också ingår i sexköpet. Som våldtäkt, sexslaveri osv. Lite som någon som blivit bedragen av en otrogen partner helst vill jämställa otrohet med emotionell våldtäkt, vilket är förståerligt, när man känner sig djupt kränkt. Men otrohet är inte våldtäkt. Och sexköp är inte våldtäkt, sexslaveri eller vad fan och hans moster nu vill likna det vid. Det är köp av sexuella tjänster. Och en del tanter tycker det är moraliskt fel och ska vara förbjudet. Som tant gredelin.

Jag håller faktiskt med Widar, det är nästan så man önskar tillbaka Bodström. Det här är ju helt åt helvete. Ask har skitit i det blå skåpet så många gånger nu, med tvångsåtgärder mot barn, IPRED, FRA etc, att Bodström inte kunde gjort ett värre jobb. Rött eller blått, det är samma skit. (Såväl kristdemokrater som miljöpartister har uttryckt sig positivt till Ask:s lagförslag). Ingen bryr sig om integritetsfrågor. Ingen utom Piratpartiet.

Andra om detta: Widar Nord, Anna Troberg, 之乎者也, Hanna Wagenius, Louise Persson, HAX; 2, Nyheter24, DN, Scaber Nestor, Thomas Hartman, Galna Kocken, Johannes Blogg, Juristens Funderingar, Mina funderingar och andra konstigheter, Frilansande Memetiker, Mårtensson, Johan Ingerö, Lars-Ericks Blogg – En Rebell, Alliansfritt Sverige, Peter Andersson, Fredrik Westerlund, Den Förvånade Pappan, Jeanettes blogg, Tommys Tankar, Niclas Selberg, Karl Hellberg, Full Mental Straightjacket, Peace, Love and Capitalism, SvDs Ledarblogg, Sandy Lloyd, Svensk Myndighetskontroll, Beelzebjörn (varsågod;D), Pezster, Ipse Cogita!, Liberal och långsint, Yami och pandorna, The cautionary revelation of the apocalypse, Futuriteter, Per Pettersson, Vargen, Caspian Rehbinder, Liberati; 2, Inslag.se, Robsten blog, Perspektiv,