Trevlig mors dag!

Moderatmännen har en debattartikel på SvD idag som argumenterar för att legalisera surrogatmödraskap.

Jag är positiv, eftersom jag tror detta kan ge många möjlighet att ha barn som inte kan få det på egen hand. Inte bara samkönade par, utan också andra par som inte kan eller vill genomgå graviditet men som vill ha barn får genom detta möjlighet att göra just detta.

Ingen har rätt att bestämma att en annan kvinna inte ska få bära någons barn om hon så önskar. Det är hennes kropp och hon äger rätten att göra detta val själv.

Vill jag själv ha barn i framtiden så vore jag väldigt tacksam om möjligheten till surrogatmödraskap fanns, eftersom jag inte kan föda barn själv hur mycket jag och min pojkvän än jobbar på det (han hävdar envist att negrer inte blir till av analsex).

Som alltid dyker dock medeltidstrollen upp i debatten och börjar tjafsa om vad som är naturligt och inte. Som om inte människan var en del av naturen och allt vi gör därmed per definition är naturligt?!

Det som inte är naturligt är övernaturligt. Något ”onaturligt” existerar inte, om man inte har en verklighetssyn som grundar sig på den religiösa tron att naturligt och onaturligt är en fråga om det strider mot ”Guds lag” eller inte. Men sådana oseriösa diskussioner hoppas jag vi kan hålla utanför detta ämne, som trots allt är av allvarlig betydelse för många människor.

Andra om detta: Nakna sanningen, Liberati, Amanda Brihed,