Södertäljepartiet

Jag skrev häromdagen om hur kristna värderingar såg ut och utpekade Södertälje och syrianer som ett exempel på kristendom i praktiken.

Därför är det svårt inte roas åt nyheten att det nu bildats ett kristet parti i Södertälje, av en Syrian. I Länstidningen Södertälje skriver man följande:

Ett parti som slåss för bättre skolor och fler poliser i de utsatta områdena. Men också mot aborter och homoäktenskap.
– Vi står för kristna värden, säger Ishak Akan i det nybildade Södertäljepartiet.

– Det räcker inte med bara demokrati. Den måste vila på kristen etik och värderingar. Det är en omistlig del av vårt kulturarv och den historiska grunden för Sveriges demokratiska samhällssystem, ­säger Ishak Akan.

Partiet är emot porr och ”fri sex”.
– Sexualitet hör till äktenskapet, menar Ishak Akan.
Liksom aborter, homoäktenskap- och homoadpotioner.
– Vi vill bara tillåta aborter i fall där det finns risk för ­moderns hälsa. I dag fungerar de som ett preventiv­medel. Och när det gäller homoäktenskap och adoptioner är jag övetygad om att 99 procent av syrisk-ortodoxa kyrkans medlemmar stöder oss, säger Ishak Akan.

LT.se

Som synes var det jag skrev inte på något sätt en fråga om fördomar och rasism, det besannades redan idag!

 • Andreas Eriksson

  Åh, en riktig kristen, det var länge sedan vi såg en sådan utanför Jönköping.

 • Avatar

  Mytologin ska hålla sig så långt bprta från politiken som möjligt

 • Yuri

  Om SD finns, då ska Södertäljeparti också finnas. Man ska inte ha dubbla standarter.

 • Amarso

  Hu. Om man skulle ta syriansk-ortodoxa kyrkan som ett exempel på kristendomen i svensk vardag. De har ju en hel massa tokiga idéer.
  Jag bor i Norrköping och här är det väldigt många syrianer. Min frisör, t ex. :)
  De berättar till och med att de tror på Gud mer än på kärleken.
  Nej, att ta dem som exempel känns som man medvetet vill fjärma sig från vår egen verkliga svenska vardag. Det finns väl en hel del vardagstroende Evangelisk-Lutherska i Sverige… Vi i Sverige är trots allt protestanter, inte ortodoxa…!

  Annars står det i grundlagen att vi ska ha fri partibildning, och det är en annan sak, vilken jag absolut ställer upp på.
  Alla ska kunna bilda parti och opinion, oavsett vad det rör sig om. Sen ska det ju vara upp till befolkningen att stötta eller att avvisa partiet, genom våra röster. Men inte förbjuda partier, osv. Så länge de inte är alldeles odemokratiska, förstås. Typ ”Terroristpartiet” eller ”Slå gamla tanter på stan”-partiet, osv. ^^