Sharialagar

Det är fint med sharialagar som tillåter äktenskap mellan 80åringar och 12åringar… Svårt att förstå att jag inte gillar islam?

Länk: Metro

 • Andreas Eriksson

  Tycker de om varandra så… Fast äktenskap är så 00.

 • Amarso

  Det är väl inte åldern som det är fel på, utan tvånget – om sådant finns?
  Kärlek ser inte till ålder.
  Trodde inte du var den som dömde efter åldrar, Hanna.

  • När föräldrar handlar med barn är det onekligen ett problem. Vore hon vuxen fick hon givetvis bestämma själv vem hon vill gifta sig med och ville hon mot förmodan själv ha en relation med mannen så vore det helt ok, men här handlar det om giftemål, ett juridiskt avtal, vilket är något helt annat.

 • Pether

  Hej Islamofob.
  Kanske skulle du ta och lista i vilken lag detta står?
  Eller nä, det är lättare att bara hata utan kunskap.
  Brukar ju vara bra på det.

 • Marcus

  Islamofob? Kunde du inte hitta på något bättre…
  All religion är i grunden dum och Islam är utan tvekan den värsta samhällsförgiftande religionen av dem alla! Det är snarare en politisk ideologi än en religion.

 • Alex Limonovic

  Jag tror ”kärlek” är fel ord här… Ett mer passande är nog ”girighet”. Klart att flickan ska få sin skilsmässa.

  Alex Limonovic

 • Andreas Eriksson

  @Alex: med tanke på hur lättmanipulerade barn är och hur konstiga gammal människor är så kan det mycket väl vara kärlek.

 • Stefan

  Jag skulle också vilja se den paragrafen.

  Men självklart är det ologiskt om man HANDLAR med barn… ”Du får gifta dig med min dotter om jag får din halva boskap”. Då är det lite orimligt.
  Men självklart om dom vore kära i varann så varför inte. Men att handla med dom anser jag är helt fel.

  Det måste finnas andra köpmedel man kan nyttja i en sådan situation.

 • kenny_lex

  Bedobear says, ”Islam is the shit”.

  På tal om islamofobi, har ni tänkt på att folk i muslimska länder har samma slags fobi gentemot kristna och deras lagar, men ingen talar om kristusofobi och de länder där man har sharialagar så skulle man aldrig acceptera att man blandade in lagar som var baserade på kristendom eller på sunt förnuft.

  Sedan är inte våra lagar baserade på kristendomen som många vill inbilla oss, de är baserade på logik, demokrati samt erfarenhet och från tanken att man skall kona sona sitt brott. Religiösa lagar är de där man stenat folk till döds för att de knullat varandra i stjärten eller för att ens dotter vart vanartig, men liknande lagar hittar man inte i den svenska lagboken.

  Att tillåta att män gifter sig med barn är pedofili och lagar som tillåter detta kan inte accepteras, inte heller kan vi acceptera religioner som tillåter pedofili. Lagar som säger att man skall hugga lemmar av förövare går heller inte att accepteras då detta gör att man inte kan sona sitt brott, liknande lagar är omänskliga, grymma och outbildade i likhet med de religioner som föreskriver liknande straff.

 • Daniel Wijk

  Pether: Varför stå upp för människohandel? Vad är det för människosyn egentligen?

  Man behöver inte ha fobi mot något för att anse att det är motbjudande. Jag har t.ex ingen fobi mot rasister, jag tycker bara att dom har vidriga åsikter. Precis lika vidriga åsikter som de som tycker att sådant som bloggposten handlade om är okay…

 • Pether

  Som sagt, det är ren Islamofobi som snackar hos er.
  Du verkar vara lite störd också, lite mer än vanliga islamofober vill säga.

  -Omg! Muslimer handlar med barn!
  -Ochv art i Koranen står detta?
  -Omg! Du stödjer barnhandel!

  Får väl hoppas att ni kommer med i Darwin Awards snarast.

  • Sharialagar är islam i praktiken. Här har vi ett land med sharialagar och dessa tillåter äktenskap med 12åringar. Case closed.

 • Hur är man Islamofob för att man tar ställning emot äktenskap med barn? I Sverige kallas det pedofili när någon som är myndig har en relation med någon som inte är könsmogen… att kritisera ett beteende är inte fobiskt. Det är ingen som påstått att alla muslimer försöker gifta sig med 12åringar, det hade varit Islamofobiskt då det riktar sig just mot Islam i sig.

  Jag hatar inte hela USA för att jag tycker att deras dödsstraff är fel.
  .-= Tamm´s last blog ..Vad går debatten om burka/slöja ut på? =-.

 • Pether

  Du behöver verkligen gå i skolan. Väldigt tragiskt.
  Skämmigt.

  Tamm, Ni är Islamofober för att ni är islamofober.
  -Nääää, jag e inte rasist. jag gillar bara inte alla dessa parasiter som kommer hit..

  Ungefär så låter det hela tiden. Samma sak med islamofober, vilka också brukar vara rasister.

 • Sanna Lindén

  Pether: Det är ingen här som tycker illa om -personer- som tror på någonting. Däremot är vi emot att 12 åringar gifter sig.
  Det är inte fobi i mina öron, enbart sunt förnuft.

  Men du kanske tycker att det är helt okej att en tolvåring blir våldtagen av en 68 år äldre man, vad vet jag?

 • kenny_lex

  Jag är i så fall stolt över att vara islamofob. För en religion som kräver att kvinnor skall gå med slöja medan män kan göra vad de vill skrämmer mig mer än spindlar. En religion som kräver vissa lagar och där lagarna inte förbjuder pedofili skrämmer mig mer än varg på Sergelstorg. En religion där man kan kan kräva att en tecknare skall dö bara för att han ritade en rolig bild på Muhamed… ni fattar nog, islamofobi är ett tecken på att man tänker logiskt.

 • Pidde

  Hmm, alla som kritiserar islam brukar för eller senare bli klassade som islamofober…
  Precis som när man kritiserar israel….fast då är man ju så klart antisemit…
  Men är det egentligen viktigt vad som står i Koranen? Är inte själva utövandet av en religion det som den skall dömas efter? Inte hur pass fin, bra eller i vissa fall usel dess heliga skrift är?

 • Pidde

  By the way,
  Kom på ett citat från dr. House:

  ”If You could reason with religious people, there would be no religious people….”

  Eller så…

 • Pether

  kenny_idiot, okunskap kristalliserat i en köttig massa.
  Så trevligt då, då islam inte kräver att kvinnor ska gå runt med slöja, eller att män får göra vad de vil. Islam kräver heller inte vissa lagar eller pedofili. Kräver verkligen inte livet på tecknare.
  Ni verkar heller inte vara klara i huvudet då ni inte ens vet definitionen av vad en fobi är. Nej, det har inte det blekaste med kritik eller logik att göra

  Pidde, varför sla 1-3miljarder människor dömas efter vad en enstaka person gör?

 • kenny_lex

  Tänk att så fort man kritiserar religioner så bemöts man av hat samt glåpord och inte den kärlek eller förståelse som dessa religioner påstår sig förmedla.

  Du har rätt i att Qur’an inte kräver det jag säger, men Islam är mer än bara Koranen och i likhet med Kristendomen är det präster som styr och tolkar både Allahs och Muhammeds ord. Ingenstans i Koranen står det att man blir martyr om man kraschar ett flygplan i en skyskrapa, men ändå är det sista ordet som yttras i dessa sammanhang hämtade från Koranen.

  I många Islamska länder är pedofili lagligt, i alla fall är det lagligt att ha sex med sin fru även om hon bara är sex eller tolv år gammal. Inga imamer i Sverige, England eller Iran fördömer detta, istället ser man dessa länder som mer rättfärdiga än länder som Sverige som de anser är syndare tack vare att vårt land inte erkänner Allah som den enda guden.

 • Pether

  kennylille.
  Kritik har vissa kriterier som måste uppfyllas innan det kan kallas kritik. De måste tillexempel innehålla några spår av så kallad fakta, och då sådan som inte är vinklad. Någon sådan har ni islamofober aldrig använt er utav.

  Så roligt hur du vet hur länder styrs, att trots att de har lagar som förbjuder barnagifte så vet du bättre.

  Eller nä, du vet ju att alla muslimer egentligen är en homogen varelse kopplad till en central hjärna kallad ALLAH som finns i Mekka och deras främsta mål är att ta över världen och göra livet surt för just dig.

  Många länder har väldigt låg ålder för byxmyndighet. Cypern tillexempel har 13 år för lite analsex. Flera västländer har också 13 år, men vissa körs över av lagar längre upp i hierarkin. Mne kunskap är ju inget ni islamofober bryr er om, det är bara hat som gäller.

 • kenny_lex

  Se, du hånar mitt namn igen och du hånar även alla som är kritiska till Islam (och andra religioner), detta samtidigt som att Du själv kräver bevis för den kritik som vi har.

  Varför skall jag bevisa min kritik, är det inte lättare för dig att bevisa att Sharia-lagarna verkligen förbjuder pedofili och att de som gifter sig med barn i Islamska länder gör det för… ja, förklara nu för oss varför män gifter sig med barn och hur detta kan vara tillåtet i länder som är Islamska och som följer sharia.

 • Pether, Jag har inte kritiserat Islam en enda gång, lär dig att läsa.

  kenny_lex, Med budskap som ”Mne kunskap är ju inget ni islamofober bryr er om, det är bara hat som gäller.” så är det väldigt uppenbart inget mer än ett troll, om någon seriöst skulle anse utifrån det du skrivit att du är emot Islam i sig så är de ju bara ute och cyklar.

  För övrigt har jag bloggat om hur dumt det är att förbjuda slöjor i Sverige och det står länkat i mina kommentarer här… troll bryr sig tydligen inte alls om att kolla upp fakta… fast det visste vi nog redan :)

  Ha en bra dag!
  .-= Tamm´s last blog ..Vad går debatten om burka/slöja ut på? =-.

 • kenny_lex

  Jag gillar att diskutera med troll, det ger mig inspiration samt att man kan testa nya argument som man aldrig skulle testat i en seriös debatt.

 • Mohammad himself

  oftast är det familjelagen i sharialagarna som tillämpas. Regler om skiljsmässa mm. Att sharia utlevs i sin helhet görs av talibanstyrda regimer, som är hatade av majoriteten av folket och överlag utgör en ytterst liten procent av alla majoritetsmuslimska samhällen
  Att säga att Sharia och Islam är samma sak är som att säga att en land som har en övervägande kristen befolkning- VILL ha Gamlatestamentliga lagar som styr landet.

  Detta är idioti. Islam är heller ingen politisk rörelse mer än en religion. Det är politiken som tar avstamp från en religion och sen styr landet som det passar personernas vilja.

  • Lilian: Länder där majoriteten är kristna, som USA t.ex.? Där man har dödsstraff, vägrar tillåta homoäktenskap, etc? Jo jag skulle säga att religion överlag, oavsett det är kristendom eller islam, har en destruktiv effekt på samhället och driver det mot inhuman lagstiftning utan upplysningens ideal. Det betyder inte att alla enskilda religiösa måste ha detta synsätt, men ju mer religion ett land har, desto värre lagar har det. Att sekularisering har en tät koppling till förbättrade levnadsförhållanden och individuella rättigheter etc. är ingen nyhet alls.

 • Pether

  Som sagt… Det ni ‘framför’, är inte kritik. Kritik behöver som sagt någon del fakta. Det har ni islamofober aldrig använt er utav. Det ni håller på med är förtal och bevis på okunskap.

  I den vanliga intellektuella världen är det den som kommer med ett påstående som ska bevisa att det stämmer.
  Annars får du ta och bevisa för mig att det inte flyger en tekopp runt jorden som är osynlig och omöjlig att hitta genom alla möjliga former. Se hur dumt det låter.

  Du vet inte ens vad Sharia är. Ni islamofober verkar tro att det är någon helig lag som alla muslimer följer då de är alla en homogen grupp. Sharia är vad man gör den till, bara för att en religiös minoritet som har makten med diktatoriska former har tolkat koranen för att ge sig själva så mycket makt som möjligt betyder inte det att det är den sharian som demokratiska muslimer i uk vill ha.
  Och sedan har vi Egypten som har sharia, men endast när det gäller familjerätt, man har ‘västerländska’-lagar när det gäller annat. Och gissa vilket land som har det också? Eran gullegosse Israel, helt överfullt med religiösa lagar som förtrycker folk.

  Landets lagar förbjuder pedofili och länderna har en minimiålder när det gäller äktenskap. Det är endast saudiarabien som inte har det. Vilka styrs av en wahabbitisk sekt som skyddas vid makten av USA.

  Förklara för mig varför det är fel att skaffa barn när kroppen är mogen för det? Människan har gjort det i årtusenden. Det var väldigt vanligt att inflytelserika familjer gifte bort sina barn som var 3 månader gamla för att säkra makt.
  Speciellt viktigt var det att skita ut barn så tidigt som möjligt när kvinnan hade större risk att dö i barnasäng efter 20 års ålder. Folk gifter sig med barn överallt.

  Det skulle förvåna mig väldigt ifall ni ens gått ur gymnasiet. Detta är ju det mest grundläggande man lär sig i Akurserna.

 • kenny_lex

  ”I den vanliga intellektuella världen är det den som kommer med ett påstående som ska bevisa att det stämmer”.

  Var i hela friden har du fått detta ifrån? Låt oss säga att jag påstår att det ‘inte’ inte finns ett spöke i mitt rum, detta är ett påstående som jag inte kan bevisa då jag inte kan bevisa en ‘icke existens’, däremot är det i så fall du som måste bevisa att Jag är Islamofob, och kan du inte göra det så är det rent förtal som du sysslar med.

  Låt os se den fakta som vi har:
  Vi vet att en man på 80-år gifter sig med ett barn på 12-år.
  Vi vet att lagen i detta land tillåter detta.
  Vi vet även att lagen som tillåter detta heter Sharia.
  Vi tycker att detta kan likställas vid pedofile eller slavhandel.
  Vi vet att inget muslimskt lands ledare protesterade mot detta.
  Vi vet att Inga imamer i Sverige höjde sin röst mot detta.

  Nu ser vi på den fakta som du har lagt fram:
  ”Ni islamofober”.

  Så är det hela tiden, man kan lägga fram argument efter argument varför Sharia inte bör införas i länder där man stiftar lagar på erfarenhet, kunskap och logik, men det ända man då möts med är inte motargument utan orden, ”Ni islamofober”.

  Men efter debatten med dig så inser jag att islamofobi är ett positivt ord och att man bör införa religionsfobier som en grundstomme i den Svenska utbildningssystemet.

  P.S Jag hatar inte dig, du skulle få ont i stjärten av den kärlek jag vill ge dig för att få slut på dit hat.

 • Pether

  ”Vi vet att lagen i detta land tillåter detta.”

  Nej det vet vi inte.
  Lagen kan mycket väl förbjuda det.
  Men de som har som jobb att förhindra det orkar inte göra sina förplikterser.

  ”Vi vet även att lagen som tillåter detta heter Sharia.”

  Nej det vet vi inte.
  Om du vet det så får du ta och visa vart i den saudiarabiska wahabbitiska sharialagboken det står.

  ”Vi tycker att detta kan likställas vid pedofile eller slavhandel.”

  Nej.
  Pedofili är att tända på prepubertala barn. En flicka på 12 som haft mens och blivit könsmogen är inte prepubertal.
  Och nej, det är inte slavhandel, gammalmodigt kanske, men inte slavhandel.

  ”Vi vet att inget muslimskt lands ledare protesterade mot detta.”

  Nej det vet vi inte.
  Bara för att islamhat.nu inte skriver om det betyder det inte att det inte existerar.

  ”Vi vet att Inga imamer i Sverige höjde sin röst mot detta.”

  Samma sak där.

  Så det enda du har kommit med är dina egna åsikter som baserats på ett hat mot muslimer och islam. Detta grundar sig i din okunskap om religionen och rädslan mot okända(xenophobi). Istället för att lära dig något så stöter du bort kunskapen och bara kör på hat. (islamofobi).

  Det är väldigt lätt att lägga fram argument mot saker, men för islamofober är det väldigt svårt att ta fram lite fakta också, utan det är endast förtal och idioti som kommer fram.

  ”Men efter debatten med dig så inser jag att islamofobi är ett positivt ord och att man bör införa religionsfobier som en grundstomme i den Svenska utbildningssystemet.”

  Nu bevisade du att du har en hjärnskada.

 • kenny_lex

  Vist finns det olika tolkningar av ordet pedofil, men om man går efter SOL (de som skriver hur folket ser på orden) så kan man läsa, ”[pedofil] någon som söker sexuell kontakt med barn”, här i Sverige blir man byxmyndig när man är 15-år, men det betyder inte att vuxna får ha sex med dem på samma viljor som man har med myndiga (18 åriga) personer.

  Sedan slutar du åter igen med att förolämpa mig istället för att föra en debatt, givetvis kommer jag att använda denna debatt som exempel på Islamister intolerans och för att visa hur stort hat som ligger till grund för folk som tror på Islam.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Byxmyndig (Jemen, okay att ha sex med barn som är 9 år om detta sker inom äktenskapet, i Jemen är 90 % muslimer), på den arabiska halvön (95 % muslimer) har man ingen lag på ålder och så länge man är gift är det lagligt att ha sex, detta även med barn. ”I de länder där sex utanför äktenskapet är förbjudet, blir lägsta ålder för giftermål ett slags sexuell myndighetsålder”.

  Muslimer kommer inte ifrån detta, dvs att i de flesta Islamska länder är det mer accepterat att ha sex med barn, i alla fall om man ser till de länder som tillämpar sharia lagarna. Saudiarabien säger att hela deras lag är baserad på Sharia och det är just i detta land som en 80-årig gubbe får gifta sig med ett barn.

  Hellre hjärnskada än pedofil, så tack för komplimangen.