Piratpartiet behövs!

Ett år efter att domen föll mot The Pirate Bay, den 14 April 2009, är det idag.

Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet skriver en läsvärd debattartikel på Aftonbladet, om vad rättegången egentligen handlade om och varför Piratpartiet är mer aktuellt än någonsin.

Det är ingen slump att rättegången i Högsta domstolen skjutits upp till efter valet. Det här har aldrig handlat om rättvisa. Det har hela tiden handlat om korrumperad makt och om relationen mellan globala företag och den svenska staten.

Det värsta är ju att den här sortens maktmissbruk inte tar slut med The Pirate Bay.

IPRED instiftades och gav större befogenheter till privata aktörer än polisen själv. Idag vet vi att lagen varit overksam. Man har inte nåt upp till ens en bråkdel av de förväntade antalet åtal. Det finns också det som tyder på att lagen i sig bryter mot EU-direktivet om Teledatalagringen.

Teledatalagringen ja. Tomas Bodströms hjärtebarn som gör att det ska lagras information om vem du ringer, mailar och konverserar digitalt med, när du gör det, var du befinner dig på en given tidpunkt, osv. Om FRA var integritetskränkande är det inget mot vad informationen som ska sparas i o m datalagrinsdirektivet är. Vem behöver avlyssna de exakta orden i ett samtal, när man redan vet precis var du befinner dig och alla du konverserar med?

Inget av blocken, varken Alliansen eller den rödgröna röran, tänker längre riva upp FRA eller ens försöka stoppa datalagringen. Bara Piratpartiet tar dessa frågor på allvar. Bara Piratpartiet glömmer inte när löpsedlarna tystnat.

Vem vill du för din talan när det kommer till framtida integritetskränkande lagar i Riksdagen?


Andra om detta: satmaran, Ipse Cogita, Stefan Flod, HAX, Opassande,