Pirater sätter krokben för ACTA

Ingen som röstade på Piratpartiet i EU-valet kan väl vara annat än mäkta imponerad av vad de pirater vi sände till Bryssel har åstadkommit där sedan dess!

Igår skrev piraterna tillsammans med de gröna en resolution som underminerar allt vad mediabolagen velat åstadkomma med ACTA, utan demokratiska hinder. De har velat smyga in lagstiftning bakvägen, bakom lykta dörrar tillsammans med EU-kommissionen, där ingen kan hindra dem genom att hänvisa till småsaker som mänskliga rättigheter på vägen.

Men genom sitt hemlighetsmakeri har man även lyckats uppröra EU-parlamentet och det blev ett avgörande misstag.

Idag röstade EU-parlamentet nämligen igenom en resolution som sätter käppar i hjulet för allt vad mediabolagen hoppas åstadkomma genom sina fascistiska och antidemokratiska metoder.

En överväldigande majoritet av parlamentet röstade för att ACTA-förhandlingarnas hemlighetsmakeri måste upphöra, att man inte ska få söka igenom digitala medier i jakt på piratkopierade filer, att man inte ska få godtyckligt stänga av människor från Internet, att ACTA ska handla om det som det ursprungligen var menat att handla om – försäljning av falska varumärken, av fysiska produkter- inget annat.

Mer hos: Christian Engström, HAX, Pirat Pressmeddelande, Nyheter 24, SvD, DN, Liberal och långsint, Daniel Holm,  Svensk Myndighetskontroll, Rick Falkvinge, Polisstaten,