Namnkrångel…

Jag har ca 3mån kvar på mitt 3-abonnemang och tänkte passa på säga upp det i takt med att jag köper en ny mobil, så övergången går så billigt och smidigt som möjligt. Det var dock lättare sagt än gjort.

Hos Tre var det inte många uppgifter som stämde. De verkar inte göra koll hos skatteverket så ofta, eller hos folkbokföringen, för de trodde fortfarande jag bodde i Örebro (2,5 år sen jag flyttade) och de hade mig registrerad på mitt gamla namn (3 år sen jag bytte).

Jag kunde förstås inte säga upp mitt gamla abonnemang, eftersom det inte tillhörde ‘mig’, så nu måste jag strula med namnändringsbevis och snigelpost för att de ska kunna uppdatera mina data så jag sedan kan säga upp mitt abonnemang. Varför kan de inte bara kolla mitt personnr i folkbokföringen?

Varför göra det lätt när man kan göra det svårt…?

Nåväl. Får väl helt enkelt strula med att scanna, skriva ut och snigelposta till Tre och sen hoppas de får tummen ur fort och uppdaterar direkt, så jag slipper mer strul. Tänker fan inte betala massa extra för att dom inte kan hålla sin databas uppdaterad. Det är ju ändå offentliga uppgifter det handlar om!

Jag har iaf beställt en HTC Hero hos Tele2 nu. De hade kampanj så man får surfa fritt fram till slutet av augusti, fast bara 0,5Gb i månaden. Inga stora mängder, men jag antar att jag inte kommer surfa så mycket ändå. Jag vill mest ha möjligheten när jag behöver. :) De tar iaf inga sjuka extrakostnader, de drar ner hastigheten till modemhastighet ist. Klart bättre deal, när man gått över maxförbrukningen per månad.

Hejdå Sony Ericsson w850i! Come to mama HTC Hero!

 • Andreas

  Kan du inte stå ut med din telefon ett tag till? HTC har ju en ny modellserie på gång till våren, Desire och Legend är väll dom intressanta i den.

 • Yuri

  Själv har jag en iphone, men HTC måste vara smidigare att synkronisera eftersom det är windows os. Synkronisering är skönt att ha faktiskt, när det går smidig förstås. Det är bekvämt att skriva alla viktiga möten, info osv på dator och sen synka med mobilen.

 • Yuri

  P.S. Om du blir missnöjd med Hero av någon anledning, du kan enkelt byta den mot min iphone, det går bra, jag bjuder även på fika <- riktig snygg kille här

 • Andreas: Men de lär ju kosta minst 5000 och det har jag inte att lägga ut på en mobil. :P

 • Maria

  Jag har inte haft några problem med namnbyte. Jag ringde alla direkt när det var klart. Tre kollade i folkbokföringen undertiden som jag pratade med dem. Enda problemet var Bonniers för de anser att man blir en annan person om man byter förnamn och måste skicka in intyg, att byta efternamn går bra per telefon. Bara att påpeka det absurda, stå på sig och begära att få tala med chefen så var det inga problem där heller :D

 • Lali

  Hej Hanna! Måste bara meddela att jag får min HTC Hero imorgon! Bra smak du har! ;)
  /Studenten som intervjuade dig

  • Lali: Jag blev ju tipsad om den här på bloggen för själv har jag ju ingen koll, men det är ju roligt om fler verkar tycka den är bra iaf, då slipper jag förhoppningsvis ångra mig! :D