Namnkrångel…

Jag har ca 3mån kvar på mitt 3-abonnemang och tänkte passa på säga upp det i takt med att jag köper en ny mobil, så övergången går så billigt och smidigt som möjligt. Det var dock lättare sagt än gjort.

Hos Tre var det inte många uppgifter som stämde. De verkar inte göra koll hos skatteverket så ofta, eller hos folkbokföringen, för de trodde fortfarande jag bodde i Örebro (2,5 år sen jag flyttade) och de hade mig registrerad på mitt gamla namn (3 år sen jag bytte).

Jag kunde förstås inte säga upp mitt gamla abonnemang, eftersom det inte tillhörde ’mig’, så nu måste jag strula med namnändringsbevis och snigelpost för att de ska kunna uppdatera mina data så jag sedan kan säga upp mitt abonnemang. Varför kan de inte bara kolla mitt personnr i folkbokföringen?

Varför göra det lätt när man kan göra det svårt…?

Nåväl. Får väl helt enkelt strula med att scanna, skriva ut och snigelposta till Tre och sen hoppas de får tummen ur fort och uppdaterar direkt, så jag slipper mer strul. Tänker fan inte betala massa extra för att dom inte kan hålla sin databas uppdaterad. Det är ju ändå offentliga uppgifter det handlar om!

Jag har iaf beställt en HTC Hero hos Tele2 nu. De hade kampanj så man får surfa fritt fram till slutet av augusti, fast bara 0,5Gb i månaden. Inga stora mängder, men jag antar att jag inte kommer surfa så mycket ändå. Jag vill mest ha möjligheten när jag behöver. :) De tar iaf inga sjuka extrakostnader, de drar ner hastigheten till modemhastighet ist. Klart bättre deal, när man gått över maxförbrukningen per månad.

Hejdå Sony Ericsson w850i! Come to mama HTC Hero!