Lite mer sexualångest tack

Kristendomen är en sexualfientlig religion som effektivt också präglat vår kultur till att bli traditionellt sexualfientlig under ett tusental år. Ser man på andra kulturer världen över, så inser man snart att det på inget sätt är skrivet i sten att man ska skämmas över sexuella handlingar, även om vissa terapeuter verkar tycka att det är sunt med viss sexuell ångest.

Barn som ogenerat onanerar och är fascinerade av vad det där är som män och kvinnor har mellan benen, gör naturligtvis detta utifrån ett barns perspektiv av nyfikenhet på allt i livet.

Barn onanerar och pillar, drar i snoppar, fascineras av vad som händer innan de sekunden efter fascineras av något helt annat som inte har alls med könsorgan att göra. Det finns ingen naturgiven lag som säger att just det vi i vår kultur definierar som sexuellt, inte kan undersökas och fascineras, av barn.

Naturligtvis är det föräldrarnas ansvar att skola sina barn i sociala koder för hur man uppför sig. Man petar inte i näsan, man avbryter inte den som talar och man onanerar inte bland folk. Och visst, kanske föräldrarna här borde uppfostra sina barn lika självklart om dessa sociala regler för uppförande, som jag förmodar att de uppfostrar dem även om annat än onani.

Men att dra in socialen, att förutsäga att barn som onanerar och har en sund nyfikenhet (för barn går ju all fascination i perioder) för könsorgan och hur de fungerar, måste ha utsatts för nån slags sexuella övergrepp – ja det är helt enkelt galet. Det är just den sortens reaktioner som traumatiserar!

Barn lär sig av vuxnas hysteri vad som är farligt. Oavsett det sedan resulterar i en fobi för spindlar, eller i värsta fall en ångestladdad fobi och destruktiv relation till sex, så är det ett inlärt beteende präglat av föräldrars handlingar. Och ärligt talat kan jag inte se vad en människa som Madeleine Gauffin Rahme har i huvudet. Hon verkar i mina ögon totalt sexualneurotisk.

Andra om detta: 之乎者也,