Kyss ger fängelse i Dubai

Dubai brukar ju lyftas fram som ett föregångsland i den muslimska världen, med sina enorma skyskrapor och explosiva ekonomiska utveckling de senaste åren.

Att det de facto är ett muslimskt land med värderingar från medeltiden märks dock inte minst på den vansinniga lagstiftningen. Att kyssas offentligt om man inte har gift sig med varann är nämligen olagligt. Därför riskerar ett brittiskt par nu ett års fängelse, efter att ha blivit angivna av ett barn.

Charlotte Adams, 25, och Ayman Najafi, 24, anklagas för att ha kysst varandra och dessutom smekt varandras ryggar under kyssen på en hamburgerrestaurang i Dubai.

Paret nekar till anklagelsen och menar att de gav varandra en vänskaplig puss på kinden.

Aftonbladet

Tunn fernissa

Palestina är ett annat muslimskt land där man t.ex. gifter sig med barn, med Muhammed själv som förebild…

 • ThePowerOfJuche!

  Inte så konstigt att fascismens lagar ska vara kvar stödda av storföretags religioner för att ha ett järngrepp runt lille obetydlige arbetaren…

 • Yurre

  Denna nyhet fick mig att skratta för en kort stund

 • I Iran så blir du piskad?? (alt fängslad) om du håller i varandra i handen på gatan ogift. Det går ju inte att skilja sig i Iran heller som kvinna, utan mannens tillåtelse, även om man är juridiskt skild från personen i Sverige som svensk medborgare. Vet inte hur det går om man håller handen med en gift kvinna i Iran, men jag tippar att det är dåligt. Hon riskerar väl stening till döds…

  Det som är rättvist faktiskt är att detta gäller både män o kvinnor, så det är ett föredömme??!! lol

  Har sagt ”no way!” att jag åker ner dit med min söting o hälsa på mamma o pappa. Man får ta med en skylt o ha runt halsen ”Gifta, jag loooovar!” men en pill pekande emot ens lilla prinsessa lol.

  Men det är ju bara idiotiskt ju.

  Det här är ju väldans bra i Sverige, att vi faktiskt har relations frihet, och inget vi behöver tänka på, även om det skulle kan bli bättre med allt.

 • perraperra

  Utan något belägg, så är jag ganska säker på att denna nyhet är en anka. Jag har själv varit i Dubai och sett hur sekulariserade vissa tillåts vara (i synnerhet västerlänningar). Däremot i andra emirat i Förenade Arabemiraten tillämpas sharialagar i viss utsträckning. Jag vågar lova att de inte kommer att hamna i fängelse i slutändan. De riskerar definitivt inte fängelse för att ha gjort detta i Dubai (som är ett emirat och en stad) och inte ett land som vissa verkar tro. De har dock ett ganska stort självstyre i varje emirat, och därmed ganska olika regler. Således ska ej Dubai och resterande emirat i FAE sammanblandas.

 • veritas hurts

  Så en perverterad sjuk bög, som bestämmer sig för att kapa av kuken och bli till en kvinna ska komma och försöka lära en annan kultur om vad som är korrekt beteende i livet?

  Känns som ditt ord inte väger så tungt i dessa frågor. Håll dig till att diskutera senaste nöjesskvallret istället, känns som ditt förvridna intellekt passar bättre i de ämnena.

 • gothbarbie

  Jag är bisexuell, jag vill ha kvar min kuk och trivs utmärkt som shemale, tack. Men jag förstår om jag gör dig lite obekväm, många män blir osäkra i sin sexuella identitet av mig.

  Ja, vem kan argumentera emot en sådan slagkraftig retorik? Jag står ordlös inför ditt enastående intellekt.

 • Jan Axelsson

  Jag har ett förslag på en enkel lösning till detta problem – BOJKOTTA DE MUSLIMSKA LÄNDERNA, både när det gäller resor och handel!