Flytta Israel till Grönland

Jag är egentligen helt obrydd om Israel-Palestina-konflikten. Jag har sagt tidigare att jag tycker man borde lägga ett grytlock över området, låta dem ha ihjäl varann och sen komma tillbaka om femtio år och se hur det går. Det står jag fortfarande för. Jag bryr mig inte ett skit om den här konflikten och för mig får de gärna ha ihjäl varann bäst de vill.

Men rent principiellt kan jag ändå inte tycka att angreppet på civila skepp, lastade med cement och andra förnödenheter, på internationellt vatten med civila dödsoffer som följd är annat än totalt huvudlöst.

Om jag går in i någons hem med vapen utan lov kan jag inte sedan gärna säga att jag blev ”attackerad” och att mitt dödliga våld mot ockupanten av huset var ”självförsvar”. Det är liksom att bända ord bortom sin ursprungliga innebörd så långt att det blir pinsamt.

Shayetet 13 - Israels "Navy Seals"

Det är i princip vad som skett här. Israelisk militär bordar civila skepp på internationellt vatten. En bunt med turkar är inte förtjusta i att bli bordade och gör våldsamt motstånd, varpå militären skjuter ner en hög av dem. Inte det mest begåvade drag att ge sig på israelisk militär med påkar o dyl kanske, men nog hade de all rätt på sin sida!

Och hur fan resonerar Israel när de ger sig på skeppen med militär? De innehåller en massa insamlad humanitär hjälp och är skickade som en politisk aktion för att hjälpa civila i Gaza, i ett område som Israel inte ens har några claims på.

Jag förstår att det är en prestigeförlust, men en israelisk blockad är inte en universell blockad. Nu står man verkligen med byxorna nere, när man inte bara dödat massa civila turkar på internationellt vatten – i sig en krigshandling – utan också försökt dölja detta genom att störa ut kommunikation och censurera media.

Israel skulle behöva gå en charmkurs. Eller nej, de skulle behöva ett kok stryk. De beter sig som översittande mobbare.

Efter det här har mina vaga sympatier för israelerna övergått till något helt annat. Bosätt er på Grönland! Långt ifrån övrig civilisation. Så kan ni kriga med isbjörnar och eskimåer ist. Det här börjar ju bli rent ut sagt löjligt.

Andra om detta: Scaber Nestor, 之乎者也, Expressen, AftonbladetTV, 2, 3TodayZaman, Sagor från Livbåten, AlterNet,