Flytta Israel till Grönland

Jag är egentligen helt obrydd om Israel-Palestina-konflikten. Jag har sagt tidigare att jag tycker man borde lägga ett grytlock över området, låta dem ha ihjäl varann och sen komma tillbaka om femtio år och se hur det går. Det står jag fortfarande för. Jag bryr mig inte ett skit om den här konflikten och för mig får de gärna ha ihjäl varann bäst de vill.

Men rent principiellt kan jag ändå inte tycka att angreppet på civila skepp, lastade med cement och andra förnödenheter, på internationellt vatten med civila dödsoffer som följd är annat än totalt huvudlöst.

Om jag går in i någons hem med vapen utan lov kan jag inte sedan gärna säga att jag blev ”attackerad” och att mitt dödliga våld mot ockupanten av huset var ”självförsvar”. Det är liksom att bända ord bortom sin ursprungliga innebörd så långt att det blir pinsamt.

Shayetet 13 - Israels "Navy Seals"

Det är i princip vad som skett här. Israelisk militär bordar civila skepp på internationellt vatten. En bunt med turkar är inte förtjusta i att bli bordade och gör våldsamt motstånd, varpå militären skjuter ner en hög av dem. Inte det mest begåvade drag att ge sig på israelisk militär med påkar o dyl kanske, men nog hade de all rätt på sin sida!

Och hur fan resonerar Israel när de ger sig på skeppen med militär? De innehåller en massa insamlad humanitär hjälp och är skickade som en politisk aktion för att hjälpa civila i Gaza, i ett område som Israel inte ens har några claims på.

Jag förstår att det är en prestigeförlust, men en israelisk blockad är inte en universell blockad. Nu står man verkligen med byxorna nere, när man inte bara dödat massa civila turkar på internationellt vatten – i sig en krigshandling – utan också försökt dölja detta genom att störa ut kommunikation och censurera media.

Israel skulle behöva gå en charmkurs. Eller nej, de skulle behöva ett kok stryk. De beter sig som översittande mobbare.

Efter det här har mina vaga sympatier för israelerna övergått till något helt annat. Bosätt er på Grönland! Långt ifrån övrig civilisation. Så kan ni kriga med isbjörnar och eskimåer ist. Det här börjar ju bli rent ut sagt löjligt.

Andra om detta: Scaber Nestor, 之乎者也, Expressen, AftonbladetTV, 2, 3TodayZaman, Sagor från Livbåten, AlterNet,

 • Nästa skepp borde vara lastat med pepparkakor så de lär sig vara snälla.

 • K-SATANAS

  Judar eller araber, till största del olika religioner, samma skit. Alla styrs de av sin förbannade religion. Religionen är orsaken till konflikten, som vanligt. Jag tycker lika illa om båda, men har en stark känsla för Israel, (inte judar) som nation. De skiter blank i omvärlden, de vänder aldrig andra kinden till, de slår till först om de kan eller med vedergällning. Viker inte en tum. Och det gillar jag.
  Sen har de ju alltid storebror bakom ryggen. Och storebror kör ju samma linje, skit i vad restan av världen tycker.
  I_I_I
  :-)I

 • Amarso

  Det har sedan länge för mig stått klart att du är av antisemitiska åsikter och att du hatar både invandrare, judar, muslimer, m.m. Religion i stort men också andra folkslag. Jag tycker det är rätt hemskt att du får komma till tals här som du gör! (”Yttrandefrihet” eller inte.)
  Du har ju inte ens några vettiga åsikter och argument som tillför debatten något!
  Jag står långt hellre på muslimernas sida än din.

  Det är lätt att fördöma något som man inte har en aning om, förutom det förvrängda som visas på TV – och de sanna islamister som skildras där.

  Annars får jag ändå tacka Hanna för ett, trots allt, rätt neutralt och vettigt inlägg i debatten.
  Förutom att jag inte tycker de ska ha ihjäl varandra, för det inkluderar ju hela befolkningen.
  Kanske tycker de lika om oss? Vad är då skillnaden mellan oss…

 • gothbarbie

  Jag tycker demonstranterna borde lämna pepparkakor till Israels ambassad!

 • +1. Skulle vara årets gulligaste protest. =^_^=

 • K-SATANAS

  Amaraso .. tål du inte att det finns andra åsikter än dina egna, så kan du lika bra hålla tyst. Vad som är hemskt eller inte, får vara upp till dig. Vill du läsa sosse blogg så gör så, kritisera inte en blogg . Vilken debatt ?? Vad får dig att tro att en blogg enbart är ett forum för debatt??
  Klarar du inte att det finns andra åsikter än vad som är bekväma för dig, låt så vara, jag bryr mig inte ett dugg om det. Det handlar om ett tyckande. Ett syfte är i alla fall säkrat, jag har lyckats reta upp dig. Kan du inte tåla andra åsikter än dina egna tycker synd om dig, och vilken sida du står är fullständigt oitressant för mig…försvinn.

 • Amarso

  Det handlar inte om vad som är bekvämt, osv. Och jag snackar inte om en blogg, utan om personer med högerextrema åsikter som du. Du dras som en fluga till skiten.
  Så fort det skrivs om nåt som är, eller som du tolkar, är kritiskt till religion och islam så är du genast där och uttrycker dit ”stöd” för att man ska kasta ut allt sånt från Sverige. Gärna med våld om det går.

  Jag tänker fanimej inte försvinna. Men jag ser gärna att man kastar ut högerextremister både från bloggar och Sverige.
  Allahu akbar på dej. :D

 • K-SATANAS

  Amarso..att du troligen är en sketen arab eller stödjer islam förvånar mig inte ett dugg. Eftersom du är född med kodynga mellan öronen, ska jag försöka förklara så en efterbliven begriper.
  För det första så är jag satanist-Anton Lavey satanist.
  Att förkasta , förringa mänsklig svaghet som att inte kunna slåss för sin sak att inte vända andra kinden till, att eliminera sådana som besvärar dig… är min tro.
  Att jag sen är trött sedan lång tid tillbaka med invandringen till vårat land och inget hellre önskar att få stopp på skitet är något som är min åsikt.

  Du och säkert många andra har inte fattat innebörden av det jag skriver, nämligen att just reta upp, irritera, väcka vrede..är en del av poängen.
  Du har inte begripit ett dugg vad demokrati och yttrandefrihet är. Inte ett smack.
  Det är just poängen att kunna säga, skriva precis vad jag vill, hur obekvämt det än är, hur illamående du blir. Poängen är just att kunna vräka ur sig precis vad som helst, det har du inte fattat.

  Du ” skriker ” på mamma( blogginnehavaren ) att stänga av mig. Din dumma jävel , det är ju just det som är poängen med yttrandefrihet att inte bli avstängd eller stoppad för det någon säger eller skriver,..vad det än må vara.
  Nu till lilla fjollan själv, dra ner dina stringtrosor och skär av dig kuken, för den har du ingen nytta av.
  Slut från mig i detta.
  I_I_I
  :-)I

 • Daniel Wijk

  Både underbart och kusligt likt min reaktion ^^

 • Daniel Wijk

  Man skulle ju kunna ögra en variant utav ”nuts” protesten från Jericho-serien och ha en kampanj där alla ska skicka pepparkakor till ambasaden ;-)

 • Daniel Wijk

  Ibland är det smart att inte vika en tum men ibland kan det vara regelrätt korkat. Och den typen utav korkade saker borde, som du säkert vet, vara smärtsamt (och det blir det troligtvis också i längden).

  Dessutom är ju även palestinierna anhängare utav den omvända gyllene regeln så det blir väl bara köttmos utav alltihop i slutändan…

 • Kullback-Leibler

  Tim Minchin har lösningen på problemet. • Amarso

  Haha. Vilken äcklig jävla förlorare du är.
  Jävla low life som tror att du kan göra en positiv skillnad i den här världen, med ditt hat som bara pyr om dig.
  Kan du inte dra till Saudiarabien och begå ett brott belagt med dödsstraff så slipper vi pack som dig.
  Nej. Jag får inte sjunka till samma låga nivå som du… Får inte smittas av ditt hat.

  Men du ska fan inte kunna komma och kränka folk hit och dit!

  Det är inte det yttrandefrihet handlar om. Och du verkar än mindre än jag begripa vad demokrati och yttrandefrihet betyder. Eller så har du en jävligt förvriden bild av det, där det ingår att det är okej att skriva vad man vill till vem som helst och inte tro att man kan bli både attackerad eller fälld för det. Typ som hets mot folkgrupp.

  Är det någon som inte förstår vad livet går ut på och innebär så är det du. Som anser dig och din sort mer värd. Att det är ”de andra” det är fel på. Genom att du drar alla med utländsk härkomst över samma kam. Samt alla religioner, kulturer…

  Gör mig en tjänst, och alla andra snälla på denna gjord. Håll käft. Du skapar osämja=våld=krig.
  Du skulle väl stå och haila vid en Vilks-förevisning, antar jag.

 • ThePowerOfJuche!

  Att en video på Israelvardagen släpps av businessmedian betyder bara att man ska fortsätta stödja Israel så deras Kris-ideologi misslyckas….

 • ThePowerOfJuche!

  Dags att resa oss upp till Israels försvar , jag menar kolla på de korrupta genomruttna Socialist International och International democrat Union’s Svenska underättelsetjänster : http://www.moderat.se/web/Hem.aspx ”Moderaterna beklagar Israels oacceptabla agerande vid aktionen mot Ship to Gaza.”
  samt : http://www.socialdemokraterna.se/ ” Rödgröna fördömer Israels aktion
  -Vi fördömer den israeliska militärens dödsskjutningar och övervåld mot de humanitära aktivister som försökt forsla förnödenheter till Gaza med båt. ”

  De vill bara påskynda sin Ekonomiska-kris Ideologi…

  Med denna korrupta politik idag ligger det i vårt intresse att stödja Israel så vi har mer i plånböckerna…

 • Pingback: Stringtrosor – Flytta Israel till Grönland | projO's/gothbarbie's blog()

 • Magnus J.

  Nu är rättsläget faktisk inte helt klart. Knäckfrågan är huruvida det kan sägas pågå en väpnad konflikt mellan Israel och Hamas eller inte. Anser man, som israelerna, att så är fallet, då var bordningarna faktiskt helt i linje med internationell rätt.

  Men i vilket fall räcker det med att känna till vilken ohelig allians mellan islamister och extremvänster som dominerade ombord på skeppen så önskar man att dödsoffren varit betydligt fler… Jag menar, nio döda, och så låter de den jävla Dror Feiler komma undan med ”lindriga ansiktsskador”!!!

  (http://kulturkrig.blogspot.com/2010/06/mannisko…)

 • Björn

  Det märks verkligen att du inte har någon aning om den här konflikten.