Fira påsken med att gå ur kyrkan

Katolska kyrkan håller sina präster om ryggen, för de massiva antalet sexuella övergrepp på barn som de begått världen över. För detta har katolska kyrkan fått massiv rättfärdigad kritik. Man har t o m begärt att påven ska avgå. Hur nu det går till. De sitter ju på livstid.

Katolska kyrkan som tycker uppmärksamheten är jobbig, har av Påvens egen präst liknat kritiken vid antisemitism. Det är ju lustigt att just katolska kyrkan ska kritisera antisemitism med tanke på hur de omfamnade nazityskland (medan de kollektivt exkommunicerade alla kommunister), hjälpte nazister fly undan att ställas till svars efter andra världskriget och har varit den främsta drivkraften i Europa bakom antisemitism sedan medeltiden!

Minnet är kort, verkar det som.

Det viktiga att minnas i allt detta, är att i katolska kristendomen anses påven stå i direkt kontakt med Gud och allt han säger är ofelbart. Hade inte katolikerna varit så många hade man sannolikt kallat dem en sekt som följer en man med gudsstatus. Påven har dock inte ens med sin VIP-kontakt med Gud kunnat förhindra dessa övergrepp på barn. Ska man förmoda att Gud välsignar sexuella övergrepp på barn? Det är ju det enda alternativet, om det inte varit tillfälligt tjall på linjen?

Katolska kyrkan måste ställas till svars. Det här är en trosuppfattning som är destruktiv. – Den idealiserar sitt ledarskap. – Den arbetar strukturellt för att motverka ifrågasättande av ledarskapet. – Den arbetar strukturellt för att skydda sina anställda mot att ställas till svars för sin kriminalitet, världen över. Allt i villfarelsen att man styrs av en Gud.

Katolska kyrkan har därtill stått bakom så mycket ren ondska i historien, att ingen annan organisation hade kunnat överleva det.

Andra om detta: 之乎者也,