60% ljuger om åldern i Danmark

I Norge gör man okulära tester av ensamkommande flyktingbarn, man undersöker tänderna för att fastställa deras verkliga ålder. Det har lett till att det uppdagat sig att 90% ljuger om sin ålder, för att utnyttja kryphålet i lagen som säger att ensamkommande flyktingbarn automatiskt ska ha rätt till asyl. I själva verket har åldern skilt sig så mycket som upp till 10 år från den uppgivna

Nu gör man tester också i Danmark, även där visar det sig att lögn om ålder är mer regel än undantag. Ca 60% hade en annan ålder än de uppgivit, visade det sig vid noggrannare tester. Metoderna i Danmark kritiseras dock, eftersom de anses ha en osäkerhetsmarginal på 2-3 år.

Det är givetvis allvarligt att man helt låter bli att ifrågasätta åldern hos personer som kommer och söker asyl, när just deras ålder är själva grunden för att ge dem asyl. När det så ofta sker lögner i våra närmsta grannländer, måste man givetvis ifrågasätta och använda bäst lämpade metoder för att avgöra den verkliga åldern även här i Sverige.

Om inte annat för att de individer som verkligen är barn, ska få de resurser som trots allt är begränsade, inte ensamkommande 25-30åringar som borde sökt asyl som alla andra vuxna.

Mer hos: Politiskt inkorrekt,

 • Iodine

  En drogliberal, invandrarkritisk piratpartistisk transsexuell. Nu har jag nog sett allt.

  Också, ditt inlägg har postats på http://www.friatider.se/forintelsedom-sagas-i-b

 • För dig som trans person, så berör det här dig i högsta grad säkerligen.

  I Sverige så kommer istortsätt ingen in som söker asyl, så det här är kanske inte så relevant för oss. Det är ca 10.000-15.000 personer sen år 2000 som har fått Asyl i Sverige, även om massmedia vill påstå något annat. Men miggrationsverkat kan motvilligt intyga detta faktum. Dom som kommer in är FN kvoterade och där kanske det inte spelar någon roll iom att dom automatiskt får uppehålls tillstånd oavsett om dom behöver el inte sett ur Asyl perspektiv.

  Men som du säger så är det bra att veta ålder, så att man kan hjälpa på rätt sätt. Sen blir det komplicationer iom att t.ex Etiopien har årtal 2003 just nu, så att korkskallar på miggrationsverket räknar fel, eller individen själv är så liten att man inte förstår att man får kompensera födslo ålder på t.ex 1980 – 7 år som för lillebror tjej.

  Folk misstar ju att alla söker asyl i sverige som kommer, vilket bara är ca 10% av dom som kommer hit. Resten kommer på familje anknytning (med trafficking fruar inkluderade här) och FN kvot. Resten spar man i landet som gratis arbeskraft (kallas smidigt nog för praktik även om det är oavlönat slavarbete) innan man sparkar ut dom. Kommer man o söker Asyl som t.ex hbt ( t.ex trans person), så är det mest sannolikt att miggrationsverket skrattar åt dig, och skickar tillbaka dig med nästa plan typ, där man har mutat myndigheter för att ta .

  I år vill/tvingas man släppa in 1700 FN kvoterade. Resten för F-you även om dom blir mördade direkt på flygplatsen, som M-verket firar med tårta åt. Helst vill majoriteten av S o M högerextrimisterna att vi ska släppa in 0 personer i år, och 2011.

  Det här är ju en ”hemlis då”, och vi ska ju veta officiellt att vi släpper in folk så att det väller med invandrande personer över alla gränser ohämmat. Men det är lite inside info från poliser, advokater, asylsökande och några till. Sen är miggrationsverket skyldiga att föra statistik för insläpp, och det är offentliga handlingar. 2005 släppte man in den massiva mängd ca 4000 personer.

  http://mirhepo.bloggagratis.se/2010/04/13/28304

  För min del så får personer med asyl behov pga förföljelse m.m. ljuga bäst dom vill om ålder etc till svenska myndigheter. Sanning och konkreta behov av skyddbehov skrattar man åt, och tack vare att sverige bryter emot FN konvensionen om mänskliga rättigheter systematiskt, så är man svartlistad på människorätts oganisationer för den inhumana behandling av flyktingar, att man mutar andra länders myndigheter att ta tillbaka personer med speciella skyddsbehov.

  Det är ett fantastiskt land vi har ;)

 • gothbarbie

  Roligt att jag spräcker föreställningar. ;P

 • gothbarbie

  Det klagas ju och gråts i media för att barn skickats till Malta t.ex., men det sätter onekligen saken i annan dager om det visar sig att de flesta inte alls är barn utan vuxna människor. Då kan man kritisera att inte varenda människa får asyl, men det är en annan fråga. Det är ju ett annat regelverk för barn och när man ljuger och myndigheterna inte ens försöker syna det, då börjar åtminstone jag ifrågasätta det.

  Anhöriginvandringen är ett gissel. Man borde vara tvungen vara självförsörjande, just nu är det så himla många undantag att lagen i praktiken är meningslös.

  Alternativet är förstås att man inte ger invandrare del av den sociala välfärden och släpper invandringen fri, vilket är min personliga linje men i brist på sympati för det så stödjer jag en mer restriktiv invandringspolitik.

 • Missade att säga ”för att hjärnan stack iväg på äventyr”. Det är ju bra att du tar upp om fuskt eftersom det går ut över dom som är ärliga. Man skulle behöva klaga betydligt mer på sökande, på rätt sätt, men även otroligt mycket mer på myndigheters prestationer. Jag tycker man ska stoppa alla trafficking invandring till att börja med. Göra som Us och stoppa viss invandring för utvalda grupper. Det här att man ska ta in folk som ska grunda sin egen teokratiska diktatur stat i Sverige säger jag bara gäsp till, och dom kan man ge stöveln åt direkt. FRA är ju så bra på att ha koll på oss andra, så att man gör bakgrunds checker, och tar in beteende-vetare för bedömning borde ju inte vara så svårt.

  Håller med om ålders grejjen, för det är ju kidsen som ska prioriteras och inte vuxna, att man fuskar med ålder är ju bara själviskt o borde resultera i gå direkt tillbaks där du kom ifrån utan att passera gå, om man inte har en exceptionell bra förklaring. Idag kan man testa exakt ålder med en cell prov och kolla telomer'erna också.

  *Anhöriginvandringen är ett gissel. Man borde vara tvungen vara självförsörjande, just nu är det så himla många undantag att lagen i praktiken är meningslös.*

  Håller med om det här, eftersom dagens krav på att den person i landet som ska betala för personen som söker uppehållstillstånd, resulterar i att den som söker hamnar direkt i en beroendeställning. vilket givetvis mest gäller tjejerna som får stå i köpet som en husa. Om man inte har tur. Tillsammans med invandring från sandiga ställen, med deras kvinnovärderingar så blir det inte så trevligt för tjejerna, eftersom dom lika gärna hade kunnat stanna kvar där dom kom ifrån. Enda som skiljer sig är språket som talas för dom, som gör dom extra isolerade.

  *Alternativet är förstås att man inte ger invandrare del av den sociala välfärden*

  Det är så det är idag, staten betalar 1-2000 per månad högst. Minimal sjukvård som ska vara så billig som möjligt, samt så inkvarteras man gärna med nationaliteter som man ligger i krig/konflikt med. 4 stk per slumlägenhet som en svensk skulle vägra att ens vistas i. Min lillebror fick se hur tjejerna levde i grannstaden Flen som gjorde han helt bestört och nära på gråtfärdig (man får inte grina som kille ju vet ju alla..), och han sa att det var den hemskaste miljö han sett. Och med tanke på att han är 3 år yngre än mig, och vuxit upp som min bror så säger det en hel del.

  Släppa invandingen fri, skulle ju vara modellen om alla var kloka, med vettiga värderingar, men det är ju en massa banditer bland invandrare också, precis som för svenskar, så jag vet inte om det skulle gagna någon egentligen.

  Jag tycker man ska vända på det, och endast singel kvinnor får vara ”borgens-kvinna” här i landet för att söka in på anknytning, samt att den som kommer ska bli självförsörjande så fort som möjligt, eftersom det är faktiskt dom flestas önskan (av dom jag har träffat på ett ca +50tal personligen el så under åren). Men det är ju lite svårt eftersom våra 7 favo partier har kört landet i botten tillsammans med lågkonjuktur o hög aretslöshet.

  Men det skulle ju räcka om dom fick rätta sig efter samma rättigheter och skyldigheter som oss andra.. Oftast så hamnar grabbarna som kommer hit på anknytning på pizzerian/resturanger etc som pappa/bror/kusin äger. Och tjejerna blir husor, som får stryk om dom klagar, som flera av tjejerna här i Katrineholm.

  Dom flesta som har sökt asyl som jag har snackat med, har inte ens tänkt el vetat att dom har kommit till sverige. Dom flesta vill till Tyskland el speciellt Canada som har vettig och human flykting politik.