Vad händer med helgon.net?

Sedan 22 September 2002 har jag varit trogen medlem på helgon.net. Jag är en av de som kanske suttit längst och tjafsat i forumen, byggt på mig en respektingivande presentationslängd och ett nick som iaf är lite halvkänt för de flesta i forumen. ;)

helgonjulafton
Helgon, julafton 2002

Med min sociala fobi (som idag inte är kvar särskilt mycket) var jag aldrig med på helgons fester som arrangerades de tidigare åren, men jag tror jag har satt lite avtryck ändå hos helgonsjälarna.

Jag kan inte direkt säga att jag är mer än ytligt bekant med crew i helgon, även om vi genom åren förstås haft en del återkommande kontakt. Som t.ex. när jag designade tre teman åt helgon, Gravedigger, Silver och Bluemoon.

credits
Credit is where credits due

Med min begränsade insyn måste jag ändå säga att det senaste dygnet känts ganska surrealistiskt. En Svartrock som från att en gång i tiden, tillsammans med nära vänner som raven och andra grundade helgon nu plötsligt verkar ha backstabbat inte bara sina nära vänner, utan också de nya tillskott i crew som jobbat frivilligt i månader med en ny fundamental uppdatering av hela helgon för att komma ifrån gamla brister och buggar som Svartrock inte orkat göra nåt åt.

Vad som hänt i detalj kommer vi få veta under dagen. Det är ett möte planerat efter lunch och jag återkommer förmodligen med mer detaljer senare.

Vad vi vet är att helgon.net ska auktioneras ut idag. Varför finns det spekulationer om, men inget är väl till 100% bekräftat ännu. Det är inte heller bekräftat om det inkluderar hela siten, eller bara domännamnet. Vad vi vet är att hela crew blivit avsatt av Svartrock som samtidigt gjort sig oåtkomlig.

vadhander

Vi vet också att det fram till 2005 funnits ett företag, Alla Helgon HB som det försvunnit pengar till privatpersoner ur, utan godkännande från de flesta av bolagsmännen.

Samtidigt finns det alltså nu en näst intill färdig version 2.0 av helgon.net och en urförbannad sviken crew med ett eftersläp av admins som inte nöjer sig med att sitta tyst och se på när åratals frivilligt arbete otacksamt slits ur händerna. Därför har helgon kapats och kommer återuppstå som en ny community med namnet likström.se. Skriv upp dig på listan redan idag inför release!

helgoncollage
RIP Helgon 2002-2009