Vad händer med helgon.net?

Sedan 22 September 2002 har jag varit trogen medlem på helgon.net. Jag är en av de som kanske suttit längst och tjafsat i forumen, byggt på mig en respektingivande presentationslängd och ett nick som iaf är lite halvkänt för de flesta i forumen. ;)

helgonjulafton
Helgon, julafton 2002

Med min sociala fobi (som idag inte är kvar särskilt mycket) var jag aldrig med på helgons fester som arrangerades de tidigare åren, men jag tror jag har satt lite avtryck ändå hos helgonsjälarna.

Jag kan inte direkt säga att jag är mer än ytligt bekant med crew i helgon, även om vi genom åren förstås haft en del återkommande kontakt. Som t.ex. när jag designade tre teman åt helgon, Gravedigger, Silver och Bluemoon.

credits
Credit is where credits due

Med min begränsade insyn måste jag ändå säga att det senaste dygnet känts ganska surrealistiskt. En Svartrock som från att en gång i tiden, tillsammans med nära vänner som raven och andra grundade helgon nu plötsligt verkar ha backstabbat inte bara sina nära vänner, utan också de nya tillskott i crew som jobbat frivilligt i månader med en ny fundamental uppdatering av hela helgon för att komma ifrån gamla brister och buggar som Svartrock inte orkat göra nåt åt.

Vad som hänt i detalj kommer vi få veta under dagen. Det är ett möte planerat efter lunch och jag återkommer förmodligen med mer detaljer senare.

Vad vi vet är att helgon.net ska auktioneras ut idag. Varför finns det spekulationer om, men inget är väl till 100% bekräftat ännu. Det är inte heller bekräftat om det inkluderar hela siten, eller bara domännamnet. Vad vi vet är att hela crew blivit avsatt av Svartrock som samtidigt gjort sig oåtkomlig.

vadhander

Vi vet också att det fram till 2005 funnits ett företag, Alla Helgon HB som det försvunnit pengar till privatpersoner ur, utan godkännande från de flesta av bolagsmännen.

Samtidigt finns det alltså nu en näst intill färdig version 2.0 av helgon.net och en urförbannad sviken crew med ett eftersläp av admins som inte nöjer sig med att sitta tyst och se på när åratals frivilligt arbete otacksamt slits ur händerna. Därför har helgon kapats och kommer återuppstå som en ny community med namnet likström.se. Skriv upp dig på listan redan idag inför release!

helgoncollage
RIP Helgon 2002-2009

 • Superduperveniens

  Jag kommer aldrig glömma alla helgons blodiga natt. Det var väldigt dramatiskt alltsammans, och dessutom lite sorgligt. Jag ser emellertid fram emot lanserandet av det nya communityt och de moderatorplatser som förhoppningsvis väntar mig där.

  Bra initiativ, för övrigt! Sprid informationen så gott du kan.

 • likström.se funkar inte och likstrom.se har bara ”THETEST” skrivet över hela sig. Kan vara en idé att fundera på, tror ganska många kommer att följa dina länkar. :)

  BTW, modigt och kaxigt Helgon-collage måste jag säga och fruktansvärt intressant att se din transformation.

 • Tuxie

  Uppdatera oss gärna när du får veta mer! Är själv helgon-medlem sedan juli 2002 (betatestare), om än en inte speciellt aktiv sådan de sista åren, och vill också gärna veta vad som händer. Om inte annat för att jag dessutom är IRL-bekant med Stefan. Jag oroar mig både för hans (privatpersons) skull och för communityts skull…

 • vitter

  likström.se fungerar utmärkt. Du får låta bli att skriva o istället för ö bara, så kommer du rätt. :)

 • Amphysvena

  Kollaget längst ner gav mig nästan en tår i ögat! Vackert!

  Man får försöka hjälpa till att göra Likström ett mycket bättre community!
  Jag föreslog att man skulle hjälpa till litet ekonomiskt, men det verkade inte så stort gensvar. :P

 • Joakim

  Jag tror inte jag är ensam om att fatta noll av vad som egentligen hände senaste dygnet. Borttagna forumtrådar, miljonskulder, skattefiffel… wtf liksom?
  Skriv gärna mer när du vet vad som har hänt/händer, känns som om folk förtjänar att veta i alla fall på ett ungefär vad som har hänt.

 • achtungbitte

  see you on the flipside proj0

 • Superduperveniens

  Det var kul att se ditt kollage! Du har gått från att vara snygg till att bli snygg (men säkert mycket nöjdare). Grattis till det! :)

 • Eat_the_poor

  Fyfan vad ruttet!
  Hoppas de flesta väljer att avsluta sina medlemskap.
  Btw hoppas du får kul på Cityfestivalen om du masar dig ut.
  Ska själv dit imorrn med drös snorungar.

 • NorthernLight

  Oavsett vilka avsikter Svartrock än nu hade med detta så verkar han i alla fall inte tjäna på det rent ekonomiskt plus att han lär ha ett jävligt skabbigt rykte i vissa kretsar o tampas med under ett ex antal år. I slutändan kommer han o vara den som förlorat mest på sitt rävspel.

 • Farbror_Action

  Äntligen något som summerar vad som händer! Varit rörigt på forumen minst sagt!

 • StateUnknown

  Nu är forumet nerstängt på helgon också.

 • Eat_the_poor: Cityfestivalen?

 • Eat_the_poor
 • Tomb


  Ett urklipp som kanske svarar på en del:

  Följande är ett meddelande från f.d. Crew:

  Vi i före detta Crew har idag närvarat på den utannonserade auktionen.
  Svartrock representerades av en jurist, två andra intressenter närvarade. En helgonanvändare dök även upp för att hålla oss sällskap.

  Innan själva auktionen drogs igång klargjorde vi händelseförloppet för det senaste dygnet och det faktum att Svartrock gått bakom ryggen på den Likvidator som står som förvaltare för företaget Alla Helgons Handelsbolag. Auktionen påbörjades och Svartrocks juridiska ombud bjöd 30000 vilket var den startsumma likvidatorn fastslagit. En av de andra intressenterna lade ett bud på 40000 men när vi lade ned vår budgivning bad han om att få avbryta auktionen för att tala med oss och den andra intressenten.

  Under detta samtal lade vi fram vad vi vet. Att Helgon är utan ledning, utan moderering och sannolikt även utan framtid. Vi informerade om de monetära och juridiska oegentligheter vi känner till, att företaget inte äger någon av de domäner som pekar på plattformen, och att Svartrock medvetet haft en dold agenda och i linje med den fört oss bakom ljuset i vår strävan att rädda det helgon symboliserar.
  Med denna information valde den intressent som lagt sitt bud att dra tillbaka det och likvidatorn förklarade auktionen avbruten. Bägge intressenter valde att ta kontakt med oss och uttrycka sin vilja att samarbeta samt sin tro på att det vi gör har ett värde som, för dem, vida överstiger vad det ett köp av det utauktionerade bolaget kan tänkas resultera i.
  Likvidatorn kom överens med Svartrocks juridiska ombud att förhandla om en lösning i enrum, mer än så vet vi inte men det ser ut som att Svartrock kommer köpa bolaget samt betala likvidatorns arvode.

  Vissa av oss har nu fått våra konton raderade och vi tror inte det är mer än en tidsfråga till det att resterande medlemmar ur tidigare Crew åker ut.
  Vi kommer hädanefter köra stenhårt på att lansera det vi idag kallar http://www.likström.se , för att visa på vårt engagemang tar vi därför upp plattformen för publik betatestning redan ikväll.

  Igår fanns det utrymme för tvivel gällande Svartrocks engagemang och planer för helgon men idag står det helt klart att våra farhågor besannats och Svartrock inte bara förrått sina användare utan även de som lagt ned själ och fritid i helgons drift och framtid, men värst av allt, sina vänner.

  Då denna tråd med största säkerhet kommer raderas uppmuntrar vi alla användare att hjälpa till hålla denna information publik och tillgänglig.

  Med Vänliga Hälsningar

  Vi som under de senaste åren skött helgon,
  raven, Linosaur, Moijra, iveqy, Daethorian, arkVark och Young”

 • Nummerupplysaren

  Skadeglädje är den enda sanna glädjen!!!

 • AH

  men wtf? confusedish.

 • auuus

  Bra sammanfattning. Det är sjukt tragiskt det här som händer ;_;

 • Bowman

  Ser ut som din blogg ProjO är på väg att bli det nya ”helgon” :)

  När nu /Forum2/index är nere och ingen direkt info kan levereras är detta ett bra ställe att hålla sig uppdaterad mot?
  Visserligen går det att komma åt forumet fortfarande men på lite krångliga premisser givetvis och det kan vara få som känner till hur.
  Planket verkar guppa på kommer det komma info där?
  Är det en bra idé att vidarebefodra hur man kommer åt forumet där, eller känner folk till detta?
  Ah. Det finns så många frågetecken som inte finner sina svar.
  Hur och vad skall man göra?

 • Shit vad det händer saker så fort man tittar bort. Jag var hyggligt aktiv i några av helgons forum under några år (och modererade i ett par av dem, om än inte som VD), men valde på grund av personliga omständigheter att dra ner mitt engagemang kraftigt för ett drygt år sedan eller lite mer. Är fortfarande medlem och tittar in då och då, men allt mindre frekvent, och jag har inte följt administrationen alls senaste året. Det här kom verkligen som en total överraskning idag, när en av mina kontakter från Helgon började prata om ”rasa samman” och ”likström”.

  Har självklart anmält mig på likström.se. Ska bli kul att se vad det blir av det.

 • sick_psyc

  mycket bra med en riktigt förklaring.. specielt nu när forumet är avstängt! (det går dock att komma åt delar ändå: http://www.helgon.se/forum2/display_forum.asp?id=13)kolla in https://www.flashback.info/showthread.php?t=943623 oxo där står det lite intressant

 • Pingback: Beta Alfa » Blog Archive » Noterat 2009-06-26()

 • … 22 september 2002? Men vad fan; då har du varit medlem EN JÄVLA DAG längre än vad jag har. :-D

 • Tyckte collaget var skitsnyggt. Första jag känner igen från helgon är nog femte från vänster på mittenraden… :)
  .-= berinder´s last blog ..Sovplats i Hoting? =-.

 • Köttfärslimpa

  Snyggt collage!
  Tidigaste bilden jag känner igen tror jag är den tionde på övre raden, vilket säger en del om hur länge helgon varit en del av ens liv.

  TILL ALLA SOM LÄSER DETTA! FORUMET ÄR TILLGÄNGLIGT GENOM FORUMSSÖKNING! VI SES DÄR INNE!

 • Pingback: Rörigt runt Helgon.net | Thord Daniel Hedengren()

 • Sasuke_kun

  Tråkigt att det skulle sluta så här o_o

 • Pingback: Uppror mot Svartrock! « The Webbentus Way()

 • Pingback: Hejdå, Helgon.net « scalott.wordpress.com()

 • Young

  sasuke_kun: det slutar inte såhär… det börjar såhär.

 • neowulf

  Bra skrivet! Och bra initiativ. Kommer sakna Helgon, även om jag tror och hoppas att Likström blir lik(haha)a bra. Oavsett hur det än är så har Helgon varit (och kommer förbli) ett begrepp, folk man träffat på fester osv har otaliga gånger frågat: ”Finns du på Helgon? Du ser ut som nån från Helgon. Vad heter du på Helgon?”
  Kommer kika å se om jag hittar någe mera, Helgon är det enda community jag verkligen fastnat för om man räknar bort gamla Skunk förståss.
  Sköt om dig och ha det bra! Hoppas vi kan fortsätta slänga käft på Likström framöver ;-)

 • FFF

  Hoppas bara inte Likström blir en hemvist för klubben för inbördes beundran, såsom delar av religion,- historia, – och politikforumen blev. Det fanns ingen självdistans hos vissa snubbar att man trodde att de måste kompensera något som fattades dem IRL. Om ni kommer ihåg så krävdes det flertaliga omläsningar innan man ens fått grepp vad de propagerade eller predikade om. Jag menar, ska man ge sig in i en akademisk diskussion, i alla fall sett ur en svensk samhällsvetenskaplig akademisk tradition (vilket jag kommer ifrån), och hålla den standarden bör man vara medveten om att lästydlighet och enkelt språk är att föredra framför ordkrumbukter och textfinesser bara för att se estetiskt snygg ut eller bygga vidare på sin hybris.
  Som argument var det inte så mycket att klaga på men hur de framställde andra (förlöjligade) och hur de gav sig in i diskussioner kändes mest bara krystat. Hoppas Likström Crew kommer hålla hårdare på sånt där beteende så man får bort översittarna, så sunt förnuft och genuin respekt för varandra är grunden för communityt.

 • FrankBlack

  Jag har varit medlem på Helgon sedan 2002-09-12, men känner att det blivit sämre och tråkigare dom sista åren. Jag kommer förmodligen inte flytta med till likström, utan funderar på att lätta på mitt långa motstånd till Facebook och bli medlem där istället. Känns som om alla polare man har på Helgon redan finns där iaf. :p
  .-= FrankBlack´s last blog ..Facebook again =-.

 • Loco

  FFF: Det är tråkigt att man hittar sådan kritik utanför Helgon nu när det är ett ruttnande lik istället för att få den I Helgon där sådan kritik hade behövts och faktiskt, i vissa av de forum du nämner, efterfrågades.. Brydde du dig om att framföra den kritiken? Nej, troligtvis inte så vad gnäller du om? Dina åsikter är uppmärksammade och vi ska ta med oss dem till likström och hoppas att det blir bättre där.. för alla.

 • FFF

  Kan tillägga att de här översittarna var bara en liten klick egentligen, men de gjorde forumen till schweizisk riksdag i slutändan.

  Förutom det har jag, liksom förmodligen tusen andra, också fått många nya vänner genom Helgon, samt att många ur Crew varit riktigt schysta och hjälpsamma. En del trådar också upp mina ögon för HBT, vilket man innan alltid betraktade från ”utsidan”, man blev verkligen en upplevelse rikare. =)
  Kan bara instämma till collaget: Du är ju snygg, då som nu =)

 • OlleOljud

  Hm, låter tråkigt det här. Jag tycker det är synd om Helgon.net/se läggs ner helt och hållet men om så är fallet får jag väl kolla upp Likström kanske..
  kan dock säga att jag nog hängt mer på Facebook på sistone, tyvärr. Skunk? tja.. jag får den inte att funka i Safari. Men jag tittar in ibland via Firefox :-)

 • reeerrrrrrkkk

  får man fråga när i kollaget du började med hormonbehandling? :)

 • Bild nr 2 från vänster, nedersta raden. :)

 • Nizze_Egg

  2002-07-31 reggade jag mig, helgon var lite som ett andra hem under en följd år. men förfallet har varit påtagligt senaste åren. hoppas likström slipper en del av problemindividerna som plötsligt började dyka upp och göra helgon något mindre trevligt än det var från början …

 • Huh. Här åker man på semester en vecka, och se fan vad som händer.

  //JJ
  .-= Johan (Haokah)´s last blog ..Om klokhet och vett uti övermått var gåvan som Draco Malfoy hade fått – ondska och värderingar i Harry Potter =-.

 • Eder vän

  Enda anledningen till att detta hände var att gamla crew var idioter. Hade de bara väntat ett par dagar med att spy galla så hade saker troligtvis varit som vanligt. De skapade värsta konspirationsteorierna utan att ens ha pratat med Stefan.

  Ge er, de enda som kommer sluta använda helgon är den så kallade forumeliten som varit med och hype:at hela sörjan. Stefan vill, och kommer ha kvar helgon.

 • Notis

  Alltid svårt att veta vad/vem man ska tro på i dessa tider. Men tecken på censur, i detta fallet ett stängt forum, väcker alltid misstanke om skelett i garderoben. Dåligt att inte låta alla tala fritt.

 • nejnejnej

  man kan väll seriöst inte bara stänga ner ett så stort community? utan att bli varnad över det först? till alla som är medlemmar?? nu funkar inte sidan heller? vad händer egentligen? jag har hela mitt liv där!

 • Malin: I ärlighetens namn, det stod på förstasidan i flera veckors tid att man rekommenderades kopiera sin dagbok, presentation och annan information. Jag förstår det måste kännas fruktansvärt tråkigt att ha förlorat den informationen, men du har haft chansen och till och med blivit uppmanad till det. Då är det liksom bara dig själv du har att klandra.

 • Malin

  Vad i helvete?! Jag har tre års privat dagbok på helgon som jag inte har sparad någon annanstans, jag kommer allvarligt talat vara nära till självmord om jag inte får tillbaka den. Vaddå ”kapats”?! Kunde vi fått förvarning eller?!?!? Som ovetande medlem ska man straffas för grejer som hänt i ledningen?

  Okej jag vet det är ASkorkat att inte ha några backuper, men detta är min värsta mardröm! Jag har skrivit dagbok varje dag i nästan åtta år nu, och om tre av de åren bara försvinner kommer jag gå under av sorg!

  Snälla, låt oss som har material vi är rädda om på helgon.se åtminstone få en chans att få tillbaka det? Jag ber på mina bara knän.

  *gråter*
  .-= Malin´s last blog ..Glädjeämnen =-.

 • Namare

  Så betyder dagens error från sidan att Helgon är officiellt nedlagt? :/

 • SarisTheAlkis

  Hanna:
  Det stod faktiskt på helgon.net att man skulle svara på frågan (som bara hade ett svarsalternativ, och i texten runt att denna fråga lades upp) om det var okej för HELGON att DE gjorde backup på ens dagbok, presentation etc., det stod inte ett ord om att man skulle göra det själv.

 • Malin

  Jag vet att jag har mig själv mest att skylla, men jag har då inte sett några uppmaningar om att kopiera material man varit rädd om eller ens fattat att hela jävla helgon skulle stängas ner, som jag varit medlem på i nästan sju år. Är allt redan förlorat eller? Jag vet att jag inte är ensam om att ha drabbats av denna chock, så om informationen finns kvar så är det minsta de ansvariga kan göra att slänga upp communityt igen åtminstone ett par dagar. För trogna medlemmars skull. Vem ska jag ens prata med?
  .-= Malin´s last blog ..Spott. =-.

 • Jonas alias lesbiskhankatt

  Jag kommer inte in på helgon? Gör du?
  .-= Jonas alias lesbiskhankatt´s last blog ..Gör INTE så här hemma =-.

 • me

  Precis som Malin säger, så stod ingen info om att man själv skulle kopiera mail eller annat som låg under sitt användarkonto. Bara att man fick välja om helgon fick kopiera över ens användarkonto till helgon.se…
  Och det har inte funnits någon info ute om att helgon.se skulle stängas ner helt och hållet det med. Varför kom det inte ut någon info om att helgon.se skulle stängas av? Var det ingen som visste innan det var försent?
  Ren tur att jag hittade denna sidan som ger lite upplysning om vad som hänt med helgon iaf, dock så hittade jag den försent.

 • Herr M

  Jag hoppas för allt i världen att helgon är uppe inom bara någon dag, alternativt att de medlemmar jag hade kontakt med där (och enbart där) registrerar sig på likström.

 • Men ALLA mina dagboksinlägg? Jag har skrivit dagbok sedan 2005/2006, mitt hjärta brister! Min sons första babybild finns på helgon, bara på helgon sedan min dator kraschade. Blä.
  .-= Jennifer´s last blog ..Inspirerad =-.

 • Nobbe

  Må de som såg till att helgon gick i graven brinna förevigt i skärselden för sina synder. Jag har träffat de underbaraste å skönaste människorna där! Även de vackraste flickor.. Kan inte en nationell uppslutning ordnas i form av ett IRL möte där alla bara glider runt och snackar? Det är inte siten jag saknar utan folket…

 • Nobbe

  Helgonmedlemmar hittade jag också på facebook där en helgongrupp finns. Joina?

  http://www.facebook.com/home.php?ref=logo#/group.php?gid=2440749817

 • lite korrekt info

  eftersom det verkar vara här dom flesta hamnar när de letar efter information om helgon så tänkte jag bara passa på att klargöra några saker.

  helgon.se har bara bytt adress. det ligger nere just nu men borde rulla igång imorgon. all info , dagboksinlägg etc. vilar tryggt så få inte panik.

  det är fruktansvärt tråkigt att övergången tagit sån tid., men det beror på att den som nu äger helgon håller på att kolla på hur företaget ligger till och på hur det ska komma att se ut. . , det vill säga hur bra som helst :)

  att ta användaruppgifterna och dra – var det alternativ raven och dom andra tyckte att stefan skulle göra för att ha kvar helgon på en annan server även om helgon köptes upp av något helt annat företag som velat göra det till något helt annat.

  Alla som kan lite om lagen skulle i egenskap av ägare av ett företag inse och vara var osäker till en sådan möjlighet – då detta skriker regelbrott, men det såg ut som enda möjligheten till att rädda helgon just då – därav låg texten på startsidan där man skulle tillåta att crew flyttade över uppgifterna till nya helgon.

  detta har alltså inte behövt göras då stefan nu hittat ett sätt att driva helgon och få lön för att jobba med det.

  Om inte likström. se och allt annat runt om dykt upp

  det nya förslaget fick han strax innan likvideringen., ett lagligt och bra förslag som kommer att göra helgon.se till ett välfungerande community igen.

  gamla crew skulle kunnat vara kvar om de inte varit så snabba att döma och sprida ut osanningar om processen runt om hade planen självklart varit att få presentera crew för nya ägaren och fortsätta som förr., lite svårt att försvara att det bara tog knappt ett dygn att slänga upp ett nytt community som ser identiskt ut ?

  kort tillsist.

  imorgon borde helgon.se vara uppe igen, allt är som vanligt och alla uppgifter finns kvar för samtliga.

  hoppas alla stannar kvar. svartrock har räddat sajten, inte kört helgon i graven-

  för första gången finns det ett företag med pengar bakom och någon som kan sitta med det varje dag i styrningen!

  det som farit runt hittills har varit spekulationer som blivit till fakta.

  ses där ute!!

 • Okej jag fattar inte. helgon.net är sålt? Men varför funkar inte helgon.se då? Det är ju hur mycket människor som helst man prata med där!
  .-= Angelica´s last blog .. =-.

 • Sadistic

  Men vafan? detta sög ju fatalt, känner mig besviken. Nu har man tappat kontakten med flertals personer och liknande. Nån förvarning att Helgon skulle tas ner helt skulle varit på sin plats…

  Får hoppas att likström blir lika roligt, och att man hittar folk lätt igen

 • Anna

  .. betyder detta alltså att helgon.se även den sidan är nedlagd??

 • Lonian

  Jennifer, tråkigt.
  Men att ha sina bakuper enbart på nätet tycker jag låter som en ganska osmart lösning, Extern hårddisk som du kan stoppa in i kassaskåp är vad du skulle haft.

 • Sannah

  Jag saknar Helgon så mycket! Det får inte vara över! :(

 • Han dvaldes i gas.

 • silverkreation

  kommer det vara möjligt att komma åt sin information från sin helgonsida i framtiden. Har mycket info i presentationen som jag vill komma åt. Sen vänlistan…. gösses

 • silverkreation: Ingen aning. Det enda jag kan konstatera är att idag funkar ännu inte domänen helgon.se iaf.

 • lite korrekt info: Vems rövhål har du dragit det där ur? Svartrock/Stefan gav ingen info trots enträgna försök att få detta från Crew (som vanligt med honom), klart att Crew tröttnar när enda de vet är att han kickat hela Crew och tänker sälja sidan.

 • MheAd

  Då var Helgon.se igång igen!!!!!!!!!!

 • helle

  det funkar nu. helgon.se funkar.

 • Out.

  Personen som gav korrekt info var till skillnad från er spekulanter en som fick rak fakta från svartrock direkt, istället för att gå på rykten och internet-info som resten.

 • lite korrekt info

  så. helgon.se rullar igång. snälla läs vad jag skrivit tidigare. ”projo” – raven fick en ursäkt och en hand från stefan för över tio dagar sen – allt som strular är privata saker mellan dem snarare än saker som berör alla helgons användare., ganska säker på att du är välkommen med öppna armar att fortsätta med helgon — fast . se ;p kramar*

 • lite korrekt info

  och för alla er som missat poängen : helgon.se är helgon.net – fast med ny adress., allt ni skrivit eller lagt upp under åren finns kvar !!!! nice va?

 • lite korrekt info

  och.. om man ska vara sån. skriker det inte lite drama queen- skills över miss ”raven” när hon får en ursäkt och dessutom reda på att planen att ha gamla crew kvar har funnits men hon inte nämnt det ? ni kanske borde kolla lite säkrare källor nästa gång. ses på helgon .se – vem behöver ett nytt community idag- jag gillar helgon – där finns mina polare? kram till alla som varit oroliga *

 • lite korrekt info

  p.s tack ”Out” du har fattat det hela

 • Lonian

  2009-06-30 Till alla kära medlemmar!:

  Som svar på rykten och rent ut sagt skitsnacket som flödat omkring på helgon tänkte jag berätta lite kort om vad som hänt och varför.

  Under många år har helgon drivits och ägts av mig Svartrock. På senare år tappade jag intresset och har varit överbelastad på jobbet. Därav tog jag tacksamt hjälp av medlemmar som agerade administratörer på sidan.

  Pga. misskötsel med pappersexercis fick jag till slut besked om att jag var tvungen att skärpa mig eller bli av med sidan. Under den här processen visade många sin sämre sida och försökte lura av mig ägandet genom att sprida missinformation och falska rykten.

  Under ett möte där jag återtog mitt eget företag visade sig några medlemmar närvarande för att ännu en gång spy galla och sprida falska rykten om mig och sidan. De påstod även att de hade alla medlemmar bakom sig och att de skulle rent ut sagt se till att helgon läggs ner. Så undrar ni varför dessa medlemmar blivit spärrade från sidan så vet ni nu varför.

 • lika anonym som alla andra med ”korrekt” information.

  Underligt att Raven inte känner till att Svartrock försökt be om ursäkt eller förklara sig.
  Underligt att han fortfarande inte talat med henne eller någon annan ur det tidigare crew.
  Underligt att Svartrock fortfarande inte avslöjat vem nye ägaren som (enligt rykten här) ska ge honom lön är, och som nu håller i alla användardata där (hur lagligt är det att INTE gå ut med den informationen?).
  Underligt att alla gamla crews påståenden stämmer överens med vad dom sagt tidigare, samt med vad som står i de protokoll som går att begära ut angående likvidationen.
  Underligt att Svartrocks uttalanden inte stämmer överens med desamma.
  Underligt att Svartrock försöker utmåla Raven som en medlem som agerade administratör på sidan.
  Underligt …

  mycket underligt.

 • stubinstina

  Varför posta anonymt om det nu är likställt med sanningen? Lite raka rör skulle vara schysst, som det verkar nu så är det ju bara kickade crew som faktiskt sagt något konkret istället för att bara mumla om att ”det låter ju inte troligt”, ”Crew sprider lögner” och så vidare. Vi som hängde på helgons forum dygnet runt, innan det stängdes ner, har ju bara det att gå på. Inte särskilt underligt om man tycker att det är Svartrock som agerar myskoxe.

  ”lite svårt att försvara att det bara tog knappt ett dygn att slänga upp ett nytt community som ser identiskt ut ?” är ju inte det minsta svårt att förklara. Det har förklarats gång på gång på gång.

  Svartrock:
  ”Under den här processen visade många sin sämre sida och försökte lura av mig ägandet genom att sprida missinformation och falska rykten. Under ett möte där jag återtog mitt eget företag visade sig några medlemmar närvarande för att ännu en gång spy galla och sprida falska rykten om mig och sidan.”

  VAD för rykten? VAD för missinformation? Det är sånt man måste svara på om man ska få folk att lyssna.

 • DreamDesign

  Tack för en massa klargörande information (man får ju själv välja hur man tolkar och läser men bättre att få sålla än att behöva gissa och undra).

  Sen är jag också grymt imponerad över din ”förändring”. Känner själv ett par andra personer som gjort liknande .. kanske man kan säga rättningar av den egna fysiska uppenbarelsen, men som inte alls uppnått samma snygga resultat. Och då är inte jag den som t ex skulle kalla en kille snygg .. men oavsett, jag är imponerad .. inte minst av styrkan att visa hela processen så här öppet.

  PS. Vi har tidigare inte dragit jämt på helgon vill jag minnas, men förhoppningsvis har åren sakta malt ont groll till damm .. ?! :)

 • kiffe

  Oj, ja, du är jävligt cool. Du är ju fetingkänd på hela helgon. Alla sitter och pratar om dig på planket just nu, samma i forumen. Det var längesen vi hade ett annat samtalsämne.

 • Mowitz

  Mowitz = ba i 7:an

 • TotalLiberal

  Det är skrattretande hur coola dessa personer tror att de är, trots att det egentligen är patetiskt hur många timmar de suttit framför cammen för att få till den perfekta ”cool”-bilden. Cool blir man genom att VARA cool, inte genom att kopiera en så kallat ”alternativ” frisyr och klädstil.