Ungdomar får inte prata sex med personer över 18?

Vad är det för slags moralhysteri som drabbat SvD? I en artikel om ”sexutsatta” ungdomar mellan 15-18 skriver man med känslovädjande språk om hur hemskt det är att tjejer i denna ålder får sexuella inviter av personer av motsatta könet, som ofta är över 18 år.

Så har det väl varit i alla tider? Herregud, vad är detta för slags hysterihets? Ska vi inte förbjuda kontakt utanför nätet också isf? Det måste väl rimligen vara ett större problem än kontakt via digital kommunikation, om det nu är så hemskt att ungdomar samtalar om sex med personer över 18, vilket jag omöjligen kan se.

Man är inte barn när man är över 15. Man är ungdom. Har det begreppet försvunnit helt ur föreställningsvärlden för SvD och andra hysteriker? Man är byxmyndig och får knulla vem fan man vill mellan 15 och döden. Tjejer dras till äldre killar. Så har det alltid varit. Det ligger inpräntat i vår biologi. Och killar dras till yngre tjejer, vilket är lika naturligt.

Och varför är det bara tjejer det är synd om, som till varje pris ska skyddas från att utveckla ett eget omdöme och inte pojkar? Kan det måhända vara så att synen på kvinnor som värnlösa våp som måste tas i försvar och skyddas av någon äldre och manligare som spökar? Varför kan inte kvinnor få ha förtroendet att hantera sin egen sexualitet i Sverige? Pojkarna förväntas uppenbarligen kunna hantera det själva?

Jag hatar somliga feministers förstärkande av synen av kvinnor som oförmögna att stå på egna ben på samma sätt som män. Det är kränkande!

Själv började jag chatta på nätet när jag var kring 12. Eftersom inga äldre killar ville chatta sex med en tolvåring så ljög jag om min ålder. Jag brukade säga att jag var kring 16. Även då var det många som helt enkelt tyckte jag var för liten. De killar jag chattade med brukade vara 16-22 ungefär. Det var de som attraherade mig. De som var kring 16 var i mina ögon vuxna. De kring 22 kunde i mina ögon ha barn, så vuxna var dom. Men jag fick ofta komplimanger för att jag verkade så vuxen för min ålder, utifrån mitt språk. Eftersom jag alltid haft väldigt lätt för att skriva så försökte jag medvetet förenkla språket, kanske stava lite fel på extra svåra ord osv, för att helt enkelt kunna få någon att tro att jag var just 16. Inte kring 40, som jag lurade folk ibland när jag diskuterade saker. Allt är inte vad det ser ut att vara på Internet!

Det är klart att det var enklare fakea sin ålder på den tiden. Det fanns inte webcam, ingen vanlig människa hade digitalkamera hemma. Vi hade en scanner, men även det var ganska ovanligt och man kom enkelt undan med att säga att man inte hade några bilder. Det var inget konstigt då, 1995-98.

Jag hade cybersex varenda dag nästan. Det var ett utmärkt, riskfritt sätt att undersöka min sexualitet och mina fantasier. Jag kunde ha haft gruppsex med 15 dvärgar dränkta i sirap om jag ville (och hittade nån som delade den fantasin). Text är nämligen helt ofarlig. Jag kunde inte få könssjukdomar, jag kunde avbryta när jag ville genom att klicka på ”logga ut” eller avstängningsknappen på chatfönstret. Jag behövde inte ens visa hyfset att ursäkta mig om jag inte kände det. Där i ena stunden, borta i nästa!

Blev jag raggad på? Ja absolut. Bara att ha ett feminint klingande nickname gav mig en serie röda (privata) meddelanden med sexuella eller antydande inviter från män i alla möjliga åldrar. Jag kunde välja och vraka, tills jag hittade någon som verkade trevlig och charmerande. Oftast insåg man ganska fort om personen inte förstod var gränsen gick. Om det blev tjat om telefon, eller t o m om att träffas, så förklarade jag att jag inte va intresserad. Eller så suckade jag, ignorerade dem eller blockerade dem. Efter några obesvarade meddelanden gav de upp.

Om det hade varit olagligt att prata med mig, som nån slags vansinnig appartheid av åldersdiskriminering, så hade jag inte utvecklats sexuellt. Jag hade varit mycket mer utsatt första gången jag hade sex med en kille. Nu var situationen den omvända. Jag var den som hade övertaget. Jag visste mer om min egen sexualitet än han gjorde, fast han sannolikt haft massor av sexpartners mer än mig. För jag hade testat mina fantasier i rollspel. Där jag inte kunde styra alla händelser och därmed fick en känsla av konflikter och händelser som kunde dyka upp, eftersom min lekpartner inte hade riktigt samma föreställning om vad som skulle hända som jag hade. Precis som i verkligheten!

Jag tycker ungdomar borde chatta mer sex med personer över 18. Det är lärorikt och det finns inga faror alls, annat än lite kladd på tangentbordet. I värsta fall en upphetsade människa i andra änden, vad som nu är så fruktansvärt hemskt med det.

Andra om detta: Blogge Bloggelito