Så röstar jag i piratvalet

Jag kanske borde lagt mer än 10 minuter på att plocka ihop min lista till kandidatvalet, men ärligt talat, jag orkar inte. Det är jättemånga kandidater, att plocka ihop 22st som jag ärligt känner att jag står bakom är inte görbart. Jag orkar inte läsa in mig på varenda kandidat för att ge alla en ärlig chans.

Nej, istället blir det några grundläggande faktorer som styr. Dels om jag faktiskt känner till personen sen innan. Dels om personen har en blogg som är aktiv och som funnits mer än någon vecka. Dels om personen kan formulera sig i skrift och verkar dela mina åsikter. Och sen i sista hand en liten PK-strategisk faktor, där jag väger in ursprung och utseende och annat som jag helt cyniskt tror spelar roll bortom själva åsikterna.

Min första kandidat har varit given sedan han lät mig veta att han skulle kandidera; Carl Johan Rehbinder. Vi tycker lika om i stort sett allt. Eftersom jag inte vill kandidera själv så får han företräda mig, det kan han bättre än någon annan.

Min andra kandidat är min kompis, granne och namne Hanna Dönsberg. Hon pratar omkull vem som helst och även om vi kommer från helt motsatta håll i övrigt (hon vänster, jag libertarian) så vet jag att vi har många gemensamma åsikter och jag är övertygad om att hon skulle göra ett bra jobb i riksdagen.

Min tredje kandidat är Rick Falkvinge. Vi står nog varann närmre politiskt, men jag har eg. inget grepp om Rick utöver hans roll i piratpartiet. Inte desto mindre känns det som att vi delar de flesta åsikter och han är dessutom ett i media bekant ansikte som jag tycker givet ger honom en plats på riksdagslistan.

Efter de första tre så blir det lite tunnare med resonemang. Jag vet ärligt talat inte om det spelar så stor roll vilka fler jag röstar på, så jag mest ’tog några’ som iaf var lite bekanta, typ. Signe Rocklin (känner igen och gillar bloggen), Sandra Grosse (hon va söt), Anna Troberg (känner igen och läser bloggen), Malin Littorin Ferm (såg på Debatt och gillar hennes stil, hon ä söt), Victoria Sellberg (gillar bloggen).

Sen börjar argumenten bli så tunna att det inte känns motiverat att alls rösta på några fler, så det blir totalt 8 personer på min lista. Gratulerar. ;D

(Känner att jag borde lägga till en brasklapp om att jag förmodligen kan tänkas lägga till någon mer och att om jag upptäcker att någon på min lista inte alls känns hemma där så kommer jag ta bort dem, det ska nämligen gå att ändra sig fram till sista röstningsdatumet – nu ska jag bara komma på hur man gör.)

Gammelmedia: SR om premiärvalet,