Pontén utbuad på Dreamhack

Med anledning av vad jag skrev om igår, hur fildelning alltid varit det som präglat LAN, måste jag ju givetvis kommentera den här artikeln.

Antipiratbyrån har senaste åren varit på Dreamhack. För att föra dialog säger de. Men egentligen handlar det ju förstås om att synas och avskräcka från fildelningen som är en del av det som gjort Dreamhack så populärt.

Varje år blir de utbuade. Den här gången härdade Pontén ut 10 min, vilket lär vara rekord. Att de orkar?

Piratpartiet var där och anordnade en protestdemonstration.

Hur hade ni tänkt sätta dit oss som vet hur man gömmer sig?

–Vi tänker inte sätta dit någon.

Vad finns ni till för annars?

–Du har helt missförstått. Vi vill inte sätta dit någon. Vi vill att de som skapar ska kunna klara sig.

Jo hej du. Att antipiratbyrån det första de gör dagen efter IPREDs stiftande anmäler och begär utgifter om ägaren till en privat FTP-server, visar väl precis vad de är ute efter. Att avskräcka och hota folk till att inte våga fildela utan nöja sig med de kassa, begränsade, kommersiella tjänsterna och se sig tvugna att betala varje gång de vill dela med sig av kultur.

På tal om IPRED och Antipiratbyrån. Ni har väl inte missat att nättrafiken är tillbaka på samma nivå som innan IPRED igen? Det tog två månader, är det världsrekord tro?

Avkriminalisera ickekommersiell fildelning!

 • http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3066461.svd
  Pontén måste ju vara landets mest naiva om han trodde på det ens själv.
  .-= Yamiko´s last blog ..Pontén och Strömbäck utbuade på Dreamhack =-.

 • Amarso

  Men den sista artikeln från DN handlar ju om mobilt bredband.

 • Fredrik

  Did not do the research; Trafiken är på förra septembers nivå, inte på mars’.

  http://stats.autonomica.se/mrtg/sums_max/All.html

 • Nisse

  Jag tycker ändå att Pontén skall ha lite cred. Det krävs ju ändå lite ”cohones” att gå upp på scen framför ett par tusen som hatar dig.

  Sedan håller jag inte med honom för 5 öre. Men det är en annan sak.

 • Pingback: Att få betalt för sig - Kennie på svenska()

 • Karlsson

  Fildelning innebär att ett antal kreatörer inte får betalt för sina produkter. Upphovsrättsligt skydd är en mänsklig rättighet. Är det så svårt att förstå?

 • smen

  Hehehe, Nisse. Om du misstar ”cohones” för mediakåthet så måste du nästan ge Robinsson-Robban cred också.

  Hörs inte ett ord från Danowski och Wadstedt för tillfället, däremot ser vi Pontén ”gråta ut” minst en gång i veckan. Det är mediastrategi, inget annat.

 • Johan Svensson

  Jag tyckte det var hysteriskt roligt med SvD(?)-artikeln där han sa att APB alltid vann i ”sansade debatter”, men förlorade i känslomässiga debatter på nätet.

  Varför accepterar de då inte alla inbjudningar till sansad debatt de får av Piratbyrån etc? Där tackar de ju alltid nej, om de ens bryr sig om att svara.
  .-= Johan Svensson´s last blog ..Canonical URLs in WordPress =-.

 • Karlsson: När beivrandet av upphovsrättsbrott kränker andra mänskliga rättigheter har det gått för långt.

 • Magnus

  Hanna, där har du det viktiga. Jag röstade på PP av just den anledningen, jag sysslar inte själv med att ladda ner filmer och musik gratis. Istället betalar jag för det. Jag anser att det är stöld att ladda ner kommersiellt material utan att betala för sej..

  Den enda anledningen till att jag röstade på PP är att myndigheter och makthavare försöker utnyttja Internet för att övervaka medborgarna. De gömmer sej bakom ett påhittat terrorhot, de blåser upp fildelning… Allt för att kunna skapa övervakningstjänster och för att inskränka våra demokratiska rättigheter.