Pirater mot ECPAT

Många pirater känner inte till ECPATs historia utan ser dem som en organisation som strävar efter att hjälpa utsatta barn och ingenting mer. Ett ädelt mål väl ingen kan kritisera i sig?

Problemet är att det inte alls är fullt så simpelt. Om det inte räcker att Thomas Bodström sitter i ledningen för ECPAT för att Pirater ska dra öronen åt sig, så finns en hel del övrig information som borde göra även piratmammor upprörda.

Oscar Swartz bloggar om detta, vi (jag och Helena) har skrivit massor om ECPAT och dess företrädare (Madeleine Lejonhufvud, Monica Dahlström-Lannes mfl) eskapader på Svensk sexualpolitik idag.

ECPAT är fienden. Inte bara för varje sexualliberalt sinnad människa utan för alla pirater. De anser att informationsfrihet är av ondo och att alla medel är tillåtna för att förhindra spridning av dokumentation av sexuella övergrepp på barn – samt en väldig massa annat som de anser omoraliskt och vill gruppera in i samma fack under rubriken ‘barnporr’. Istället för informationsfrihet ska vi få vår ”frihet” serverad ur händerna från polisen som  ska censurera Internet åt oss, i en process utan insyn, allt för att skydda barnen.

Vad jag anser om argument som bygger på ”tänk på barnen”-hysteri har jag redan tidigare återkommit till ett flertal gånger. De borde vara diskvalificerande i varje seriös informationspolitisk diskussion, eftersom det är en återvändsgränd kantad av allsköns helvetiska konsekvenser. All ondska har motiverats med ‘tänk på barnen’, eftersom detta effektivt omöjliggör en rationell diskussion om rimligheten i föreslagna lagförslag.