OneSwarm – Vänner?

Jag tänkte börja använda OneSwarm, men för att det ska va nån idé behöver jag vänner med OneSwarm att adda. Så, den som känner för att adda mig får gärna skriva ett mail till hanna (at) projo.se, för att utväxla nyckel. Tala om vem du är om det inte framgår av din mail, så jag har nån chans bedöma att du är tillförlitlig. ;)

Om du undrar varför du borde konvertera till OneSwarm från din nuvarande torrentklient i dessa IPRED-tider så rekommenderar jag dig läsa denna FAQ.

(När jag ändå raggar, är det nån som spelar Gängkrig på Facebook? I need more gangmembers… )

Update: Om du har problem med att adda användare, kontrollera att Windows brandvägg (XP) har ett undantag enligt följande; UDP port: 21161. Om den inte finns, klicka bara på ”Lägg till port” under fliken ”Undantag”, kryssa i UDP och skriv in portnr 21161. Klicka OK. Sen ska det funka!

Update 2: Adda inte folk du inte verkligen litar på! Hela konceptet med anonymitet bygger på att du inte addar personer du inte har förtroende för.

 • neoecs

  Varför borde jag konvertera till OneSwarm snarare än något av alla dussintals mer beprövade krypterade fildelningsnätverk? Har OneSwarm många användare?

 • Jag skrev ett långt blogginlägg om OneSwarm nyligen där jag jämför det med I2P, OFF, Freenet och GNUnet. Trots att min något negativa inställning eftersom OneSwarm inte är lika anonymt och riskfritt som dessa så är det ändå mycket bättre än dagens helt öppna BitTorrent och till skillnad från andra anonyma P2P-nät så är faktiskt OneSwarm riktigt användbart… Steget till helt anonym kommunikation är nog lite för stort för de flesta just nu, därför fungerar OneSwarm som ett steg på vägen i väntan på I2P. :)

  Jag efterlyser också OneSwarm-vänner så om du kan bevisa att du är pålitlig så skicka ett mail till mig också! [email protected]

  Tuxies senaste bloggpost..OneSwarm är ett villospår

 • Daniel

  skickar iväg ett mail, får väl se om jag anses vara tillförlitlig :P

 • Robert Andersson

  Frågan är väl om man kan lita på Window$.

 • Pingback: Antipiratbyrån hotar “förstöra barns framtid” « Christian Engström (pp)()

 • F

  Jag har surfat runt lite nu i OneSwarms forum och jag börjar tvivla på hela saken.

  Tusentals mäniskor där vräker ut sin nyckel och säger ”adda mig”. Har de inte förstått hur det här fungerar? Enda sättet att behålla det säkert och anonymt är ju om du till 100% litar på alla dina vänner. Hur kan de veta att inte en av postarna där är herr Ponten eller någon annan som är ute efter att skada svärmen?

  Eller har jag missat något?

 • F: Det drabbar ju bara dem personligen. Och bara i den mån de inte redan har massa vänner. Pontén (t.ex.) kan ju visst adda nån, men så länge inte den personen bara har honom också som vän, så kan han ju inte avgöra var hans sökresultat kommer ifrån. De kan komma från vem som helst i nätverket. Består nätverket av 1000 pers så vet han bara att ‘nån’ har det. Eftersom IPn inte är publika och man inte ser vem trafiken varit hos, innan den reläades via ens vän, så har man ingen aning om vem som eg. sprider informationen olagligt.

 • Pingback: projO’s blog » Blog Archive » Mer om OneSwarm()

 • F

  Hanna: Stämmer inte exakt. Jag kan som vän till dig se precis vad du har för filer.

  Men visst, det drabbar bara dem. Egentligen vill man ju ha några ”nyckelslampor” i sin svärm, men inte som direkta vänner. Det ger ju en väldigt stor sökrymd.

 • Hmm, detta blir väl rättså tjurigt ifall datorn kraschar? Vän-nycklar osv lagras väl inte på ett sätt som överlever det?

  vigfuss senaste bloggpost..Urban exploration – Gamla gasverket Kristianstad

 • texasmoen

  Om du klickar på limetid när du addar så kan inte han eller hos se om du fildelar

 • Jag har visserligen inte testat OneSwarm men som jag förstår det så kan man sätta en vän som ”limited friend”. Den personen kan då inte se vilka filer man själv har.

  Pelpets senaste bloggpost..Fräls oss med räls

 • Pingback: Hejdå OneSwarm, väkommen LittleShoot! « >> hannes2peer()

 • Tim

  ”vigfus””, du kan backupa filen som innehåller alla nycklar.

  Tims senaste bloggpost..Sockerätor

 • neoecs

  Ni som vill ha mig som vän kan skicka nyckel till [email protected] och bevis för tillförlitlighet..

 • d00b
 • Noogie

  Nyckeldelning i mer organiserad form:

  http://keyswarm.com

  Bryter ju förstås dock mot grundprincipen med betrodda vänner men nätverket måste komma igång, sedan kan man filtrera bort de okända.