Mer om OneSwarm

Christian Engström citerar Antipiratbyrån [ej verifierat], som säger sig driva en kampanj mot OneSwarm just nu. I ärlighetens namn tror jag snarare det handlar om att de måste se ut som att de gör något. De kan inte bara sitta passiva och se på när ny teknik gör deras tidigare IP-jagande till en omöjlighet.

I OneSwarm krypteras din IP. Den syns inte utåt, så själva grunden för att identifiera dig som fysisk individ har eliminerats. Det finns inte heller någon centraliserad knytpunkt att slå ut, för att indirekt nå åt din fildelning. Enda sättet att komma åt dig är genom att du addar någon som går upphovsindustrins ärenden som vän, och sedan ofiltrerat delar ut ditt innehåll till dem. Utan denna aktiva handling från dig, kan Antipiratbyrån bara stå och se på, när ny teknik, återigen gör deras uppgift än mer omöjlig.

Det kan de förstås inte erkänna. Därför låtsas de som att inget är nytt under solen och hoppas att föräldrars okunnighet ska få dem att agera mot sina barns kulturutbyten.

Vi bedriver just nu en kampanj mot OneSwarm där vi genom olika metoder spårar klienter som olovligen sprider upphovsrättsskyddat material. Vi kommer sedan att identifiera personerna bakom denna verksamhet och i de fall vi finner bevis på brottslig verksamhet lämna in en anmälan till rättsvårdande myndigheter, alternativt agera med eget mandat för att förhindra vidare spridning.

Antipiratbyrån

När du söker på en fil i nätverket, så vet du inte vem som delar ut den. Det betyder att så fort du har mer än 1 vän, är osäkerheten 50% på vem det kommer ifrån. Därefter ökar osäkerheten exponentiellt. Så bevisläget är redan där omöjliggjort.

Ladda ner OneSwarm | Konfiguera XP brandvägg | Varför OneSwarm?

Mer i gammelmedia om OneSwarm:
Aftonbladet – The Pirate Bay behövs inte längre
IDG – Anonym fildelning från universitet i Washington
SvD – Ingen oro för ny fildelartjänst

 • Observera att antipiratbyråns inlägg på OneSwarmforumet ej är verifierat. APB hävdar att de inte har skrivit det. Troligtvis är det alltså ett forumtroll.

  Christopher Kullenbergs senaste bloggpost..Kränkta poeter och kärlekskopiering

 • Mr Profit

  Så vitt jag förstått bygger OneSwarm på att man delar nycklar med personer som man känner i verkliga livet. Att som på OneSwarm-forumet lägga ut sina nycklar så att alla kan adda alla är helt kontraproduktivt om man vill vara dold. APD kan då välja ut en person, adda denne, och sedan logga IP på den ingående trafiken (som endast kan komma från den personen). Dock kan det bli intressant juridiskt om det är så att den personen bara reläar vidare information som den själv får från andra, utan vetskap om innehållet.

 • Fredrik

  De kan ju förståss hävda att om du agerar relä och datan altså kommer från din dator (fast du inte har filen, den finns hos en annan vän) så gör du dig skyldig till att sprida den.

  Eftersom du inte vet vad dina vänner delar med sig av borde de inte ha stöd i lagen för det, men utan prejudikat kan de mycket väl tycka att de har det!

 • F

  ja, jag är också helt övertygad om att det är ett troll. Det är till och med för vidrigt skrivet för att vara Ponten och Co.

 • Jonas

  Krypteras IP? Varför skriva något om det bara är påhittat trams? De som vill veta kan väl läsa själva hur det fungerar.

 • Pingback: Hejdå OneSwarm, väkommen LittleShoot! « >> hannes2peer()

 • Mikael Hedberg

  Problemet är att det finns en hel drös människor som ger ut sina nycklar på forumet. Om man gör det så kan man rätt enkelt avgöra om det är du eller bara någon du är ansluten till som delar en fil.

  Alltså så skulle APB rent teoretiskt kunna driva en kampanj mot OneSwarm, även om jag håller med om att det det nog är troligt att det är ett troll.

  Mikael Hedbergs senaste bloggpost..An Exceptionally Stupid Idea

 • daniel

  oneswarm verkar i sin enklaste form fungera ungefär som onion routing (tor) eller remailers där information traverserar noder som tar bort all information om ursprunget och där informationen skickas krypterat mellan noder. man kan därför inte avlyssna trafiken utan att knäcka avancerad kryptering eller genom att själv delta i trafikutbytet. för att göra det måste man först komma över en väns kontaktuppgifter och då ser man ändå bara trafik som kommer från sina vänner, inte vänners vänner osv. hur sedan oneswarm skalar återstår att se, det finns ett antal darknets liknande detta som fungerar men är mer proof of concept än något användbart.

 • Jimmy

  Ingen kryptering är 100-procentig, så sitter man med några miljarder i fickan och ger sig fanken på att knäcka det så går det nog. Men det gör ju helt klart deras uppgift svårare.

 • ST

  daniel,

  på sätt och vis är OneSwarm sämre än TOR, då det är dels enklare att extrapolera från OneSwarm och dels pga hur beroende OneSwarm är av tillit vänner emellan, dvs det är enklare att ”infiltrera” OneSwarm än TOR. Pga vänskaps tilliten liknar ju OneSwarm lite som slutna VPN, eller FTP ringar eller lösenordsskyddade DC-hubbar. Det är fortfarande minsta gemensamma nämnare som gäller, och det är ju inte direkt svårt att bli, och initiera, en kontakt med en ”vän”.

  Ju fler möjligheter man ger Social Engineering, destå mer problematiskt kommer det att bli. Tyvärr är folk alldeles för nyfikna, givmilda, och/eller naiva för att vänskaps-säkerhet ska fungera. TOR är ju t ex inte heller säkert, eftersom även MPAA, eller RIAA, kan sätta upp sin egen nod, och därigenom ”se” allt som går via deras nod.

 • Kalle Bass

  Kryptera IP:t? Hur ska man då kunna använda internettet.
  Vem avkrypterar så man kan komma någonstans på internettet?

 • Mike

  Projo min vän.

  Du har alltid haft en riktigt shysst hållning.

  Kommer ihåg när du skyddade Susanne Eriksson som Jinge snackade skit om,.

  Idag är hon verkligen dålig.

  Behöver hjälp.

  Sprid detta ,, för att det finns vissa trollbloggare som Jinge och mm som censurerar mina inlägg.

  Dom förtjänar en riktig jävla käftsmäll.

  Hejsan.

  Jag är 33 år och frilansande uppfinnare som precis börjat min karriär.
  Gick har gått igenom iden med mina bekanta och vi är alla överens om att den fungerar.
  Har investor i iden på upp till 1,5 miljarder kr i utbyte med delat ägarskap på patent.
  Jag har även 300 familjer jag kan vända mig till.
  Jag har funderar på att ta patenten till iden och produkten men jag vet att det är svårt att ta inernationella patent då jag känner flertalet uppfinnare.
  Jag har ingen tid och följa upp dessa patent och försvara dem för att jag har många fler uppfinningar på lager som måste uppfyllas och är därför inte intresserad av patent men jag kan ändra mig om jag inte får detta sålt pga folks pessimism tid är av största vikt för mig och jag går fort fram.
  Mitt mål är att få igång fiskodlingar då jag har flertalet uppfinningar som underlättar och accelererar detta.
  Jag har även en ide till en uppfinning som kan omvandla havsvatten till färskvatten genom naturlig avdunstning.
  Just nu försöker jag hitta en metod och bevattna öknar effektivt och ekonomiskt.

  Jag försöker komma i kontakt med ledningen för en fråga.(Otroligt dåliga hemsidor vissa av er tillverkare har där man inte ens kan hitta era kontaktuppgifter)

  Jag undrar hur mycket företaget skulle erbjuda för att få ta del av en uppfinning som tillåter dem driva alla fordonstyper på en oändlig energikälla (Elektricitet) med max prestanda, som aldrig tar slut och inte behöver tankas eller laddas och som är 100% miljövänlig.

  Hade tänkt mig ett pris runt 250 milj Euro för uppfinningen (billigt erbjudande med tanke på vad den kan åstakomma) eller högstbjudande.

  Jag kan både sälja iden,, om några ingenjörer tar en titt på den iden så ser dom att den fungerar.

  Eller som prototyp,, Bygger prototypen nu.
  I större skala kan den byta ut kärnkraftsverken.

  Villkoren är att den ska användas och inte låsas in i någon byrålåda för att samla damm.

 • Daniel Wijk

  ”När du söker på en fil i nätverket, så vet du inte vem som delar ut den. Det betyder att så fort du har mer än 1 vän, är osäkerheten 50% på vem det kommer ifrån. Därefter ökar osäkerheten exponentiellt. Så bevisläget är redan där omöjliggjort.”

  Nja, det kan ju även vara så att det är någon som din vän har addad som har filen. Det blir ju ett nät utav vänner som genom varandra delar material. Lite som DC men anonymt eftersom du inte kan vara säker på vem som har vad och för att nätverken bara växer i storlek med tiden och i slutändan troligtvis kopplar ihop hela världen.

 • Mike

  BLOGGA OM DETTA .

  Vi började få nog av denna utveckling jag och några vänner så vi valde och göra slag i saken och så blev det ochså.

  Sprid gärna vidare.

  Skickat till hela den svenska Greenpeace ledningen, Skickat till flertalet biltillverkare, postat på PP hemsida, Bloggar, Tidningar mm. Får ingen uppmärksamhet och folk är nyttiga idioter som tror man skämtar.
  Min nya uppfinning (generatorn) ersätter bränslet i alla fordon och behöver inte tankas.

  Den kan även ersätta kärnkraften.

  Därtill uppfann jag en odlingsmetod som får slut på rovfisket i haven och stävjar hungern, accelerar växters tillväxt genom att stimulera rottillväxten på grönsakern och frukterna som ska näras i symbios av fiskgödslet.
  Detta skapar arbetstillfället och stävjar hungern i världen.
  Eliminerar transportkostnader för grönsaker från utlandet och dess lagringtider.
  Eliminerar svavelutsläppen av fiskerinäringen.

  Hittade en metod att utvinna färskvatten ur havsvatten gratis .

  Jobbar på ideen att bevattna öknen nu.

  Har 300 familjer och vända mig till som stöd.
  Har investerare från andra sidan jordklotet på 1,5 miljard.

  Jag är 33 år och frilansande uppfinnare som precis börjat min karriär.
  Gick har gått igenom iden med mina bekanta och vi är alla överens om att den fungerar.
  Har investor i iden på upp till 1,5 miljarder kr i utbyte med delat ägarskap på patent.
  Jag har även 300 familjer jag kan vända mig till.
  Jag har funderar på att ta patenten till iden och produkten men jag vet att det är svårt att ta inernationella patent då jag känner flertalet uppfinnare.
  Jag har ingen tid och följa upp dessa patent och försvara dem för att jag har många fler uppfinningar på lager som måste uppfyllas och är därför inte intresserad av patent men jag kan ändra mig om jag inte får detta sålt pga folks pessimism tid är av största vikt för mig och jag går fort fram.
  Mitt mål är att få igång fiskodlingar då jag har flertalet uppfinningar som underlättar och accelererar detta.
  Jag har även en ide till en uppfinning som kan omvandla havsvatten till färskvatten genom naturlig avdunstning.
  Just nu försöker jag hitta en metod och bevattna öknar effektivt och ekonomiskt.

  Jag försöker komma i kontakt med ledningen för en fråga.(Otroligt dåliga hemsidor vissa av er biltillverkare har där man inte ens kan hitta era kontaktuppgifter)

  Jag undrar hur mycket företaget skulle erbjuda för att få ta del av en uppfinning som tillåter dem driva alla fordonstyper på en oändlig energikälla (Elektricitet) med max prestanda, som aldrig tar slut och inte behöver tankas eller laddas och som är 100% miljövänlig.

  Hade tänkt mig ett pris runt 250 milj Euro för uppfinningen (billigt erbjudande med tanke på vad den kan åstakomma) eller högstbjudande.

  Jag kan både sälja iden,, om några ingenjörer tar en titt på den iden så ser dom att den fungerar.

  Eller som prototyp,, Bygger prototypen nu.
  I större skala kan den byta ut kärnkraftsverken.

  Villkoren är att den ska användas och inte låsas in i någon byrålåda för att samla damm.

  SPRID