Mer om OneSwarm

Christian Engström citerar Antipiratbyrån [ej verifierat], som säger sig driva en kampanj mot OneSwarm just nu. I ärlighetens namn tror jag snarare det handlar om att de måste se ut som att de gör något. De kan inte bara sitta passiva och se på när ny teknik gör deras tidigare IP-jagande till en omöjlighet.

I OneSwarm krypteras din IP. Den syns inte utåt, så själva grunden för att identifiera dig som fysisk individ har eliminerats. Det finns inte heller någon centraliserad knytpunkt att slå ut, för att indirekt nå åt din fildelning. Enda sättet att komma åt dig är genom att du addar någon som går upphovsindustrins ärenden som vän, och sedan ofiltrerat delar ut ditt innehåll till dem. Utan denna aktiva handling från dig, kan Antipiratbyrån bara stå och se på, när ny teknik, återigen gör deras uppgift än mer omöjlig.

Det kan de förstås inte erkänna. Därför låtsas de som att inget är nytt under solen och hoppas att föräldrars okunnighet ska få dem att agera mot sina barns kulturutbyten.

Vi bedriver just nu en kampanj mot OneSwarm där vi genom olika metoder spårar klienter som olovligen sprider upphovsrättsskyddat material. Vi kommer sedan att identifiera personerna bakom denna verksamhet och i de fall vi finner bevis på brottslig verksamhet lämna in en anmälan till rättsvårdande myndigheter, alternativt agera med eget mandat för att förhindra vidare spridning.

Antipiratbyrån

När du söker på en fil i nätverket, så vet du inte vem som delar ut den. Det betyder att så fort du har mer än 1 vän, är osäkerheten 50% på vem det kommer ifrån. Därefter ökar osäkerheten exponentiellt. Så bevisläget är redan där omöjliggjort.

Ladda ner OneSwarm | Konfiguera XP brandvägg | Varför OneSwarm?

Mer i gammelmedia om OneSwarm:
Aftonbladet – The Pirate Bay behövs inte längre
IDG – Anonym fildelning från universitet i Washington
SvD – Ingen oro för ny fildelartjänst