Leka giftemål är aja baja!

En lärare för fjärdeklassare blev frågad av en elev om han ville gifta sig med henne. Läraren tackade ja och barnen ställde upp en fin ceremoni på skolgården. Läraren hade förklarat att hon inte skulle få nån kyss, men efter vigseln sprang de till biblioteket hand i hand (på nån slags förmodad symbolisk smekmånad får man anta).

Barn leker. De har inte samma syn på allt de leker som vuxna har på det dom avbildar. Barn kan leka mamma, pappa barn utan att nödvändigtvis knulla med varann. Precis så kan de också leka ‘gifta sig’, utan att det är mer än en rolig grej!

När vuxna tar sånt här på så vansinnigt stort allvar så traumatiserar de barnen. Det som inte hade behövt vara någonting alls, har plötsligt blivit fel, skamfullt och dåligt. Det skapar en känsla av osäkerhet hos barnen, vad mer som de tycker är harmlöst roligt är egentligen fel, som de inte kan lista ut själva?

De enda som borde skämmas i det här sammanhanget är de som anmälde läraren. Läraren har ställt upp på lek med sina elever. Det är harmlöst. I synnerhet som han inte ens kysste flickan. Då hade jag åtminstone kunnat förstå om än inte stämt in i upprördheten. Nu verkar det röra sig om nån slags extrempuritanism av slaget ”barn ska inte leka bröllop med lärare” för att det indirekt, eventuellt, implicerar nån slags sexuell aura – för de vuxna – inte för barnen.

”What I saw as theater on the playground – a little girl’s game of dress-up and make-believe – was something of much greater gravity and consequence. The fact that an adult would consent to ‘marry’ one of his students, however light the intended context, shows a serious lapse in judgment. To say that I am remorseful is true, but trite and hollow sounding. SICK with regret comes closer to the mark,” Rosenblum wrote.

– Portland Press Herald

Det här är ett exempel på när omtanken om barnen nåt en nivå av en personlighetsstörd människa. Det enda sjuka är den extremt oproportionella reaktionen från de vuxna. Läraren borde inte skämmas för annat än att han möjligen skulle stått på sig lite bättre. Det är för helvete bara lek.

Hittat hos Aftonbladet