Internetcensur

Det har dykt upp många vansinniga, integritetskränkande lagförslag på sista tiden. Ja, utvecklingen går inte alls i rätt riktning. Jag läste att i Storbritannien ville nån vansinnig politiker ha en lag av den sortens gummi-natur att vilken sparad information som helst skulle få användas i vilket syfte som helst! Praktiskt va? Staten gör hur fan den vill helt enkelt. Ja, fanns det lag så vore det ju iaf övertydligt och ingen kan förneka att staten missbrukar sin makt över medborgarna.

”In a free society the state fears its citizens, in a totalitarian society the citizens fear the state.”

Visste du t.ex. att anledningen till att andra tillägget i grundlagen i USA, allas rätt att bära vapen, ursprungligen kommer ifrån idéen om att medborgarna med väpnat våld skulle kunna göra uppror och avsätta en korrupt regering?

I Sverige har vi inte den möjligheten. Eftersom jag inte hör till dem som tror på våld, så får jag väl vara delvis tacksam. Vi har en ordning där det är ”demokratiska” val som gäller. Jag skriver det inom citationstecken, eftersom det vi har inte är demokrati. Demokrati betyder folkstyre. Vi har ”representativ” demokrati. Du väljer din despot.

Politikerklassen är korrupt. De känner sig hotade av Internet som ger mer makt och inflytande till medborgarna och mindre makt och inflytande till etablissemanget. Det går inte längre lika enkelt att hålla varann om ryggen. Internet är ett hot som måste desarmeras, känner allt för många politiker. Och när dörren väl är på glänt för informationsinskränkningar, ja då finns inte längre någon principiell gräns för vad som kan inskränkas.

Jag är emot all form av Internetcensur. Även om det finns mycket obehagligt som jag gärna skulle se att ingen lade ut på nätet, så skrämmer mig censuren hundra gånger mer än någon barnporr, bombrecept, politisk och fundamentalistisk propaganda.

Den nya välfärden, har kommit ut med en video om Internetcensur, eller ‘filtrering’ som det så fint kallas. Censur är vad det är.

Annat läsvärt: Opassande,