Internationella BDSM-dagen

Den 24/7 var det den internationella BDSM-dagen. Jag får väl skämmas lite för att jag satt i andra tankar den dagen och inte uppmärksammade det då. Smisk på mig. :P

I Lund var det ett flertal personer (kring 20-talet) som träffades i en park för att fira.

Det finns fetischister som blir upphetsade av mer udda saker – som skohorn och tandborstar.

Skånskan

Ja, rent teoretiskt kan det förstås finnas fetischister för precis allt. Det vanligaste är dock blanka material (nylon, latex, skinn, lack) och objekt som associeras med t.ex. makt eller hjälplöshet. Vapen, knivar, masker, korsetter, extrema klackar.

– Man vet inte vilka negativa reaktioner det skulle ge om man till exempel berättade på jobbet om sin läggning. Ställer man sig utanför normen utsätter man sig för ett utanförskap, säger Lars.

Sydsvenskan

Själv har jag ju sett till att befria mig från allt det där. Både som konsekvens av egna val och genom vad jag är, helt enkelt. Nånstans går en gräns för vad man kommer undan med som avvikare innan det blir helt uppenbart för alla att man inte ”är som folk”.

Och det är viktigt att fler står upp för sig själva och att lagar ändras för att innefatta också sadomasochister som avvikare. Eg. är jag ju emot all form av särlagstiftning, men så länge särlagstiftning finns vill jag förstås att just de minoriteter jag tillhör omfattas av detta skydd.

Men vi minoriteter måste också sluta att ta avstånd också från varann!

Inte legitimera vårt eget avvikande genom att sälla oss till majoriteten mot en annan avvikande minoritet. Sanningen är den att vi har mer gemensamt som avvikare gentemot de kristna heteronormativa normerna, än i vårt ev gemensamma äckel för vad somliga andra sysslar med.

Vi måste lära oss respektera avvikare som inte är som oss själva. Polygama gör inte ett sämre jobb som föräldrar än homosexuella, som inte gör ett sämre jobb än heterosexuella. Transsexuella gör inte ett sämre jobb. Sadomasochister gör inte ett sämre jobb. Vi är alla tänkande, kännande individer som alla ska ha samma rättigheter.

Ta inte avstånd från det du inte förstår och det du finner äckligt. Då är du inte ett dugg bättre än de som på samma sätt fördömer dig. Visa ist respekt och medkänsla för andra som liksom dig själv inte valt sin läggning.

Jag må va sadomasochist, men jag sysslar iaf inte med strypsex!” eller ”– men jag sysslar iaf inte med bloodsports!” det är samma slags marginaliserande, fördömande och intolerans som någon annan. Vem är du att döma andra människors liv?

Förenas ist med de som marginaliseras så som du marginaliserats. Med de som fördöms så som du fördömts. Lita aldrig på din magkänsla. Lita aldrig på din känsla av äckel. Tänk ist på hur andra visat oförstånd mot dig själv och tänk ett steg längre.

Oavsett vad du kallar dig har du allt att vinna på sympati med andra minoriteter och avvikare. Bara genom att visa tolerans mot andra kan man själv bli fri.