Internationella BDSM-dagen

Den 24/7 var det den internationella BDSM-dagen. Jag får väl skämmas lite för att jag satt i andra tankar den dagen och inte uppmärksammade det då. Smisk på mig. :P

I Lund var det ett flertal personer (kring 20-talet) som träffades i en park för att fira.

Det finns fetischister som blir upphetsade av mer udda saker – som skohorn och tandborstar.

Skånskan

Ja, rent teoretiskt kan det förstås finnas fetischister för precis allt. Det vanligaste är dock blanka material (nylon, latex, skinn, lack) och objekt som associeras med t.ex. makt eller hjälplöshet. Vapen, knivar, masker, korsetter, extrema klackar.

– Man vet inte vilka negativa reaktioner det skulle ge om man till exempel berättade på jobbet om sin läggning. Ställer man sig utanför normen utsätter man sig för ett utanförskap, säger Lars.

Sydsvenskan

Själv har jag ju sett till att befria mig från allt det där. Både som konsekvens av egna val och genom vad jag är, helt enkelt. Nånstans går en gräns för vad man kommer undan med som avvikare innan det blir helt uppenbart för alla att man inte ”är som folk”.

Och det är viktigt att fler står upp för sig själva och att lagar ändras för att innefatta också sadomasochister som avvikare. Eg. är jag ju emot all form av särlagstiftning, men så länge särlagstiftning finns vill jag förstås att just de minoriteter jag tillhör omfattas av detta skydd.

Men vi minoriteter måste också sluta att ta avstånd också från varann!

Inte legitimera vårt eget avvikande genom att sälla oss till majoriteten mot en annan avvikande minoritet. Sanningen är den att vi har mer gemensamt som avvikare gentemot de kristna heteronormativa normerna, än i vårt ev gemensamma äckel för vad somliga andra sysslar med.

Vi måste lära oss respektera avvikare som inte är som oss själva. Polygama gör inte ett sämre jobb som föräldrar än homosexuella, som inte gör ett sämre jobb än heterosexuella. Transsexuella gör inte ett sämre jobb. Sadomasochister gör inte ett sämre jobb. Vi är alla tänkande, kännande individer som alla ska ha samma rättigheter.

Ta inte avstånd från det du inte förstår och det du finner äckligt. Då är du inte ett dugg bättre än de som på samma sätt fördömer dig. Visa ist respekt och medkänsla för andra som liksom dig själv inte valt sin läggning.

Jag må va sadomasochist, men jag sysslar iaf inte med strypsex!” eller ”– men jag sysslar iaf inte med bloodsports!” det är samma slags marginaliserande, fördömande och intolerans som någon annan. Vem är du att döma andra människors liv?

Förenas ist med de som marginaliseras så som du marginaliserats. Med de som fördöms så som du fördömts. Lita aldrig på din magkänsla. Lita aldrig på din känsla av äckel. Tänk ist på hur andra visat oförstånd mot dig själv och tänk ett steg längre.

Oavsett vad du kallar dig har du allt att vinna på sympati med andra minoriteter och avvikare. Bara genom att visa tolerans mot andra kan man själv bli fri.

 • Fredrik Lindholm

  Skära i andra = potentiellt dödligt, men risk för infektionen är också stor.
  Strypning = så potentiellt dödligt att avståndstagande inte behöver motiveras. Det är liksom underförstått.

 • Fredrik Lindholm

  ”Syftet var att motverka fördomar och missuppfattningar kring denna rörelse.”

  -Och så visar Skånskan bilder på komplett utspökade människor. God natt!

 • Straight_Boy

  Fredrik Lindholm, om jag inte missförstod din kommentar helt så missade du fullständigt vad inlägget handlade om (”Skära i andra” = ?). Bara för att ett vapen är inblandat innebär inte att det används. Dra gärna slutsattser men basera dessa på fakta (inte på vad som plötsligt dyker upp i ditt huvud).

  ”Strypning = så potentiellt dödligt att avståndstagande inte behöver motiveras. Det är liksom underförstått”. Vad!? ”inte behöver motiveras” på vilket sätt? Jag skulle säga att sådant aldrig ska utövas mellan partners som inte känner varandra på ett djupare plan än att de gillade samma krog just den kvällen men i övrigt, get out of my closet!

  Har aldrig utövat riktig ”strypsex” (med syrebrist) men förstår ungefär vad det handlar om (det finns en anledning varför orgasmen kallas för ”den lilla döden”).

  Själv så är jag i grunden milt dominant, aldrig på någons bekostnad (njuter endast om den andre njuter av det), men den rätta beteckningen är kanske ”switch” eftersom att jag njuter av att tjejen håller mina handleder i ett stadigt grepp ovanför mitt huvud när hon rider mig. Glöden i hennes ögon när hon har mig, tar mig gör mig galen =)

  Hursom. Hanna, du är en klok människa/womänniska nästan hela tiden =) Fortsätt, bara fortsätt vara den du är!

 • Fredrik Lindholm

  Används egg- ochYeller stickvapnet inte så är det inte lekar med blod. Vad är problemet?

  Och jag har inte heller varit så djävla korkad att jag har experimenterat med strypningar. Helt enkelt för att jag vet att garroteringar är DET effektivaste OCH tystaste sättet att döda en människa på. Fråga vilken kommandosoldat som helst.

 • Knifeplay innefattar inte att man sticker varandra.

  Oftast så används kniven för att illustrera maktrförskjutningen. När kniven används rent praktiskt, oftast för att rispa, så lägger man stor vikt vid rengöring av all utrustning och sår. Needle play går under samma förhållningsprinciper.

  Strypsex anses vara extrem edgeplay pga av de risker som är involverade. Till skillnad från många andra BDSM-relaterade aktiviteter så är det otroligt svårt att läsa av var den undergivna befinner sig i samband med strypsex och det finns oftast inga externa tecken på att man har gått för långt innan det är för sent.

  Skadeverkningar kan uppstå fort i hjärnan i samband med strypsex och när det syns att en person tex fått en stroke eller annan skada, då är det för sent.

  Just av dessa anledningar så brukar man inom BDSM-commmunityn avråda från strypsex – Även när folk påstår att dom vet vad dom gör, det finns oftast inget moraliskt ställningstagande i denna rekommendation. Det handlar om riskerna som finns med i bilden.

 • C

  Poängen som jag ser det är att det är en enorm skillnad mellan ”jag är iallafall bättre än de som pysslar med x” och ”jag tror personligen att x kan vara farligt/kräva försiktighet, pga y”. Förutom att det är trevligare och inte ökar stigmatiseringen på samma sätt så bör det dessutom vara effektivare om ens mål är att nå fram med varningar. Säger du till nån att hen är dum i huvudet som gör något är risken ganska stor att personen helt enkelt ignorerar dig, medan man med en mer öppen och trevlig approach kan öppna för en dialog där personen tar in och reflekterar över ens invändningar.
  .-= C´s last blog ..Nervös =-.

 • Lover