Imorgon är FRA-dagen

Imorgon är det ännu en gång omröstning om FRA. Det handlar om oppositionens motion att avveckla nuvarande FRA-lag. Motivet från oppositionen är förstås att få göra sin egen variant, varför det blivit lite en prestigefråga om vilket block som ska få sin variant på massövervakning.

Men frågan är inte vilken kryddblandning vi får till eländet innan de tvingar ner det i halsen på oss. Det viktigaste just nu är att fördröja inkopplandet av kablarna. Sen är det omval och då kan Piratpartiet förhoppningsvis bidra till att signalspaning förblir signalspaning och att det aldrig blir tal om någon massövervakning.

För att nå dit måste fyra allianspolitiker rösta nej, eller åtta av dem lägga ner sina röster. Det är det allt hänger på imorgon.

Därför har HAX föreslagit att vi ska skicka uppmuntran till de politiker vi hoppas ska väga över. Nallar, choklad och sånt man inte bara kan kasta utan lite dåligt samvete, som en påminnelse om att det är dessa människor vi sätter vårt hopp till.

Jag kan inte delta imorgon, men det kommer vara uppsamling och demonstration för dem som tar ställning mot FRA-lagen, kl 14:30 på medborgarplatsen i Sthlm. Jag och Zeus hejar på er här hemifrån! :)

Sammanfattning av argumenten mot FRA hittar du hos Falkvinge.

winston_reading2
Riv upp, gör om, gör rätt!