Reinfelds son stödjer TPB

Det tar emot lite, att skriva det här och jag har tänkt fram och tillbaka och bestämt mig för att poängen ändå är viktig och att det finns en så pass seriös grund att det är värt ev. obehag för inblandade personer att ta upp det här.

Reinfeldt lovade – lite panikartat i valet 2006 – att; ‘inte jaga en hel generation fildelare’. Han och många andra politiker fick bråttom att intyga att de inte var emot fildelning. Fildelning kunde inte få lov att bli en valfråga. Det snabbaste sättet att desarmera det hotet var att intyga att man minsann stod på ungdomarnas sida.

Nu har det gått tre år. FRA, IPRED häromdagen och värre saker är på gång, så som det hemliga ACTA-avtalet och teledatalagringen. Vi har inte en allians som bryr sig om integritet för landets medborgare. Det mest aktuella spektaklet är väl rättegången mot The Pirate Bay.

Men Reinfeldt är inte bara politiker, partiledare och statsminister – han är också pappa.

Med tre barn, varav den äldste Gustaf Reinfeldt (15, födelseåret på Facebook stämmer inte) uppenbarligen inte helt sympatiserar med sin far kring fildelningsfrågan – får man förmoda:

reinfeldt02
"Free The Pirate Bay" - Skärmdump av Facebookpiraten

Han har nämligen, den 22 februari 2009 gått med i protestgruppen ”Free The Pirate Bay” på Facebook.

garmed01
Gustaf går med, den 22 Februari - Skärmdump av Facebookpiraten

Att Gustaf som är 15 förstår att lagstiftningen som hans pappa står bakom och som nu ska fälla TPB är totalt vansinnig, ter sig därmed uppenbar. Det är inte något konstigt. Gustaf är med i MUF som är uttalat fildelningspositiva. Att pappa Reinfeldt inte förstår detta, beror sannolikt på att han själv inte är uppvuxen med den digitala kulturen som en daglig självklarhet.

Reinfeldt borde konsultera sin äldste son mer i den här frågan. Om Gustaf lider brist på argument får han gärna kika in på Piratpartiets forum, där jag är absolut övertygad om att han är varmt välkommen! Han kan också hänvisa till den enastående Roger Wallis som vi igår hörde totalt massakrera åklagarsidans tidigare påståenden om ekonomisk skada till följd av fildelning i rättegången mot The Pirate Bay.

Bild: Fredrik med sina söner – Kommer upphovsmän i o m IPRED göra husrannsakan i Sagerska palatset?