Feminist = antikapitalist?

Exakt vad som definierar feministisk porr tycker Mia Engberg att det är svårt att sätta fingret på. En av de största och viktigaste skillnaderna från traditionell porrproduktion tror hon är de ekonomiska förutsättningarna, vilket har lett till att alla inblandade i ”Dirty diaries” delar lika på den vinst projektet genererar (”så att inte en gubbe tjänar en massa pengar på någon annans, oftast kvinnans, kropp”). Också filmiskt och innehållsmässigt har de gjort sitt yttersta för att inte skapa någonting kommersiellt eller exploaterande.

DN

Så det verkar alltså som det där med ‘kvinnoförnedring’ etc, eg. inte är problemet. Problemet är att någon med kuk tjänar pengar på porren. Isf finns ju redan massor av feministisk porr. Några av de största porrproducentbolagen ägs av kvinnor, t.ex. Belladonna och flera tidigare stora kvinnliga porrstjärnorna* har startat egna porrbolag för att tjäna mer pengar på sin egen produktion av porrfilmer.

I hela porrindustrin så är det alltid kvinnor som tjänar mest. Så, om pengafördelningen är det problematiska så har den antiporrfeministiska rörelsen verkligen uppenbara problem med sin faktagranskning.

Det är nog bättre ni återgår till moraliserandet över att en del kvinnor gillar fel sex ist.

*Danni Ashe, Candida Royalle mfl.

Också hos: Genusmagazinet,

MSNBC har också en artikel om ledande kvinnor i ”porr/sexindustrin” som kan vara läsvärd.