Ett öppet brev till Svartrock (helgon)

Daethorian är en av de i fd. helgons Crew som nu är med och driver Likström. För att få lite klarhet i alla turer och eftersom många användare vänt sig hit för svar, så tänkte jag publicera hans brev även här på bloggen (hittas i original här).

Jag gör det utan direkt lov från Deathorian (eftersom han sover) men hör av dig om du vill jag tar ner det. Eftersom det är ‘öppet’ så utgår jag ifrån att det är okej dock.

Öppet brev till Svartrock

Detta är ett öppet och personligt brev till Svartrock ifrån mig, Daethorian. Jag skriver detta i egenskap som privatperson och tidigare Crewmedlem på Helgon.net och ingenting som sägs i detta brev är på något sätt ett officiellt uttalande ifrån den community jag nu driver. Allting i detta brev är mina och endast mina personliga funderingar och åsikter.

Nedan följer de funderingar som har slagit mig gällande den senaste tidens många händelser och oklarheter. De första frågorna gäller relationerna mellan bolaget, hemsidan och likvidationen medan de avslutande gäller relationerna mellan dig och oss i tidigare Crew.

 • Hur tror du att Skatteverket kommer att reagera när de får reda på att verksamheten för det bolag du har drivit har gått vinstdrivande och dragit in pengar sedan den dagen då bolaget blev likviderat? Är du medveten om det faktum att likvidatorn har rätten till alla pengar som bolaget har dragit in sedan det sattes i likvidation? Eller, relaterar detta till att alla annonsrelaterade pengar sätts in till ett konto tillhörandes Festivalbussen?
 • Vad är egentligen relationen mellan det bolag som likviderats och sidan som det uppenbarligen äger? Vad är det som bolaget faktiskt äger?
 • Varför får du det att låta som att informationen om att du borde skärpa dig eller bli av med sidan som nyheter som kom till dig nyligen? Har inte bolaget varit i likvidation sedan 2005?
 • Om min kalkyl stämmer och ett bra år av Sverigeannonsörer ger nära eller över en miljon kronor efter skatt, vart har alla pengar som inte gått till driften av sidan tagit vägen? Är Helgon så dyrt att driva och/eller har du haft så svårt att få in annonsörer att det inte har varit tala om någon vinst överhuvudtaget?
 • Varför står det fortfarande att Helgon är ett community som drivs i privat regi utan ett syfte att tjäna en massa pengar om det har funnits ett bolag bakom det sedan i alla fall samma år som det startade?
 • Hur kommer det sig att det första som händer när annonseringen slår igång efter att ha legat nere i ett kvartal är att din brors och din chefs företag är de enda som får annonser?
 • Hur kommer det sig att Helgon bytte domän till .se mindre än 24 timmar innan det att bolaget skulle likvideras ut? Har det något att göra med att du inte äger domänen helgon.net och att personen som äger den ville ha för mycket pengar av dig för att släppa lös den?
 • Vad i någonting som vi i tidigare Crew har sagt har varit ”missinformation” eller falska rykten? Är det inte objektivt att säga att Helgon står utan administration då de enda personerna som har skött sidan de senaste fem åren utan vidare har blivit avsatta?
 • Om vi nu försökte ta din sida ifrån dig och du var medveten om detta; varför delgav du oss en komplett redovisning av databasens struktur samt direkt tillgång till den?

Rimligen så är du den enda personen som kan svara på dessa frågor, och således vänder jag mig till dig. Jag vill även beklaga det kaos som uppstod på sidan i och med vår avgång. Sådan var aldrig vår avsikt och det är i det närmaste tragiskt att så många användare valde att agera såsom de gjorde. Eventuella andra konflikter eller vendettor som är ett resultat av alla dessa händelser är även de att beklaga.

Om du väljer att svara mig så är min epostadress länkad nedan.

Med vänliga hälsningar
Daethorian

 • Rower

  ”Jag vill även beklaga det kaos som uppstod på sidan i och med vår avgång. Sådan var aldrig vår avsikt och det är i det närmaste tragiskt att så många användare valde att agera såsom de gjorde. Eventuella andra konflikter eller vendettor som är ett resultat av alla dessa händelser är även de att beklaga.”
  Visst visst, många av crew hade något form av meddelande på deras sida som riktade stark kritik eller skitsnack till svartrock.. så ni har ju såklart inte gjort något..
  Om det är så att det är ett vinstdrivande företag och att han tjänar pengar så har ni i crew inte ett skit med det att göra.. ni är bara slavar under hans styre…

 • Fan va bra skrivet. Ger mig ännu mer stöd för att ha lämnat Helgon för gott. Aldrig mer kommer jag godtroget ta ett community för att vara ideellt bara för att de påstår det (bortsett från likström då :P).

 • Flaskhals

  Intressanta frågor från Daethorian. Det finns även andra intressanta frågor man kan ställa.

  090520 bildades ett bolag, Alla alternativas handelsbolag, där styrelsen åtminstone delvis består av personer från Likström-administrationen. http://www.ratsit.se/9697425529

  Namnet på Svartrocks bolag är Alla helgons handelsbolag. http://www.ratsit.se/9696892042

  Enligt en bild som cirkulerat en del, den här bilden http://img4.imageshack.us/img4/5894/helgonnet.jpg, hölls auktionen av Alla helgons HB 090625, mer än en månad senare än Alla alternativas HB registrerades. Jag vet inte när annonsen dök upp tidningar eller i vilka tidningar den blev publicerad, var det långt innan själva auktionen?

  Hade gamla Helgoncrew tänkt ta över Helgon och driva det med det nya bolaget? Utan att vara överens med Svartrock, eller var Svartrock överens med dom om att det inte bara behövdes en ny kodbas utan även ett nytt bolag som inte Svartrock är inblandad i? Vem ägde Helgon när det nya bolaget bildades, Alla helgons HB eller Svartrock? Hur passar bytet från Helgon.net till Helgon.se in i detta? Hade det att göra med vem som ägde eller äger communityt Helgon?

  Den viktigaste frågan är nog, varför bildades det nya bolaget innan det stod klart att Helgon2 inte skulle bli Helgon2 utan skulle bli Likström?

  Informationen från båda håll har varit rättbristfällig. Om Alla helgons HB ägde eller äger Helgon, varför köpte inte det nya bolaget det vid auktionen? För att det inte fick göra det? Det skulle förklara Svartrocks version av saken, att de bakom det nya bolaget försökt stjäla Helgon, men Svartrock verkar å andra sidan inte särskilt intresserad av att driva Helgon. Det är ju helt dött på adminfronten där.

  Kanske är allt drama och pajkastande en fasad. Kanske hade de tänkt köpa Alla helgons HB i god ordning vid auktionen, men utomstående var där för att göra detsamma vilket hindrade edn planen och det kanske verkade som bästa lösningen att skjuta upp överföringen av Helgon till nya ägare tills senare. Vilket gjorde att Helgon gick i stå, och annonseringen av auktionen hade väl redan fått en del effekter på stämningen på Helgon, så Likström föddes istället. Kanske.

  Jag vet inte. Men det är inte så rikligt med underlag att gå på heller. Det är en del konstigt med den här historen som vore trevligt om det beskrevs lite bättre så att jag och andra bisittare får lite closure.

  /Flaskhals, ditt hinder i etern.