ePhone behöver inte lämna ut uppgifter

Hovrätten tycker inte att det visats sannolika skäl för upphovsrättsintrång och hovrätten anser att det inte visats sannolika skäl för att ljudböckerna gjorts tillgängliga för allmänheten.
-Vi har gjort bedömningen att det inte visats sannolika skäl för att materialet varit tillgängligt för allmänheten. Det har också varit möjligt att det bara varit en sluten krets som haft tillgång till de här ljudboksfilerna, säger hovrättsrådet Ulrika Ihrfelt till TT.

SR.se

Därmed verkar det som att IPRED är lika verkningslös i praktiken i Sverige som den varit i Danmark, där ingen har kunnat dömas som inte själv erkänt sig skyldig.

Det är förstås en korrekt dom. Inte nog med att Antipiratbyrån sannolikt använde datorintrång för att tillskansa sig information om innehållet på den privata servern, man har inte haft några bevis för att den skulle varit öppen för allmänheten. En lösenordsskyddad FTP-server är knappast tillgänglig för allmänheten.

Vi vet nu att lagen inte har några av de effekter man eftersträvat. Den utgör bara ett resultat av envis lobbying av envisa mediabolag mot tekniskt okunniga politiker som måste ersättas av en generation människor som förstår att Internet idag är en självklar del av infrastrukturen och att fildelning och kopiering är en oskiljaktig del av denna teknik.

Fildelning måste vara tillåten för ickekommersiellt bruk. Detta förstår Piratpartiet,  men när ska övriga partier vakna?

Mer hos: Falkvinge, Piratpartiet Pressmeddelande, IDG, Karl Sigfrid,

 • MatsJn

  ”Vi har gjort bedömningen att det inte visats sannolika skäl för att materialet varit tillgängligt för allmänheten.”

  Om det är samma Ulrika Ihrfelt som är inblandad i TPB rättegången får vi hoppas att hon har liknande åsikt när det gäller att länka till matrial.

 • Antitrust

  Oddsen för att det är samma Ulrika är väl rätt så sannolika, tror inte där finns 2 Irhfelt med exakt samma namn i hovrätten iallafall. Och ja vi får hålla tummarna att hon gör en korrekt bedömning av TPB också.

 • Billy G

  Domslutet var inte enhälligt.. ulrika kan ha haft annan åsikt…

 • Billy G

  Efter att ha hört på ekot så verkar det som ulrika var en av dem som var för friande..

 • MatsJn

  Karl Siigfrid har lagt upp domen på sin blogg http://sigfrid.files.wordpress.com/2009/10/defavgdok.pdf

  De som motsatte sig den friande domen var Hovrättsråden Ingemar Persson och Roland Halvorsen de som bifallde var Kristina Boutz och Ulrika Ihrfelt

  Men sen vet jag inte vem den här ordföranden som lade utslagsrösten, var det Magnus Lindahl som näms i nästa stycke?