Bergvärmeborrningen ner i tunnelbanan

Jag rapporterade igår om hur ett hotell i Sthlm som borrade efter bergvärme lyckades med bedriften att borra rakt ner i tunnelbanan.

Det visar sig vid närmre granskning att Hotellet som borrade ner i ett tunnebanetåg hade tillstånd att borra efter bergvärme från Miljö och Hälsoskyddsnämnden  i Stockholm, gällande sin fastighet.

Skadorna på tåget blev plåtskador i taket och på framrutan.

 • MrArboc

  Har någon tidning rapporterat om detta? Låter annars som en skröna från klimatförnekarna ;-)
  .-= MrArboc´s last blog ..Hur ser en stomipåse ut, del 2! =-.

 • Jag är förvånad över att du rapporterar om sådant här när lymmelpaketet och våld mot fredliga demonstranter pågår i danmark. Eller gäller liberala värderingar enbart i fall där våldet riktas mot de borgerliga? ;)

 • men lite humor kan väl inte skada? Visst förekommer hemskheter överallt, men det går inte att engagera sig i precis allt.
  .-= Lovisa´s last blog ..Pepparkaksmassakern =-.

 • kinkym54

  Mr Arboc
  Tidningar kan du strunta i. Här är det polisutredningar som gäller.

 • kinkym54

  Ava Avane…
  Skit i packet i Köpenhamn..fredliga demonstranter..vilken värld lever du i..insnöad i datorsladdar eller ??
  Slå ner dom och jävligt HÅRT

 • Jag förstod i sådana fall inte den humoristiska tonen, för mig framstod inlägget som väldigt deskriptivt, något jag inte är van vid att se proj0 skriva som ju brukar ha poänger, ståndpunkter och argument.
  .-= Ava Avane Dawn´s last blog ..Shmeet =-.

 • Det var bara en uppdatering för att ge lite mer info, poängen var bara att det var roligt hur otroligt klantiga man kan vara – att det sedan var en myndighet som klantat sig får väl sägas vara symptomatiskt närhelst staten försöker göra något.

 • Emil

  Min mor arbetar som Miljö- och hälsoskyddsinspektör i Upplands Väsby. Jag ska helt klart fråga henne om hur det här kunde hända – kanske återkommer senare med detaljer. Jag vet dock att kartorna vid beslutsfattning om tillstånd att borra i olika sammanhang inte alltid är helt korrekta. Hon har berättat om en gång då de var nära att ge tillstånd men i slutändan inte gjorde det. Det visade sig senare att kartan över var huvudkloaken (eller vad det nu var) låg felade på mer än tio meter, så om de hade gett tillstånd hade det blivit en smärre katastrof.

 • Emil

  Pratade med henne igår. Hon tyckte att det var konstigt att man anklagade miljö- och hälsoskyddskontoret när ansvaret ytterst vilar på de som borrar. Hörde efter om hur det var med den där kloakledningen också och det var visst snarare fråga om två till tre meter, inte tio. Antagligen slarvade någon stressad handläggare med just detta ärende.