Moderaterna driver igenom Bodströmssamhället

Socialdemokraten Thomas Bodström var ju nere i Bryssel och fick igenom trafikdatalagringsdirektivet. Jag minns inga citat i huvudet, men självklart var allianspartierna emot detta när detta låg på bordet.

Idag, när Allianspartierna sitter vid makten, vill det största partiet av dem – Moderaterna – driva igenom Thomas Bodströms teledatalagringsdirektiv, men inte bara det, man vill göra mer än direktivet kräver.

Ska man skratta eller gråta? Jag vet inte riktigt var jag ska ställa min sinnesstämning längre, så den landar som vanligt på ren cynism. Det går liksom inte vara annat vid det här laget. Moderaterna driver sossepolitik. Det är inte bra när det gäller annan politik, men det är rent ut sagt överjävligt när det kommer till integritetsrfrågor!

Teledatalagringen, eller fotspårslagen som Falkvinge kallar den, handlar om att tvinga operatörer att lagra information som underlättar att jaga fildelare, politiskt inkorrekta tyckare och andra grupper som inte är rumsrena i politikernas Sverige. Genom att undanröja all möjlighet till sekretess försöker man stävja kritik mot staten och att icke rumsrena grupper får möjlighet att göra sig hörda, så som t.ex. homosexuella gjorde på den tiden deras sexliv var kriminaliserat.

Just för att vi ska kunna få positiv förändring i samhället behövs möjligheten att vara anonym. Att få yttra sig och få innehållet sakligt värderat, inte personen bakom.

Men möjligheten till anonymitet gillar inte makthavarna. Dom vill ha kontroll. Så det skaffar dom sig. Genom den ena mer integritetskränkande lagen efter den andra. FRA, IPRED och nu nästa lag. Och listan slutar inte där!

Sittande partier förstår inte integritetsfrågan. Dom bryr sig inte om den. Dom tror det handlar om ilskna ungdomar som vill ha mer gratis.

Piratpartiet förstår den här frågan. Därför är det helt avgörande att du röstar på Piratpartiet, redan 2009 när det är val till EU. Christian Engström står överst på Piratpartiets valsedel. Han har redan tidigare erfarenhet från Byssel, där han varit med och kämpat mot mjukvarupatent.

Här kan du läsa mer om Piratpartiets ideologi.

Mer läsvärt:
Disharmoni – Övergreppet fortsätter; Datalagringslagen
Christian Engström – Rösta nej, Karl Sigfrid!