IPRED-lagförslaget är framlagt

Då var förslaget lagt och vi kan konstatera att precis som vissa av oss sagt hela tiden så fanns det inget intresse av att på något sätt faktiskt ta hänsyn till grundläggande demokratiska principer vid skapandet av propositionen för IPRED-implementeringen.

Politikerna skiter i oss. Och som Rick Falkvinge skriver och jag tror han har helt rätt i det, att Piratpartiet får fler medlemmar är något som innan valet faktiskt hotar sittande riksdagspolitiker. Det visar att människor bryr sig så pass mycket om de här frågorna att de faktiskt är beredda att gå med i ett parti, detta i en tid när alla riksdagspartier har tappat medlemmar sedan ett decennium tillbaka.

Gå med i Piratpartiet!

Piratpartiet växer! Vi (jag är medlem, men inte direkt aktiv inom partiet) driver en politik som faktiskt tar hänsyn till den digitala verkligheten som vi skapat oss de senaste decennierna och som nu är vardag för de flesta av oss. Politikerna förstår inte den verkligheten. Dom förstår inte att fildelning är något självklart i daglig kommunikation. Lika självklart som att skicka en YouTube-länk är det att slänga över en låt när man vill tipsa om något band. Det är så artister som tidigare aldrig prioriterats av skivbolag nu kan bli kända utan deras marknadsföring. Genom att helt enkelt vara bra, och sedan sälja ut konserter till människor som hittat dem, tack vare fildelningen.

Hur skyddar du dig så skivbolagen inte kan begära ut personuppgifter från ditt IP? Jo, genom att dölja ditt IP. Det gör du smidigast genom VPN-tunnel. Här kan du läsa om hur du enkelt skaffar dig en sådan!

Du kan också titta på min video:

Eller ladda ner den i högre upplösning här (wmv).

Du kan läsa mer här; SvDSvD 2, SvD 3, SvD 4

Andra bloggar: Hanna Wagenius – Någon borde få sparken för det här, Sagor från Livbåten – IPREN, IPREDator – en sammanfattning,