All makt åt skivbolagen, våra befriare!

Okej, det här är verkligen totalt vansinne. Jag visste att IPRED-lagen skulle bli totalt åt helvete, men det här är verkligen 1984 på riktigt. Glöm allt vad rättssäkerhet heter. Glöm allt vad gräns mellan demokrati och fascism heter. Det här är vad Beatrice Ask, Alliansen och Moderaterna vill lägga i händerna på upphovsrättsinnehavarna, i deras desperata kamp att bevara sin affärsidé på en dödsdömd marknad:

 1. När en identitet (på en abonnemangsinnehavare – inte en fildelare!) lämnas ut till upphovsrättslobbyn, så får abonnemangsinnehavaren inte få reda på det förrän 30 dagar senare.
 2. Upphovsrättslobbyn får rätt att göra privat husrannsakan för något som polisen inte får göra husrannsakan för.
 3. Upphovsrättslobbyn får rätt att frysa bankkonton för abonnemangsinnehavaren (återigen, inte den person som fildelat).

(Hämtad från Rick Falkvinge.)

Hur kan någon försvara detta??! Har jag vaknat i Underlandet där allting är uppochner och bakochfram, eller vad är detta för vansinne?!

Man skulle lätt kunna förledas att tro att det är terrorism det handlar om, inte något så banalt som fildelning. Snart låter väl Beatrice Ask amerikanska CIA-agenter hämta oss med flygplan för att sedan skicka oss till mellanöstern och bli torterade. Jag låter sarkastisk, men gränsen mellan vansinne och förnuft börjar ju uppenbarligen suddas ut.

Det här kan inte vara sant.

(Noterar för övrigt att Anna Troberg tänkte som mig igår, ang. ungdomsförbunden och deras medlemmar.)

Fler om vansinnigheterna:
HAX – IPRED: Skrämmande!
Mårtensson – IPRED återinför stupstocken

 • Jag har svårt för att förklara VARFÖR upphovsrättsinnehavaren ska göra privat husransakan med kronofogden, vad kan det möjligtvis vara som dom vill åstadkomma med detta besök? Inte kan det vara för en utmätning och ”bevis” som säkras på det sättet borde väll snarare polisen hämta?

  sphrs senaste bloggpost..<ZentaX> mus + kräm = You do the mat…

 • Daniel Wijk

  Själv så undrar jag när det börjar bli terrorism. Nej, inte när det blir klassificerat som det utan när folk börjar tillverka bomber och mörda politiker. För med tanke på vilka lagar som går igenom ser jag det inte som alltför omöjligt att det kommer att hända inom den närmaste framtiden.

  Det vore väl onekligen jävligt synd om det skulle behöva dö ett par idioter för att det finns folk i riksdagen som är så urbota väck att dom inte kan tänka proportionerligt.

 • Daniel Wijk

  Kanske dags att länka till den klassiska”anti piracy” spoofen från The IT Crowd eftersom det är så dom dom verkar tolka verkligheten:

 • Pingback: Leo Erlandsson » IPRED: Upphovsrättsindustrin får göra husrannsakan och frysa ditt bankkonto()

 • Magnus J.

  Äh, vad fan… Tacka vet jag förr i tiden, då hängde man pirater… eller lät dem gå på plankan…

  Magnus J.s senaste bloggpost..Enögd mediakritik

 • Pingback: Beatrice Ask förnekar inte husrannsakan « Christian Engström (pp)()