Förolämpning mot troendes känslor

Om Lars Vilks bott i mellanöstern hade han förmodligen dömts till dödsstraff för sin kritik av Muhammed. I Ryssland döms man inte till döden, men inte desto mindre är det olagligt att göra religiösa människor upprörda.

Jurij Samodurov, tidigare chef för Sacharov-museet, och Andrej Jerofejev, före detta chef för Tretiakov-galleriets avdelning för modern konst, dömdes till böter på motsvarande 50.000 kronor respektive 35.000 kronor på måndagen, drygt tre år efter att utställningen Förbjuden konst väckt stor uppmärksamhet på Sacharov-museet.

Bland verken fanns en bild på Jesus – men med Musse Piggs huvud – och en fejkad annons med Coca-Cola som ”Kristi blod”.

DN.se

Det verkar tyvärr inte som utvecklingen mot en mer humanistisk lagstiftning går framåt i Ryssland.

  • Peo

    Av motsvarande anledning så hävdar jag att Apartheid i Sydafrika för i tiden också är likvärdigt löjligt eftersom det också bygger på totalt irrationella tankar och argument. Skillnaden är att ingen någonsin kommer dömas till ansvar för motsvarande kritik mot någon religion. Hur kan det komma sig?

  • K-SATANAS

    Vadå irrationella tankar och argument. Dom ville väl slippa de svarta bredvid sig i bussen..vem vill sitta axel mot axel med stinkande svettig svart sak. Apartheid har inte ett smack med religion att göra, dra inte det fina ordet i smutsen.
    Finns troligtvis massor med perverterade svenskar som gillar svettlukten.
    Pissa på Sverige och speciellt svensk sjukvård …fuck you.