Legalisering av barnporrinnehav

Rick Falkvinge (fd. partiledare för Piratpartiet och idag föreläsare och politisk agetator) skriver jättebra om varför vi behöver ha total informationsfrihet och varför innehav av barnporr måste legaliseras.

Det är en väldigt kontroversiell ståndpunkt för många, som jag argumenterat för i närmre tio års tid, om än mindre på sistone.

Det känns jättekul att se någon så kärnfullt och träffsäkert plocka isär resonemanget i sina beståndsdelar och pedagogiskt förklara på ett sätt så få kan säga emot, motiverade av annat än irrationella magkänslor.

Så, läs denna artikel och bli inte förvånade om ni själva kommer argumentera för legalisering av barnporrinnehav efteråt. Det är en betydligt mer rimlig ståndpunkt än det kanske först verkar som.

  • tetridae

     Kan inte förstå att han vågar skriva detta i ett blogginlägg under eget namn. I vilket fall finns det flera bra argument för varför hårda lagar mot barnporr snarare skadar barnen än hjälper dem. Om vuxna skräms från att anmäla misstänkta övergrepp till polisen så minskar ju risken att övergreppspedofilerna åker fast. Det har ju redan skett i Sverige flera gånger att folk blivit felaktigt anklagade för barnporr. Dels för vanliga semesterbilder och det är ju illa nog att föräldrar skräms från att ta bad-bilder med sina barn. Men extra illa blir det om någon som lämnar in BEVISMATERIAL för övergrepp och SJÄLV blir anklagad för barnporr. Då börjar man fan bli mörkrädd. Då borde man förstå att lagen missar målet med stor marginal och rentav i praktiken hjälper övergreppspedofilerna.

    Det är bekvämt att bara blunda för det hemska och ropa ”pedofilkramare” efter såna utspel som Rick gjort. Det kräver mod att tänka efter och acceptera att ju fler fega vuxna som blundar för verkligheten, desto värre blir det för barnen…