Vad är fel med porr?

Jag förstår verkligen inte. Porr konsumeras i överflöd och har drivit utvecklingen av både videobandspelare och Internet. Varenda man och hälften av alla kvinnor porrsurfar, så vadan detta eviga hyckleri så fort det rör sig om TV?

TV4 köpte upp Canal+ och fortsätter sända porr på nätterna. Eller ja, hårdporr som det också kallas. Skillnaden på ”hård” porr är om man visar könsorgan eller inte. Personligen tycker jag det borde vara grundkriterium för att överhuvudtaget definieras som porr. Visar man inga könsorgan så är det för helsike inte porr någonstans utanför religiösa moralisters föreställningsvärld.

Men moralisterna gormar nu om att detta är hemskt och att ”Tv4 är en familjekanal”. So what, får föräldrar inte titta på porr? Det sänds ju efter 12 på natten och då ska ungarna sova. De flesta föräldrar gör det förmodligen också och porrsurfar istället kring kl 22, men om nu nån stackare faktiskt är låst till TVn som enda porrkonsumtionsform så är det väl inte hela världen om man kan se porr där också den tiden på dygnet? Är det verkligen en ”moralisk” samhällsfråga?

Detta påminner mig om när ”feminister” skrek i media om att hotell borde sluta erbjuda porr på hotell-TV. Riktigt varför begrep jag inte då heller, annat än att jag förstått att feminister i detta land är moralkonservativa och emot allt som har med sex att göra. Precis som man är emot strippklubbar och sexhandel är man också emot pornografi. Det spelar ingen roll att de inte själva påtvingas detta av andra, de är inte nöjda förrens de får förbjuda också alla andra att konsumera detta.

Sen kommer förstås massa tomma floskler där de inte tycker sig behöva bevisa någonting, bara påstå massa saker och använda guilt by association-resonemang:

Men, porrindustrin är långt ifrån så oskyldig som Scherman verkar tro. Det handlar om ett hänsynslöst utnyttjande av utsatta människor. Steget från porrindustrin till prostitution och trafficking är inte långt. Varje år transporteras mellan 400 och 600 kvinnor till Sverige, samt ett okänt antal barn för att utnyttjas som slavar. Den internationella människohandeln ökar, the International Labour Organisation, ILO, beräknar antalet utsatta till flera miljoner varje år och mörkerantalet är stort. Majoriteten av de drabbade är kvinnor och barn, nära hälften utnyttjas för huvudsakligen sexuella ändamål, som sexslavar i västvärlden. Det här barbariska slaveriet är ofta nära kopplat till porrindustrin, prostitution och annan grov organiserad brottslighet som ger stora vinster.

Det är förstås rent nonsens! En stor del av all porr som produceras är amatörporr, den omsätter inte mycket pengar annat än indirekt, eftersom de som gör porren är obetalda amatörer. Utöver det har vi hur många gratis-siter i YouTube-snitt som helst där man kan se porr gratis. typ xhampster, youporn, etc. Utöver det finns förstås också individuella porrstjärnor med medlemssiter där man kan prenumerera på nytt material om man är lite mer finsmakare och vill bespara sig en massa tid att leta efter just det material som tilltalar en.

”Nära kopplat”, hurdå? Barnporr finns inte kommersiellt, det är något som sprids bland entusiaster i slutna kretsar.

Och det räcker inte med att vara kvinna för att göra porr! Vilken kvinna som helst kan sälja sex (till lågt pris nog), men när du ska göra porr konkurrerar du med gratis och då räcker det inte att se bra ut. Det är helt irrationellt att använda sig av sexslavar som inte kan visa entusiasm för vad dom gör i film när du kan producera porr relativt billigt. Tanken är absurd och går bara ihop i dessa förvirrade moralkonservativa människors hjärnor eftersom dom i grund och botten är emot allt som har med sexuell frigjordhet att göra.

För dem är porr lika fult som sexhandel och det är inte något större övervägande som ligger bakom deras ivriga ihopblandande av människohandel och barnsexslaveri.

Jag tycker Tv4 borde börja sända porr på nätterna också ist för dessa oändligt tråkiga tv-program där det roligaste som kan hända är att någon mens-kräks.

Andra om detta: Tianmi, Genusnytt, No size fits all, Malin Westerberg, Ylva-Maria Thomson,

 • Wörd! Väldigt bra skrivet.

 • K-SATANAS

  Jag tycker vi ska bli muslimer, vi är ju snart där ändå. Det är riktigt förbjud allt. Ingenting utan censur, ingen jävla porr, det är totalt livsfarligt, ingen alkohol, ta bort internet också och nedgradera tv till två sunda kanaler, Tv1 och TV2 det räcker bra och låt staten bestämma vad vi ska se, för ni vanliga sopprötter begriper ju ingenting.

 • Calle Rehbinder

  Yeah! Som vanligt är vi på samma sida, du och jag.

  http://www.newsmill.se/artikel/2011/01/18/porr-r-befriande-och-nyttigt

 • Calle Rehbinder

  Yeah! Som vanligt är vi på samma sida, du och jag.

  http://www.newsmill.se/artikel/2011/01/18/porr-r-befriande-och-nyttigt

  • Synd det bara är troll som kommenterar :P

 • Thomas

  De sänder ju endå bara en massa värdelös amerikansk porr på canal+.
  Kan ju lika gärna ta bort det eller börja sända riktig porrfilm med tex Veronica Moser, Tima osv.

  • Hahaha, ja, tysk och japansk förnedringsporr! ;D Då jäklar får moralisterna något att gorma om..

 • Anonym

  Var det tv3 ”Tusen och en natt” gick på för en massa år sen? Det var ju rätt trevligt och det såg ju inte direkt tvingat ut heller.

 • Andreas Eriksson

  Du får gärna länka till mig också :) Jag har öst ner de samlade porrkunskaperna hos en något sexuellt frustrerad 20-åring i ett ganska läsvärt inlägg. http://mintankearfri.blogspot.com/2010/06/porr.html

 • K-SATANAS

  Solklart. Om jag hade ägt tv4/ canal+ hade jag för länge sedan lagt ner all porr. Det är helt klart skadligt för en tv kanal. Är man en ägare så måste man tänka ekonomiskt. Det finns inget som helst ekonomiskt intresse av att förmedla porr över en tv kanal, det finns helt klart andra medier för detta.
  Av ekonomisk skäl skulle jag förbjuda all porr, moraliskt skiter jag fullständigt i det.

 • K-SATANAS

  Solklart. Om jag hade ägt tv4/ canal+ hade jag för länge sedan lagt ner all porr. Det är helt klart skadligt för en tv kanal. Är man en ägare så måste man tänka ekonomiskt. Det finns inget som helst ekonomiskt intresse av att förmedla porr över en tv kanal, det finns helt klart andra medier för detta.
  Av ekonomisk skäl skulle jag förbjuda all porr, moraliskt skiter jag fullständigt i det.

 • Anonym

  Fast jag tycker ditt grundkriterium för vad som är porr är lite tveksamt. Som jag ser det, så blir det porr så länge de avfilmade människorna faktiskt har sex – och bara för att man på olika vis döljer könsorganen så blir det ju inte mindre sex för det. En eventuell moralisk invändning mot porr måste ju dessutom bygga på det: att det är fel och förkastligt att filma folk som har sex. Att vara emot prostitution OCH porr är i alla fall konsekvent, för jag har stött på masor med folk som argumenterar emot prostitution, men tycker att porr minsann är helt okej – sen kan de inte riktigt förklara var den enorma skillnaden skulle ligga.

  ”Steget från porrindustrin till prostitution och trafficking är inte långt” Nähä, och steget från rodd till galärslaveri är inte långt det heller, förutom den där lilla skillnaden melan tvång och frivilllighet. Därmed inte sagt att porrindustrin inte har sina mörka sidor och att ekonomiskt tvång (eller kanske snarare ekonomisk nöd) ibland kan vara en faktor som man kan diskutera, men det är något helt annat. Att dra till med den där klassiska felkopplingen är intellektuell ohederlighet på hög nivå och borde diskvalificera personen från att delta i debatten tills den (jag är oklar på varifrån citatet kommer) lär sig den enkla, tydliga skillnaden mellan samtycke och tvång.