Hänt i veckan, en summering

Jag samlar löpande på mig artiklar jag tänker kan vara värda blogga om. Men denna vecka har varit intensiv och jag har inte haft så mycket tid över till att skriva de artiklar jag gärna skulle velat.

Så, ni får en förkortad version med flera ämnen i ett!

Diskussionen om man kan bota folks envisa förmåga att va övertygad om fel saker med terapi, har diskuterats. Förmodligen inte, verkar folk med koll på ämnet säga. Men de kan säkert botas med terapi. Många tycker det är kränkande att behandla förövare som offer medan resurser saknas för att hantera alla tusentals asylsökande som kommer till Sverige och inte själva valt vara en del av IS/Daesh massmord. Socialdemokraterna har problem våga ta avstånd från islamismen. Islamisten som KDU nu går öppet ut och erkänner är demokratins sannolikt främsta hot. Något Sverigedemokraterna fått mycket skit för att säga, under den ökända rubriken ”muslimerna det största hotet”, i ett påhittat citat av Jimmy Åkesson.

Att hata Islam är inte en fobi. Men för all del, mer information om den religiösa ideologi som framförallt leder till död för sina egna utövare, lär inte skada oss sekulära.

Saudierna blev väldigt arga när Obamas fru vägrade ta på sig något som täckte hennes hår, på besök i den islamistiska diktaturen, för att begrava deras kung. Hon tog på sig färgranna kläder också. Michelle Obama goes trollin in the Middle East. Guldstjärna!

Yttrandefriheten mår inget vidare i Sverige. Birro får sparken igen, denna gång för att han ätit lunch med Sverigedemokrater.

Grekerna valde Socialistextremister till att bilda Regering. De har bevisligen inte sett lyxfällan, utan tänker fortsätta med sin SMS-lån-politik.

Allt fler inser att asylnivåerna inte är en naturlag, utan att vi faktiskt politiskt kan påverka hur många som söker asyl i just Sverige.