Inga kristdemokrater är mina vänner

Trots tidigare planer på att kringå Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna viker sig övriga partier i förhandlingarna kring avskaffat steriliseringskrav för transsexuella som vill göra ett juridiskt könsbyte.

I höstas fanns långtgående planer på att partierna i riksdagens socialutskott skulle ta ett eget initiativ för att slopa tvångssterilisering och på den vägen runda motståndet från KD och socialminister Göran Hägglund.

Men i förhandlingarna mellan socialdepartementet och de borgerliga ledamöterna i utskottet drog Hägglund det längsta strået.
SvD.se

Detta är ett svek mot oss transsexuella. Man fokuserar på teknikaliteter medan det grövsta övergreppet kvarstår.

En skam för ett modernt land som Sverige att man fortfarande kräver sterilisering för att godkänna en juridisk ändring som bara kan underlätta för någon som redan lever i sitt nya kön på alla sätt.

Kristdemokraterna stod med den gravida mannen på Pride i somras och log och nu står man kvar vid en lagstiftning som omöjliggör samma scenario i Sverige. Det är ett grovt hyckleri och det är stötande.

Kristdemokraterna ska ut ur riksdagen. Hota säga upp bekantskapen med alla som röstar på Kristdemokraterna i nästa val!

Andra om detta: Anna Troberg (pp), Frihetssmedjan, 2, 3

Update: Fp förnekar uppgörelse

  • I hate when the politicians mess with peoples right to be the gender they truly are. I really don’t understand why they oppose this (other than the fact that they are ignorant, narrowminded and totally unfit to be anywhere near politics), but then again, i don’t understand what religion is doing in politics in the first place. I usually don’t wish bad stuff upon other people, but i hope the voters will eventually abandon Kristdemokraterna, like they did with the danish version back in the fall.

  • Word.

    … Men jag börjar känna att det ändå inte är KD som är värst, utan de som är beredda att sälja ett par transpersoners könsdelar i förhandlingar med KD för att i gengäld köpa något annat. Vi lär få veta vad inom kort.

    KD har åtminstone varit konsekventa med vad de vill – de som lånat sitt mandat till dem för det här efter att ha tagit emot applåder för att vara för avskaffande av tvångssteriliseringarna är det verkliga avskrädet.

    • Ja visst, de övriga regeringspartierna är också vidriga.