Enklare jaga ungdomar som fildelar

Jakten på en hel ungdomsgeneration ska förenklas ännu mer. I ännu en eftergift för upphovsindustrin vill man nu sänka kraven på vad som krävs för att lämna ut IP-uppgifter.

Polis och åklagare har i dag inte möjlighet att begära ut abonnemangsuppgifter om inte det misstänkta brottet kan ge villkorlig dom eller fängelse.

Regeringen vill göra det lättare för polisen att jaga brottslingar på nätet.

I en proposition talas det om att komma åt nätmobbning och grooming men i praktiken kan den som laddat ner en film illegalt kallas till polisförhör.

SvD

Det är helt konsekvent i linje med den politik man fört hela tiden. Oavsett vad man säger så talar handlingar högre än ord. Alliansen jagar en hel ungdomsgeneration där det är en kulturell självklarhet att dela med sig och ladda ner upphovsrättsskyddat material.

Vem som helst blir ett godtycklig offer för statens våldsmonopol när nästan alla ungdomar laddar ner filmer, spel och musik varenda dag.

Det handlar inte om hur grova brott du begår, utan om ifall du har oturen att åka dit eller inte.

Detta samtidigt som miljonbrotten lämnas utan minsta åtgärd. Polisen och lagstiftningen har blivit en organisation för särintressen istället för allmänintresset. Det är uppenbart bortom all tveksamhet!