Pedofilhysterins fula ansikte

Veckans Uppdrag Granskning som handlar om hur en familj splittras efter misstanke om sexuella övergrepp på barnen, demonstrerar bortom all önskvärd tydlighet hur pedofilhysterin har resulterat i lagstiftning så godtycklig att vem som helst nära nog kan dömas och stämplas som pedofil.

– Socialarbetare som bedriver en häxjakt, eftersom de ser pedofiler överallt, med ansvariga som inte ifrågasätter något utan går på rena spekulationer. Man måste tänka på barnen, eller hur?

– Två föräldrar som misstänkliggörs och får se sin familj splittras, sina barn bortförda utan möjlighet att förklara för dem vad som pågår.

När så historien är över – tror de – och föräldrarna friats, så visar det sig att de nu står misstänkta för att ha skapat barnpornografi, pga familjebilder som innehåller nakna barn.

Just den sortens exempel som jag och många andra varnat för skulle bli resultatet när man ser övergrepp överallt. Varken familjebilder eller seriefigurer går säkra från pedofilhysterikernas dömanden!

Familjebilderna är ett videoklipp när barnen kittlar varann och skrattar hysteriskt. De råkar vara nakna och mamman filmar dem för att spara det glada minnet.

Men åklagaren ser något helt annat. Två nakna barn som gör ”samlagsliknande rörelser”. Man måste fråga sig vad det är för sjuka människor som gör dessa bedömningar. Vad rör sig i deras hjärnor egentligen?

Uppenbarligen ser de barnporr där ingen normal människa gör det och man kan inte gärna låta bli att fråga sig hur mycket annan ”barnporr” som egentligen är något helt annat, men som klassats fel enbart för att ingen kunnat granska det i efterhand och se om bedömningen är rimlig?

Hur många liv har förstörts för att ingen ifrågasatt domarna när sjuka människor gör vansinniga tolkningar och stigmatiseringen av blotta misstanken om barnporrbrott och sexuella övergrepp på barn gör att ingen ens VILL ifrågasätta domen?

Det här är pedofilhysterins fula ansikte. Det har givit oss en lagstiftning som gör att tonåringar döms för övergrepp för frivilligt sex med sina partner. Det har gjort att serieöversättare döms för barnporrinnehav. Det har uppenbarligen gjort att föräldrar misstänkliggörs och barn tas ifrån sina föräldrar utan rimliga ifrågasättanden.

Det här måste upphöra. Det är glädjande se att allt fler vågar ifrågasätta utan att låta sig tystas av rädsla för att själva utpekas som ”pedofilkramare”.