Barnporrhysterin visar sitt fula ansikte

Människor i Sverige verkar leva i nån slags bubbla av tro på att barn är fullständigt asexuella. Som om allt som kan tolkas som intresse för sex uppstår först på 18-årsdagen (eller möjligen 15 om man är riktigt kontroversiell). Så är det förstås inte.

Jag har talat med många människor som vittnat om hur de hade sexlekar redan på dagis. Gned sig och juckade mot varann, utan nån större insikt om vad de höll på med, mer än att det var roligt och kändes bra.

Så när en mamma får för sig att barnens ”sexuella” beteende måste bero på övergrepp av deras pappa ser jag det som ett tecken på hysteri snarare än jag misstänker att det faktiskt ligger något i det. Inte desto mindre är det ett tecken på hur långt barnporrhysterin gått i detta landet när mamman i ett försök att dokumentera detta beteende i bevishänseende blir anklagad av polisen för produktion och innehav av barnporr…!

– Filmen visade jag på socialförvaltningen innan jag lämnade in den till polisen. För mig var den ett självklart bevis på att barnen utsatts för sexuella övergrepp.

Men i stället för att använda filmen som bevis i utredningen mot pappan inledde polisen en helt ny utredning – mot Lena, om barnporr.

– Redan nästa dag kom polis och socialtjänstemän hem till mig. Barnen togs om hand och fördes till ett jourhem. Själv blev jag anhållen, misstänkt för barnpornografibrott.

[…]

”Det har inte kunnat bekräftas att (pappan) eller någon annan skulle ha utsatt barnen för sexuella övergrepp. Däremot gränsar det till övergrepp att låta barnen fortsätta med vad de gjorde i badet”, skriver utredarna.

Aftonbladet

Att låta barn leka ”sexlekar” är inte ett övergrepp. Barnen tar knappast skada av lekar de själva initierat, om inte någon inblandad absolut inte vill delta förstås (oavsett vad det är för lek). Men hela konceptet att det skulle vara något fel på beteendet är skapat av vuxna människor, inte av barnen själva, som sannolikt inte ens tänker tanken att det skulle vara något konstigt med vad de gör, lika lite som vi själva gjorde det när vi lekte saker på dagis som senare i vuxen ålder skulle kunna tolkas som sexuella.

Ibland undrar jag vad somliga vuxna haft för barndom, om deras föräldrar slog dem på fingrarna när de onanerade eller hur de har kunnat bli så hysteriskt sexualfientliga att normala utforskande lekar och beteenden hos barn bara kan förklaras ur ett perspektiv av sexuella övergrepp av en vuxen. Det är sorgligt att se.

Själv började jag onanera när jag var 11, men jag hade sexfantasier långt innan dess. Nu vet vi inget om hur gamla dessa barn är och det går förstås inte med säkerhet säga att de aldrig utsatts för något som kan definieras som ett övergrepp, men vad jag stör mig på är framförallt att det är den enda tänkbara förklaringen och hur hela sammanhanget snabbt spårar ur i ett rent hysteriskt beteende från alla inblandade, såväl privatpersoner som myndigheter.

 

 

 • Anonym

  Håller med, onanerade tidigt, kollade på porrfilm jag hittade i ett skåp och förstod inte alls vad det var jag kollade på men att det va jävligt gött. ”Torrjuckade” naken med en tjej när jag va dryga 7 eller nåt, klart sexuellt betéende och klara sexuella fantasier, även fast man inte ens visste hur en vagina såg ut.

  Att skamlägga barn så kan orsaka grava problem, och man kanske bör lära barnet att man inte tar till ett sådant betéende i offentliga miljöer, men att rent ut sagt säga att det är fel blir ju kristen antisex och antionani-pedagogik all over again.

 • Martin

  ”Socialförvaltningen har nu JO-anmälts av förra kriminalinspektören Monica Dahlström-Lannes som är starkt engagerad för barn som far illa. ”

  Dock lite konstigt att socialförvaltningen själva blir anmälda för att ha polisanmält ett misstänkt sexbrott mot barn. Särskilt eftersom anmälan faktiskt ledde till en fällande dom.

  Jag misstänker att tingsrätten kommit fram till att det är kvinnan som legat bakom barnens lekar. Kanske inte för att hon själv tände på det utan i syfte att få ensam vårdnad…

  • Anonym

   ”Jag misstänker att tingsrätten kommit fram till att det är kvinnan som legat bakom barnens lekar. Kanske inte för att hon själv tände på det utan i syfte att få ensam vårdnad…”

   Om det är så det ligger till är hon förtjänst utav straffet. Dock på fel grunder.
   Något straff borde nuckan dock ha…

 • Patrik Andersson

  Är inte frågan. Vem tänder på ett barn ( icke könsmogen ) mer intressant än om barn petar på sig själva varandra eller har fantasier. Om en tex 45 årig man har sex med en nio åring måste det anses som jävligt stört och jag skulle vara högst förvånad om barnet skulle se det som ett fint minne senare i livet

 • Ano

  Av vad jag har läst i gymnasiet, genomgår människor flera sexuella stadier under sin uppväxt och det är helt naturligt. Finns det något sätt att avgöra om det är åldersadekvat utforskande eller tecken på övergrepp?