Photo time!

Så, jag har spenderat lite tid med att fota på sista tiden. Både video och stillbild. Skaffat softboxbelysning och ett 35mm/f1,8-objektiv. Det är roligt och kreativt, vilket passar mitt lättuttråkade sinne väldigt väl. Även om det ibland blir frustrerande på gränsen till outhärdligt. Som när jag häromdagen tog ca 700 bilder och insåg efteråt att inte en enda var i full fokus, detta eftersom objektivet inte satt riktigt korrekt – skulle det senare visa sig. Då är man bra sugen bara kasta elektroniken i närmsta vägg.

Som tur är har jag vänner som kan detta väldigt väl och som dessutom är vänliga nog att ta sig tid att instruera mig. Bättre än någon manual, det kan jag intyga.

Som ni kanske märker har mitt intresse för politik efter valet varit väldigt svalt. Jag känner att jag vill satsa min tid på något som  kan ge mig en lite stabilare tillvaro ekonomiskt just nu och bloggandet ger tyvärr inga pengar att tala om. Plugga är inte min grej och normala jobb går väldigt illa ihop med mina koncentrationssvårigheter och aversion mot andras rutiner. Mitt senaste projekt är därför av lite mer exhibitionistisk natur.

Jag kommer lansera en website. Det kommer förmodligen ge mig lite tryggare ekonomi och dessutom ge mig möjlighet att utveckla min kreativa sida, så det känns väldigt hoppfullt.

Jag har också skaffat mig en vän i LA som inspirerar mig. Möjligheterna känns stora och jag har vaknat ur min höstkoma och har lite livslust nu med andra ord. Lust som jag inte längre tar ut på frustrerat bloggande om politiska frågor som aldrig kommer någonvart.

Jag vet inte om min blogg kommer ta en helt annan vändning, om jag tids nog överger den helt för en mer dagboksliknande form, eller hur det blir, men tills vidare ligger alltså min energi på andra områden. Jag har bloggat intensivt i fyra år och har idag kring 7-800 besökare om dagen. Även om jag säkert haft ett visst inflytande så känner jag att jag är trött på att trampa samma vatten och jag behöver helt enkelt göra något nytt.

Så, tills vidare. Trevlig fortsatt höst och vinter!