Ett trasigt jävla asylsystem

Barnamördaren Amani Madi från Gaza dödade med indirekt hjälp av sin make en åttaårig flicka som skickats till dem i hopp om ett bättre liv, av släktingar.

Hon döms till livstids fängelse. Hennes make dömdes till synnerligen grov misshandel av barnet, till magra sex års fängelse.

Det blir dock ingen utvisning, eftersom rätten anser, på migrationsverkets inrådan, att de kan utsättas för övergrepp i sitt hemland, där barnets släktingar – med allt rätt – sannolikt kommer vilja hämnas.

Samtidigt har vi en historia om en 8årig flicka som vuxit upp i Sverige, som ska utvisas. Hennes föräldrar vistades olagligt i Sverige och medan jag håller med om att detta beteende inte bör uppmuntras, så måste man ta viss hänsyn till barnets väl och ve. Hon är 8 år och svensk. Hon är uppvuxen i Sverige. Hon vet inget annat än Sverige. Föräldrarna har sökt asyl två gånger, men eftersom de inte är syrier – som får kollektivt asyl för att nån godtyckligt tyckte det var en bra idé – så måste de bevisa sina asylskäl.

Det här är att sila mygg och svälja kameler.

Vi tar emot hundratusentals människor, som får asyl på ofta väldigt vaga grunder, bara för att de påstår sig komma från rätt områden.

I ett såhär genomtrasigt system behöver man göra ett fundamentalt omtag. Det måste finnas nån rimlighet. Det kan inte vara meningen att turnémördare som lämnar landet ska välkomnas med öppna armar när de återvänder, medan barn som vuxit upp i Sverige och aldrig gjort något ont, ska utvisas.

Då är något seriöst jävla fel nånstans.

Vakna liberaler!