Moderata kärnväljare emot ökad asylmottagning

Tino Sanandaji är en sån där jobbig intellektuell som låter sin tolkning och beskrivning av verkligheten begränsas av vad som faktiskt kan vederläggas med fakta.

Därför blir det jobbigt när siffrorna inte stödjer vad Moderaternas partistyrelse vill att dom ska stödja. Att Moderaternas idé om att alla som vill ska kunna komma till Sverige och få gratis försörjning resten av sina liv (och gärna bjuda in sin familj att försörjas av skattebetalarna också).

Den intellektuella hederligheten, att vägra sjunga med i körens lov, gör att Sanandaji får stå ut med ständiga insinuationer om huruvida han är lojal till etablissemangets idé om fortsatt ökad massinvandring eller inte, eller egentligen tillhöra de onda.

Nu verkar Sanandaji ha så mycket integritet att han inte låter sånt antiintellektuellt trams beröra honom, vilket förstås är förtroendeingivande. För det är på intet sätt så att han istället prisar alla förslag till åtgärder som Sverigedemokraterna – det enda verkliga opposionspartiet i den här frågan – presenterar.

Så ska det förstås vara. Journalister borde givetvis göra det här jobbet, men klarar inte av det. Förmodligen för att de är ivrigare ”rädda världen” och övertyga folket om förträffligheten i deras privata övertygelser, än att granska sanningen i de påståenden makthavarna gör. Och då måste ju vi människor som fortfarande har lite intellektuell hederlighet i kroppen göra det jobbet åt dem.

Sanandaji skriver utförligt om Moderaternas tapp  och kärnväljarnas verkliga åsikter på sin blogg.