Välfärdstat + Fri invandring != Liberalt

”Inget land klarar av en fri invandring med närmast total tillgång till de generella väldfärssystemen. Redan i dag beräknas invandringen netto, med hänsyn till de inkomster invandrare som arbetar betalar, kosta 60-100 miljarder årligen enligt beräkningar av ekonomerna Ekberg vid Linnéuniversitetet och Tullberg vid Handelshögskolan. Ändå utgår de från siffror från 2006. Det får direkta negativa konsekvenser för hela samhällsekomin. Beloppet är hisnande stort och motsvarar ungefär vad all sjukvård sammanlagt kostar i Region Skåne, Västra Götaland och Stockholms läns landsting. ”

http://www.skanskan.se/article/20121222/OPINION/712229981/-/social–inte-nyliberalt-centern

Jag är benägen hålla med. Sverige är inte Liberalt, även om jag önskar det. Ska man göra Sverige mer liberalt måste man börja med åtgärder som ger plus i kassan, för att övertyga folk om att Liberal politik ligger i deras intresse.

Börjar man istället med principiella frågor som i kombination med socialistiska idéer som välfärdsstaten, så brakar allt ihop och det är Liberalismen som får skulden för det, inte de socialistiska ingridienserna.

Lägg därtill att Sverige är ett land där vi uppfostras i tron på välfärdsstatens förträfflighet.

Med den grogrunden kan Centerns förslag om fri invandring inte landa i annat än katastrof och en garanterad plats på avbytarbänken efter nästa val.