TPB frias?

26åringen som drivit torrentsiten Oink.cd friades av en enig jury.

Mer än två år efter tillslaget friades mannen helt från anklagelserna av en jury i Teesside i nordöstra England, rapporterar flera brittiska tidningar.

Förhandlingarna tog bara två timmar och juryn var enig i sitt beslut.

Idg.se

Precis som personerna bakom The Pirate Bay åtalades 26åringen för medhjälp till storskalig fildelning och försvaret var precis som i rättegången mot The Pirate Bay baserat på det faktum att själva fildelningen sker mellan enskilda användare, ingen upphovsrättsskyddad information går via själva torrent-siten.

Är det tänkbart att friandet ger en hint om hur rättegången i hovrätten i sommar mot The Pirate Bay kommer gå? Tveksamt, med tanke på hur korrupt rättegången varit hittills med jäviga domare och nämndemän. Inte desto mindre är det upplyftande att se ett sådant resultat i grannlandet England!

 • England. Intressant. I tider där det verkar som att England/Storbritannien håller på att utvecklas till Europas nyaste diktatur är det trevligt att se att det fortfarande finns hopp.
  .-= Argument´s last blog ..Idédebatt och ideologier :: RE: Anarkismtråden 2.0 =-.

 • Thommie

  Betyder detta att det är fritt fram för torrent-sidor i England?

 • Andreas

  Om fasciststaten England (där V för vendetta i dag är verklighet!) fortfarande kan visa på rättssäkerhet och rättigheter ja då borde saken vara klar i lilla mesiga Sverige. Fast vi har ju STIM i Sverige och det är ju knappast en rumsren organisation som äger alla anslutna musikers rättigheter och har munkavel på dem då de styr deras pengar.

 • Mikael Hedberg

  Detta är enligt engelsk lag, TBP-rättegången hålls under svensk lag. Jag ser naturligtvis gärna att det går åt det hållet, men ser inga direkta kopplingar.
  .-= Mikael Hedberg´s last blog ..Mansdiskrimineringen fortsätter =-.

 • Jonas

  Fel och fel. Läs själv innantill, källan är lätt tillgänglig och på ett språk som de flesta vuxna svenskar begriper.

  Han stod åtalad för bedrägeri (ungefär), just eftersom medhjälp till upphovsrättsbrott inte finns i brittisk lagstiftning.

 • Pingback: Tweets that mention TPB frias? « projO's/gothbarbie's blog -- Topsy.com()