Terrorister eller snökaos?

Man kan ju inte i dagar som dessa låta bli att undra hur mycket resurser vi kastat bort på ”terroristhotet”, som istället kunnat användas för att skydda oss från det mycket konkreta hotet av snökaos. Hur mycket förlorade resurser kostar inte samhället dessa förseningar? Människor som inte kommer till jobbet alls, eller som kommer dit flera timmar försenade. Resor som ställs in, eller undviks till följd av ickefungerande vägar, lokaltrafik osv.

Reinfeldt är tydligen missnöjd, men ändå är det nakenskannrar och massövervakning som står på agendan. Reinfeldt tittar nyvaket upp och mumlar något i stil med att ”Ja, vi kanske borde titta på om man inte kan göra något åt de här svårigheterna till följd av vintern”.

Svensk militär kanske borde ges skyfflar och sen sättas in att  rensa spåren så att inte alla tåg mellan Stockholm och Göteborg måste ställas in, tillsammans med all pendeltrafik ovan jord? Ist för att kasta bort sina liv för islamister i Afghanistan och Amerikanska intressen. Ja, när vi nu ändå slänger miljarder på en militär som inte duger till att försvara landet mot militära hot, kanske de iaf kan hjälpa oss hantera snökaoset?

Ibland undrar man hur politikerna prioriterar när de spenderar våra pengar för att sko sig själva i karriären. Det är uppenbarligen inte de verkliga hoten och problemen man vill ägna tid åt att lösa, utan helst göder man den där abstrakta rädslan mot samhällshotande terrorister, fildelare och marijuanarökande ungdomar…

 • Bra talat syster!
  Så rätt! Ut med varenda finning värnpliktig på spåren, gärna här i Gbg åxå så spårvagnshelvetena kan börja gå som vanligt igen!

 • Brynolf

  Men TÄNK om ryssen kommer mitt i vintern, när hela försvaret står och skottar snö? Rysk-svenska snöbollskriget?
  .-= Brynolf´s last blog ..Fantasin på väg att ta slut? =-.

 • Yuri

  Det vore faktiskt bra om ryssen kom, kanske skulle hjälpa oss att fixa en adekvat tågtrafik, ryska tågtrafiken går ju som vanligt trots all snö

 • Avatar

  Ryssen är inget hot .
  Kungens administration är dock , vi lever fortfarande som undersåtar dvs inte helt fria.

 • Avatar

  och som undersåtar ska vi knäböja för miljonärernas krig , låt miljonärerna själva kriga utan fattiga soldater som köper deras skit ska vi se hur tuffa de är.

 • Fredrik

  Tänk om det kostar mer att förhindra förseningarna än att ta konsekvenserna av nån dag om året?

 • Verkar som att infrastrukturministern läser din blogg Hanna ;)