Polis stoppar grovt kriminella…

Eller ja, de åkte till ett hotell och talade om för en sexsäljerska att de visste om hennes planerade verksamhet på hotellet när hon åkt till Örebro. De erbjöd henne såvitt det framgår ingen hjälp ur hennes offerroll, hon stack och polisen klappar sig stolt för bröstet för sin hjältemodiga brottsprevention av sexköp som de jämför med bankrån.

– Om vi känner till att någon planerar ett bankrån så väntar vi inte tills det begås innan vi griper någon, säger Torbjörn Carlson, presstalesman på polisen i Örebro.

Polisen i Örebro hoppas kunna göra fler liknande brottspreventiva insatser i framtiden.

SVT

Det är ju svårt inte fråga sig varför polisen inte är bättre på att just stoppa bankrån man känner till, som det bekanta helikopterrånet. Att prioritera frivillig sexuell tjänstehandel istället för att faktiskt motverka verkliga brott (mot person och egendom), dvs bokstavligt talat agera moralpolis, verkar vara bekvämare för polisen, men man måste fråga sig vem i det här sammanhanget som eg. blev lyckligare? Sexsäljerskan som åkt till Örebro för att jobba och blev bestulen på jobbtillfället, eller kunderna som blev bestulna på möjligheten att köpa den tjänst de efterfrågat?

Förmodligen bara de feministfjantar och kristmoralistiska människor som tycker deras tycke och smak är rätt att tvinga på andra människor, oavsett vad dessa själva känner.