Kreativ kulturminister

Boobs-.. jag menar Kulturministern

Kulturministern (vi har tydligen en sådan, aldrig hört talas om henne tidigare) Lena Adelsohn Liljeroth (m) tycker att katolska kyrkan ska utreda sig själv, ang de påstådda sexuella övergrepp på barn som pågått inom deras organisation.

Det här är ju minst sagt uppseendeväckande. Vilka andra brott ska olika sorters organisationer överlåtas att utreda på egen hand? Jag ser ju enorma möjligheter här. Tänk på alla pengar vi kan spara om polisen inte längre måste göra sitt jobb!

Vi har ju redan IPRED som ger mediabolag möjlighet att utföra polisiära uppgifter. Nu ska katolska kyrkan själva få utreda eventuella sexuella övergrepp. Möjligheterna är ju oändliga!

Till slut kanske vi kan lägga ner polisen helt? Tänk vad pengar vi skulle spara.

Den enda tveksamheten ligger väl möjligen i att katolska kyrkan arbetat aktivt från påven och ner för att mörklägga dessa övergrepp, men bortsett från den lilla detaljen…

Andra om detta: SvD, Scaber Nestor,

 • K-SATANAS

  Jag tycker vi ska lägga ner hela Sverige, då sparar vi maximalt med pengar. Och sen deporterar vi alla medborgare till Norge, då blir det lungt och fint. Kvar finns bara riksdagen. Vi lämnar kvar det finaste vi har :-)

 • WysiWyg

  Oh helsike vilka bomber!

  Men det var inte det jag tänkte på. Nu är jag sådan att jag gillar att leka ”djävulens advokat”. Att man säger att man tycker att katolska kyrkan ska utreda något så innebär inte det att man menar ISTÄLLET för polisen, utan snarare att man bör utreda vad man gjorde för fel som organisation samtidigt som polisen utreder det från en lagförande synvinkel, gärna tillsammans.

  Med det sagt så är det två saker som stör mig rejält;

  1. Vad f*n har KULTURministern med saken att göra? Och bör verkligen en minister, även om det skulle råka vara ”rätt” minister, uttala sig om sådana här saker?

  2. Bilden; är jag den enda som finner det opassande av en svensk minister att posera framför reklam på det där sättet?

 • Pingback: Tweets that mention Kreativ kulturminister | projO's/gothbarbie's blog -- Topsy.com()

 • Erik S

  Om det kommer in en polisanmälan kommer polisen att utreda detta. Hur mycket krut polisen sedan lägger ned på en sådan anmälan, speciellt efter en ministers ”vägledande råd”, är en annan sak.

  Såvida inte brotten är preskriberade.

 • asemah

  Vilken hylla. O.o