iPhone?

Jag är sugen på en iPhone, men har gått vilse i telefondjungeln. Vad ska man tänka på? Vad vill man ha och vad vill man inte ha? Köpa nytt, abonnemang, blocket?

Känns inte som jag har lust betala en halv näsa för en telefon, så blocket känns mest lockande just nu. Nån som vill sälja sin? 2G, 3G eller 3GS? 6, 16 eller 32gb? Hjääälp miiiig?

 • Sneglat på Android-lurarna? Jag har en HTC Magic (en av de första tillgängliga i Sverige) och är jättenöjd. Öppen App-Market och massor av applikation. Har pillat på en iPhone och blev inte alls sugen.

  Om jag får rekommendera; kika på Android! :)
  .-= Stoffe´s last blog ..Roligare =-.

 • Patrik

  3GS helt klart.

 • Ping

  3GS

 • Ping

  Tillägg till min 3GS kommentar ovan. Du ska köpa den i butik (Telia/Telenor/Tre) i sverige om du nu ska köpa en sådan.

  En ”upplåst” från annat land eller Blocket betyder massor av problem i längden (jailbreak). Apple har inte heller världsgaranti på iPhone så den måste skickas på reparation till det land den ursprungligen är såld i.

 • Humlan

  Man ska inte ha en äpple telefon… Apples policies runt IP och liknande får Microsoft att framstå som ett Open Source-företag…

  Nej, jag rekommenderar en Android-telefon. Finns flera bra ute på marknaden nu, bästa är nog Motorola Droid/Milestone men den är svår att få tag på i Sverige.

  Om du tillhör de som tycker att Google är Teh Evul Companie så är Nokia N900 en yberbra telefon, om dock lite klumpig, som kör ren linux.

  Undvik de som förespråkar strängare copyright, mjukvarupantent och liknande och skaffa en telefon med Open Source i, så bidrar du till att göra världen till en bättre plats :P
  .-= Humlan´s last blog ..Region Norrland =-.

 • Tack för era tips! :D Vad är skillnaden på 3G och 3GS?

 • Peo

  S:et i ‘3GS’ står för ‘speed’ tror jag. Det är en iPhone som är lite snabbare än en vanlig.
  Däremot så rekomenderar jag en Andriod-telefon istället. iPhone har en hel del brister i konstruktionen som gör dem i stort sett oanvändbara.

  Displayen är gjord av glas, vilket gör den extremt känslig för stötar och dylikt. Batteritiden är mycket dålig och det går inte att byta batteri själv utan verktyg och lödkolv.
  Du måste även installer iTunes om du vill kunna koppla den till en dator, vilket också innebär att du får en massa olika ‘features’ med på köpet som du inte använder, men som ändå finns där och tar upp plats.

  Själv har jag en HTC Hero och är mycket nöjdare än de iPhone-ägare jag stött på. Dessutom har jag aldrig stött på en ingenjör som har iPhone, en riktig ingenjör har Andriod! :-)

  http://xkcd.com/662/

 • Ping

  3G (som är snart två år gammal) är betydligt långsammare än 3GS.

  3GS har kompass som används i vissa applikationer för att hålla kolla på hur du står och rör dig. 3GS kan även spela in video. Och mer minner. Det är väl dom stora grejerna.

 • Tuxie

  Jag har tidigare varit sugen på en iPhone men jag har tappat det intresset efter Apple’s fascistiska beteende på den marknaden.
  Jag rekommenderar också dig att kolla på Android-telefoner istället. Antingen en Nexus One via ebay eller vänta på HTC Desire som kommer snart.
  Kolla här: http://www.engadget.com/tag/android/

 • Super-bengt

  Jag rekommenderar HTC Hero. Om du inte har något emot att synka ditt googlekonto med din telefon så är android helt klart vägen att gå. Skillnaden mellan Hero och Magic är lätt värd de extra kronorna. <3

 • Tack alla! Låter som HTC Hero är the way to go then!:D

 • WysiWyg

  Jag vill också gärna rekommendera HTC Hero som jag lirar med, men jag tänkte också berätta att Apple faktiskt har skickat ut uppdateringar som förstör iPhones som blivit fritagna (jailbreak). ;-)

  http://www.cracked.com/article_18377_5-reasons-you-should-be-scared-apple.html

  Va, är inte Cracked.com en seriös nyhetsförmedlare? Wow, det trodde jag aldrig. ;-)

 • Flipper

  nokia n900. Marknadsförs som mobil dator (som man dessutom kan, hör och häpna, ringa från).